Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ISPARTA Gül, Halı ve Turizm Festivali 7-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

11.05.2013 10:17

Foto: Pazardan foto

===

Isparta gül festivaline hazırlanıyor

ISPARTA Gül, Halı ve Turizm Festivali 7-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl festival yapılıp yapılmayacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. Başkan Günaydın, Isparta halkının festivali istediğini belirterek, 13'üncüsü düzenlenecek Gül, Halı ve Turizm Festivali'nin 7-9 Haziran tarihlerinden yapılacağını söyledi.

Festivalin düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunu zamana bıraktıklarını hatırlatan Başkan Günaydın, "İki yılda bir yapalım diye düşünüyorduk. 30 Ağustos'ta Etnografya Müzesi, fuar alanı ve fabrika açılışımız var. Bu tarihlerle birleştirmek istedik. Ancak halk festivalin yapılmasını istedi. Biz de halkın talebine uyarak festivali düzenleme kararı aldık" dedi.

Başkan Günaydın, festivalin 3 gün süreceğini, Emel Sayın'ın da konser vereceğini söyledi. Sürpriz bir sanatçıyı da festivale davet ettiklerini anlatan Günaydın, "Isparta halkı mutlu bir festival geçirsin istedik. Yine stantlar kurulacak. Kortej geçişi yapılacak. Yine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda önemli açılışlarımız olacak. Bu tarihte de konser organizasyonu olacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hem festivale hem açılışlara gelmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Başkan Günaydın

===

Öğretmenevinde yangın tatbikatı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda olası yangınlara karşı hazırlıklı olmak için tatbikat yapıldı. Tatbikat öncesinde Sandıklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'ndaki öğretmen ve görevlilerine yangın türleri, çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler ve müdahale şekilleri hakkında teorik eğitim verdi.

Sağlık ekiplerinin de hazır bekletildiği tatbikatta, itfaiye ekipleri hazırlanan senaryo gereği önce bahçede kontrollü ateş yaktı. Senaryo gereği binanın 4'üncü katında mahsur kalan bir öğretmen, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Tatbikatın son bölümünde ise öğretmen ve görevlilere yangın tüpünün kullanımı ve yangına müdahale yöntemleri hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Yangın tatbikatından foto

===

Afyon'un sağlık hedefi

AFYONKARAHİSAR Kamu Hastaneler Birliği'nin aylık olağan durum değerlendirme toplantısı Sandıklı Hüdai Kaplıcaları Safran Termal Otel'de yapıldı. Toplantıya, Sandıklı Kaymakamı Ali Candan, Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, il ve ilçelerdeki hastanelerin başhekimleri katıldı. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Erenoğlu, Afyon'un sağlık yatırımları ve sağlık hizmetleri bakımında 54'üncü sırada olduğunu söyledi. Bu durumun kendilerini üzdüğünü vurgulayan Erenoğlu, sağlıkta hedeflerinin ilk 10'a girmek olduğunu kaydetti.

Hedeflerinin Türkiye'de olduğu gibi dünya genelinde de üst sıralara gelmek olduğunu anlatan Erenoğlu, "Yeni dönemde kurumlar arasından paylaşım başladı. Şimdi eksiklerimizi bu yolla tamamlıyoruz. Cihaz eksikliğinin yanı sıra hekim ve yardımcı sağlık personeli sıkıntısı var. Bu konuda ülkemizin her bölgesinde eksiklikler var. Bu eksiklikleri de tamamlarsa bizi hiç kimse tutamaz" dedi.

Sandıklı Kaymakamı Ali Candan ise her ay bir ilçede yapılan toplantıların genel durumu değerlendirmek açısından yararlı olduğunu söyledi. Sağlıktaki eksik ve yeniliklerin herkes tarafından bilineceğini vurgulayan Kaymakam Candan, "Bu toplantılarla sağlık çalışanları bir araya gelecek ve görüş alışverişinde bulunacak" dedi. Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Lütfi Mutlu ise hastanede yapılan ve yapılacak projeler hakkında sunum yaptı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kamu Hastaneleri Birliği Durum Değerlendirme Toplantısından fotolar

===

Gönül elçilerine konferans

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında, Demre'de 'gönül elçileri ve adaylarına' 'Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri' konulu konferans verildi. Konferansa, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Emniyet Müdürü Soner Yalım, Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Şahin, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çırpar, Nüfus Müdürü Meral Ulu, Demre Gönül Elçileri Temsilcisi Filiz Karaman, daire amirleri, öğretmenler, din görevlileri, vatandaşlar katıldı.

Atatürk İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Kerem İçinak katıldı. İçinak, 'Gönül elçisi nedir? Nasıl gönül elçisi olunur, neler yapar? Sorularına yanıt verdi. Gönül elçiliğinin Osmanlı döneminde vakıf anlayışıyla başladığını anlatan İçinak, "Cumhuriyetle birlikte, daha örgütlü, çağdaş bir görünüme kavuştu. Gönül elçileri, toplumsal kalkınmaya katkı sağlar. Karşılık beklemeden bir sorunu çözer" dedi.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ise konferansın, projeyi tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlendiğini kaydetti. Projenin gönüllülüğe dayandığına işaret eden Kaymakam Karaman, "Toplum olarak bu tür projelere çok yatkınız. Toplumumuzda dayanışma, yardımlaşma her zaman vardır, var olmaya da devam edecektir. Şu anda 105 üyeye ulaştık. Bu sayıyı gönüllülük esasına göre, daha da yukarı çıkarmak istiyoruz" dedi. Konferansın sonunda Kerem İçinak, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Konferanstan

===

Demre'nin vergi rekortmeni

DEMRE'de 2012 yılı vergi rekortmenleri açıklandı. Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncusu Salim Matar, 2012 yılı gelir vergisi rekortmeni oldu. Geçen yılın rekortmeni İbrahim Kofak listeye bu yıl ikinci sıradan girdi. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise 125 bin 68 lira vergi beyanında bulunarak listeye 10'uncu sıradan girdi. Birinci Salim Matar, 201 bin 113 lira matrah bildirirken, ikinci olan İbrahim Kofak ise 180 bin 552 lira vergi beyanında bulundu. Üçüncü ise 173 bin 582 lira vergi beyanında bulunan zirai ilaç bayi Ertuğrul Önal oldu.

Demre'de 173 bin 298 lira vergi beyanında bulunan yaş sebze ve meyve komisyoncusu Adem Küçük dördüncü, 173 bin 43 lira vergi beyanında bulunan kuyumcu Nihat Karayel beşinci oldu. 160 bin 68 lirayla yaş sebze ve meyve komisyoncusu Orhan Avcı altıncı, 154 bin 429 lirayla aynı meslek grubundan Yavuz Karatop yedinci, 129 bin 596 lirayla Recep Akçan sekizinci, 125 bin 584 lirayla yaş sebze ve meyve komisyoncusu Yusuf Özkan dokuzuncu oldu.

125 bin 68 lira vergi beyanında bulunan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu listeye onuncu sıradan girdi. Gayrimenkul sermaye iradında (kira vergisi) 77 bin 663 lira vergi beyanında bulunan Süleyman Tokgöz birinci, 44 bin 250 lirayla Sedat Kapar ikinci, 40 bin 476 lirayla CHP İlçe Başkanı Zühra Doğan ise üçüncü oldu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Salim Matar

===

Polisten kask uyarısı

DEMRE İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Hastası etkinlikleri kapsamında yaptığı denetimlerde kasksız motosiklet sürücülerine kask hediye etti. Araç sürücülerine de araç kokusu hediye eden ekipler, sürücülere kurallara uymaları konusunda uyarıda bulundu. Sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda da uyaran ekipleri, çocukların ön koltuğa oturtulmamasını istedi.

Demre Emniyet Müdürü Soner Yalım, Demre'nin nüfusuna göre Türkiye'de en çok motosiklet bulunan ilçelerden biri olduğunu söyledi. Trafik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yaptıklarını hatırlatan Yalım, "Kurallara uymayan motosiklet ve araç sürücülerine ceza yazmıyoruz. Kuralları anımsatıyoruz. Motosiklet sürücülerine toplam 50 adet kask hediye ettik. Araç sürücülerine de, araç kokusu hediye ettik. Amaç, vatandaşa kuralları bir kez daha hatırlatmak. Kask ve emniyet kemeri takmanın yaşam kurtardığı bilincini vermek" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Denetimden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement