Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.ANTALYASPOR'un orta sahadaki tecrübeli ismi Uğur İnceman, cezası nedeniyle Fenerbahçe maçında oynamayacak olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

26.10.2012 11:56

Foto: İdman fotoları, hoca oyuncularla konuşurken

===

Uğur'un üzüntüsü

ANTALYASPOR'un orta sahadaki tecrübeli ismi Uğur İnceman, cezası nedeniyle Fenerbahçe maçında oynamayacak olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Sivas maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Uğur, "Fenerbahçe maçında oynamayı çok isterdim. Bu maçta takımımı yalnız bıraktığım için üzgünüm. Ama inanıyorum ki birbirinden yetenekli takım arkadaşlarım pazartesi akşamı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gereğini yapacaklardır. Herkesin bu takıma inanmasını ve güvenmesini istiyorum" dedi.

ŞİMŞEK YARIN GİDİYOR

Fenerbahçe maçının ciddi hazırlıklarını bugün tamamlayacak olan Antalyaspor, yarın sabahki hafif idmanın ardından İstanbul'a uçacak. Teknik direktör Özdilek, cezalı durumda olan Uğur'un oynamayacak olmasının büyük sıkıntı yaratmayacağını, tüm oyuncuların yüksek performansla oynamaya hazır olduğunu ifade etti.

Foto: Uğur İnceman fotosu

===

Başak Eraydın, 'Kadınlar Turu'nda en çok kupa kazanan Alman Anna-Lena Friedsam'ı solladı

8 kupalı şampiyon

Tenisteki gururumuz Başak Eraydın, yaz aylarında katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda kupa sayısını 8'e yükseltti.

KEMER'in tenisteki gururu Başak Eraydın, 2012 faaliyet takviminde yer alan ulusal ve uluslararası yarışmalar sonunda 8 kupanın sapibi oldu. Eraydın, son katıldığı Dalyan ve Taçspor turnuvalarında kazandığı iki zaferle, 2012'deki toplam kupa sayısını 8'e yükseltirken, şampiyonluk sayısı bakımından da Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından 'Kadınlar Turu' lideri oldu.

Bu yılın sadece Türkiye'de değil, tüm ITF Turu'nda en büyük sıçrama yapan oyuncular arasında gösterilen 18 yaşındaki Başak Eraydın, yükselişini Temmuz ayında çıktığı turnuvalarda da sürdürdü. Başak, iki tekler kupası daha kazanarak toplam birincilik sayısını 8'e (beş tekler, üç çiftler) çıkardı ve ITF'in 2012 kazananlar listesinde 7 unvanı bulunan Alman Anna-Lena Friedsam'ın önünde ilk sıraya yerleşti.

Geçen ay sıralamada ilk 500 barajını kıran Eraydın, önce Dalyan Kulüp'teki Lacoste Cup'ta boy gösterdi. 3 numaralı seri başı olarak korta çıktığı Dalyan'da ilk üç maçında toplam dört saat mücadele eden Başak, yarı finalde 1 numaralı seri başı ve WTA'in 300 numarası Slovak Zuzana Zlochova engelini 6-0 ve 7-5'lik skorla aştı. Başak Eraydın finalde de 520 numara Arjantinli Tatiana Bua ile oynadı. Daha önce üç toprak kort ITF tekler şampiyonluğu bulunan Bua'ya ilk seti kaybeden Başak, ikinci sette elde ettiği avantajın ardından maçı 5-7, 6-4 ve 6-1'lik skorla kazandı.

Ahmet GEVEN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Başak Eraydın'ın fotosu

===

Milli motosikletçi kupaya doymuyor

TÜRKİYE'nin motor sporları tarihinin en genç şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, art arda kazandığı 100 dolayında kupa ve madalyayı babasına ait işyerinin önünde yaptığı stantta sergileyerek, 17'nci yaş gününü kutladı. 7 yaşından beri motosiklet kullanan Razgatlıoğlu son olarak İspanya Monteblanco'da yapılan Red Bull MotoGP Rokies Kupası'nın seçmelerinde 106 pilot arasından Toprak Razgatlıoğlu ismini ilk 10 pilot arasına yazdırdı.

Gust Auinger, Harald Bartol, Peter Clifford ve Daniel Ribalta'dan oluşan Seçici Kurul, 2013 yılında Red Bull MotoGP Rokies Kupası'nda Anthony Alonso (ABD), Enea Bastianini (İtalya), Darryn Binder (Güney Afrika), Aris Michail (Almanya), Soushi Mihara (Japonya), Joan Mir (İspanya), Felix Nassi (Finlandiya), Manuel Pagliani (İtalya), Corentin Perolari (Fransa), Toprak Razgatlıoğlu (Türkiye), Olly Simpson (Australia), Mario Tocca (İtalya) olarak belirledi.

Razgatlıoğlu, Monteblanco'nun ardından Avrupa Motosiklet Birliği'nin (UEM) İspanya Albacete (3.539 mt) pistinde düzenlediği Avrupa Pist Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Toprak Razgatlıoğlu 31: 51,294 ile Supersport (600) sınıfında 8. oldu. 2012 yılını TMF GP 600 ve 600 cc A sınıfında şampiyon olarak tamamlayan Aware Racing Team'in başarılı yeteneği junior sınıfında da 4'ncülüğü elde etti.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası Akyazı'daki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde düzenlenen 5'nci ayak yarışına Süpermoto A sınıfında misafir olarak katılan Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu ile birlikte yarışma şansı bulun Razgatlıoğlu yarışa misafir olarak katılan idealinde pilot Sofuoğlu'nun ardından birincilik kürsüne çıkma gururunu bir kez daha elde etti. Peş peşe aldığı derece sıralamalardaki başarısıyla dikkatleri üzerine çeken Razgatlıoğlu, yaşadığı sevinci 17'nci yaş gününde kendisine destek verenlerle paylaştı.

Babası motosiklet şovmeni 'tek teker Arif lakaplı' Arif Razgatlıoğlu'nun işlettiği motosiklet kiralama ve servisinin önüne kazandığı kupa ve madalyaları dizen Razgatlıoğlu, "Babam sayesinde motosikleti sevdim. Yarışlara katılmama neden olan kişi ise Kenan Sofuoğlu'dur. Son yarışta aynı pistte beraber olmaktan mutluluk duydum. Dünya şampiyonumuz peşinden gitmek piste ona yenilmek bile büyük bir gurur" diye konuştu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Toprak Razgatlıoğlu ve kupaları

===

Turuncu yeşilli takımda 2 cezalı

Alanya seri peşinde

Teknik Direktör Turhan, "Eyüp maçını kazanarak iç sahadaki galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz" dedi.

SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücalede eden Alanyaspor, yarın sahasında oynayacağı Eyüpspor maçının taktik çalışmalarını tamamladı. Ligin 8'inci haftasında konuk edeceği İstanbullu rakibini puansız göndermeyi hedefleyen Alanyaspor'da Mutlu İlengöz ve Mehmet Öncan'ın kırmızı kart cezalısı olması, teknik heyeti düşündürüyor.

Teknik direktör Armağan Turhan, Eyüpspor maçıyla ligde kritik bir döneme gireceklerini söyledi. Bu haftadan itibaren üst üste güçlü ve iddialı rakiplerle karşılaşacaklarını belirten Turhan, "Geçen hafta Konya'da hakem faciası yaşadık. Eyüpspor maçına bu moral bozukluğu ile hazırlandık, ancak Eyüpspor maçını kazanarak iç sahadaki galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz" dedi.

Öncelikli hedeflerinin Eyüpspor maçını kayıpsız atlatmak olduğunu dile getiren Turhan, "Ardından Yeni Malatyaspor ve Balıkesirspor gibi güçlü rakiplerle karşılaşacağız. Bu hafta alacağımız galibiyet gelecek haftalara daha moralli hazırlanmamızı sağlayacak" diye konuştu. Turuncu yeşilli takım Eyüpspor maçı hazırlıklarını bugün tesislerinde yapacağı son antrenmanla tamamlayacak.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Alanyasporlu futbolcular ve Armağan Turhan

===

Tekirova İzmir yolcusu

SPOR Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'taki temsilcimiz Tekirova Belediyespor, sezonun 9'uncu haftasında pazar günü deplasmanda oynayacağı Bergama Belediyespor maçı için bugün İzmir'e gidiyor. Geçen çarşamba günü Kırıkhan ile 1-1 berabere kalan Antalya temsilcisi, Bergama deplasmanına galibiyet parolasıyla gidiyor. Teknik direktör Gürkan Ferhatoğlu, Kırıkhan maçında alınan 1 puanın yeterli olmadığını, bu puan kaybını Bergama deplasmanında telafi edeceklerini söyledi. Hazırlıklarını tamamlayan Tekirova Belediyespor bugün yola çıkacak.

Foto: Tekirova Belediye maç enstantanesi ve hoca kelle

===

Fethiye eve kapanıyor

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'taki temsilcimiz Fethiyespor, Sarıyer maçının hazırlıklarını bugün tamamlayacak ve tesislerinde kampa girecek. Sahası bakımda olduğu için Sarıyer maçını Muğla'da oynayacak olan lacivert beyazlı takımda moraller üst seviyede. Teknik direktör Erkan Sözeri, Sarıyer'in köklü kulüplerden biri olduğunu, son derece zorlu geçecek bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.

Foto: Sözeri kelle - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement