Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ISPARTA'da, Sosyal Güvenlik Haftası bir dizi etkinlikle kutlanacak.

09.05.2013 13:12

Foto: Sebahattin Öztürk, Ahmet Altıparmak

===

Sosyal Güvenlik Haftası kutlanacak

ISPARTA'da, Sosyal Güvenlik Haftası bir dizi etkinlikle kutlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Isparta İl Müdürü Mehmet Bayram, Sosyal Güvenlik Haftası'nın 11- 19 Mayıs tarihleri arasında kutlanılacağını söyledi. Barida Otel'de basın toplantısı düzenleyen Bayram, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkın bilgi verdi. Amaçlarının SGK'yı paydaşlarına tanıtmak ve sosyal güvenlik bilinci oluşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Bayram, etkinliklerin toplumda farkındalık oluşturma açısından önem taşıdığını kaydetti.

Bu açıdan bakıldığında 5 yıldır gerçekleştirdikleri etkinliklerin amacına ulaştığını vurgulayan Bayram, "Yediden yetmişe hepimizin yanında olan SGK'yı, herkese ve her kesime tanıtmak istiyoruz. İnsanlarda, sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaşmasına yardımcı olmak sivil toplum örgütleri ve kitle iletişim araçlarını kullanarak bugüne kadar düzenlediğimiz etkinliklerle vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştıkö dedi.

Türkiye'de gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformunun dünyanın en büyük reformlarından biri olduğunu savunan Bayram, "SGK, tüm vatandaşlarımıza sağladığı hizmetlerin daha etkin, daha hızlı ve daha kaliteli olması için sürekli bir yenilenme ve gelişme anlayışıyla her geçen gün hayatımızda daha çok hissedilmektedir" diye konuştu. Bayram, daha sonra hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: SGK İl Müdürü Mehmet Bayram

===

Öğrencilere 'yerel yönetimler' dersi

MANAVGAT'ta Özel Akdeniz Başarı İlköğretim Okulu'nun 4'üncü sınıf öğrencileri sosyal bilgiler dersinde, 'Yerel Yönetimler' konusunu Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in katılımıyla işledi. Öğretmenler Hatice Uluçay, Terzan Suntur, Nuriye Kula ve Ümmühani Kahveci eşliğinde Manavgat Belediyesi'ne gelen 70 öğrenci, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda ders yaptı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye çalışmalarını ve işleyişini anlattı. Başkan Sözen'i dikkatle dinleyen öğrenciler, ardından sorularını yöneltti. Başkan Sözen, sorulan her soruya tek tek ve ayrıntılı yanıtlar verirken, kimi zaman da espriler yaptı.

Geleceğin emanet edileceği çocuklara büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Sözen, Manavgat Belediyesi'nde yapılan her çalışmanın, her emeğin yine çocuklar için olduğunu anlattı. Başkan Sözen'in anlatımı sırasında notlar alan öğrenciler daha sonra okullarına geri döndü. Belediye çalışanları öğrencilere çıkışta, çikolata ve meyve suyu ikramında da bulundu.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Öğrencilerden fotolar

===

Trafik Haftası etkinlikleri

FİNİKE'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Canan Yavuz Gürkan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, Milli Eğitim şube müdürleri Cavit Sevim ve Cumhur Yıldız, İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, polis teşkilatı, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Finike Sancak Koleji'nin düzenlediği programda, öğrenciler, trafik kuralları ile ilgili bilgiler verdi, şiir, makale ve hikayeler okudu. Sinevizyon gösterileriyle trafik kuralları önemine dikkat çeken emniyet ekipleri ise trafik kazalarında yapılan hatalara dikkati çekti. Etkinlikte ayrıca mobese kameralarına yansıyan kazalar da gösterildi. Etkinlikler kapsamında polis, ilçe merkezinde çeşitli broşürler dağıttı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Mehteran ekibi Japonya'da

ISPARTA Belediyesi Mehteran-ı Şehri Gül ekibi, Japonya'da 11-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 'Uluslararası Gül ve Bahçecilik Fuarı'nda katılmak için bu ülkeye gitti. Mehteran ekibi fuarda 5 gösteri yapacak. Diğer taraftan mehteran ekibi Türkiye tanıtım etkinliklerinde de gösteri yapacak. 18 kişilik kafileyi ise Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yolcu etti.

Kendisinin de bu programa katılmayı çok arzu ettiğini ancak, yoğun işleri dolayısıyla etkinliğe katılamadığını belirten Başkan Günaydın, "Japon halkı Türkleri çok sever. Japon halkı ile sanki kendi aranızda bir kan bağı varmış gibi hissedersiniz. Yabancılık çekmezsiniz. Bunu başka ülkelerde fazla göremezsiniz. Sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın da (BAKA) katkı koyduğu fuarın bu yılki ana temasının Türkiye ve Türkiye bahçeleri olduğunu anlatan Başka Günaydın, özellikle Isparta'nın güllerinin ön plana çıkarılacağı fuarın en az 400 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini kaydetti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Belediyeden Gelen fotolar

===

'Engellilerle Birlikte Yaşayalım'

MANAVGAT Emniyet Müdürlüğü tarafından engellileri hayata hazırlamak ve özgüvenlerini geliştirmek amacıyla 'Birlikte Yaşayalım Projesi' hazırlandı. Proje, Manavgat Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, kurumların büyük bir özveriyle hizmet kalitesini arttırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu vurgulayan Kaymakam Bulgurlu, hizmetlerin vatandaşlara ulaştırılması konusunda engellilerin zayıf halka olduğunu söyledi. Manavgat Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı projeyle engelli vatandaşların farkındalığının ortaya çıkarılacağını belirten Kaymakam Bulgurlu, "Porje, engellilere hizmetlerin etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlayacak. Sosyal devletin gereği yerine getirilecek" dedi.

Manavgat ilçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran ise projenin amacını, engelli çocukların çeşitli aktivitelerle moral ve motivasyonunu arttırmak, özgüvenlerini geliştirmek, ihtiyaçları olan sosyal ortamı oluşturmak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak olarak açıkladı. Engellilerin karşılaştıkları durumlarda rahatlıkla polise başvurmalarını sağlamak istediklerini kaydeden Taşkıran, projeyi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Şoförler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'yla ortak yürüteceklerini vurguladı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Tatilcilerin en iyisini seçti

SEYAHAT sektöründeki en önemli ödüllerden biri olan 'Zoover Awards 2013' sahiplerini buldu. Tatilcilerin 'Zoover.com' internet sitesine yaptığı yorumlarla belirlenen en iyi oteller arasına Manavgat'ta hizmet veren Ali Bey Resort Side Otel'de girdi. Gerek aile, çocuk ve yaşlılar, gerekse sükunet arayan ve sporla uğraşanların tercih ettiği Ali Bey Resort Side, Türkiye'nin en iyi oteli seçildi.

Ali Bey Resort Side Genel Müdürü Hakan Öztürk, bu yıl turizmin daha iyi olacağı inancı taşıdıklarını ve görüntünün de bunu gösterdiğini söyledi. Kaliteyi ve çıtayı her zaman yukarı taşıma hedefiyle çalıştıklarını anlatan Öztürk, "Kalite sadece verdiğiniz malzemenin fazla olması ya da malzemenin kalitesinin çok fazla olması ile ölçülmüyor. Tabii ki, hizmet kalitesiyle birlikte verdiğiniz hizmetin çeşitlendirilmesi de çok önemli" dedi.

Öncelikli hedeflerinin müşteri memnuniyeti olduğunu kaydeden Öztürk, "Müşteri memnuniyeti olduğu sürece aldığımız ödüller kendiliğinden gelmeye devam edecektir. Aldığımız yeni ve sevindirici habere göre Hollandalıların tatil anket yorumlarını yayınlayan 'Zoover Awards' isimli web sayfasına göre gururla söyleyebiliriz ki Türkiye'de 2013 ödülünü biz alarak birinci olduk. Umarım ödüllerin devamı gelecek ve ödül koleksiyonumuz artacaktır" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Otelden

===

TUI Blue Awards ödülleri açıklandı

DÜNYANIN en büyük turizm operatörlerinden TUI'nin İskandinav ülkeleri kolu TUI Nordic'in 'Blue Awards 2013' ödülleri ile Nazar Nordic'in 'Nazar Quality Award' ödülleri sahiplerini buldu. Manavgat'ta Magic Life Seven Seas Otel'de düzenlenen ödül törenine, TUİ Nordic ve Nazar Nordic'in temsilcileriyle birlikte otellerin temsilcileri katıldı.

2012 yılında 150 otelde tatil yapanlardan 265 bin kişinin oy kullandığı anketle 'Blue Awards 2013' ve 'Nazar Quality Awards' ödüllerinin sahipleri belirlendi. Nazar Quality Awards ödülüne Suntopia Pegasus World ve Susesi Hotel layık görülürken, TUI Nordic'in Blue Awards 2013 ödülleri ise 5 kategoride dağıtıldı.

3 yıldızlı otel kategorisinden birinci Novella, ikinci Güneş Beach Alanya ve üçüncü Seaport Hotel olurken, 4 yıldızlı otel kategorisinde birinci Sensimar Side, ikinci Blue Waters, üçüncü Sensimar Kemer, 5 yıldızlı otel kategorisinde ise birinci Rixos Antalya, ikinci Amara Resort, üçüncü Alibey Resort Side oldu. En iyi aile oteli dalında birinci Pascha Bay, ikinci Club Dem&SPA Resort, üçüncü Club Alibey Manavgat, en iyi yetişkin oteli birinci Flora Garden, ikinci Yalıhan, üçüncü Melisa Moment Kemer oldu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ödül töreni

===

Vali cenaze törenine katıldı

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Korkuteli'nde vefat eden İzmir Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ'un babası Hacı Hafız Ali Tuğ'un cenaze törenine katıldı. Vali Altıparmak'a İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da eşlik etti. Vali Altıparmak cenaze töreninin ardından Kaymakam Şerafettin Tuğ'a başsağlığı dileklerinde bulundu. Hacı Hafız Ali Tuğ'un cenazesi, ikindi vakti Merkez Çayırlı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Vali Altıparmak cenaze töreninde - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement