Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KORKUTELİ Fatma- Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi okul aile birliği, velileri tanıştırmak ve okula destek sağlamak amacıyla okul bahçesinde kermes düzenledi.

08.05.2013 10:02

Foto: Foktan

===

Okul yararına kermes

KORKUTELİ Fatma- Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi okul aile birliği, velileri tanıştırmak ve okula destek sağlamak amacıyla okul bahçesinde kermes düzenledi. Kermese, Kaymakam Erkan Karahan, okulu yaptıran işadamı Mehmet Cadıl, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Cadıl'ın okula 1000 TL bağışta bulunduğu kermeste, konuşan okul müdürü Durmuş Özokudan, kermese katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Özokudan, kermes sonunda önemli bir gelir elde edildiğini, bu gelirin tamamının okulun eksiklerinin giderilmesi için kullanılacağını söyledi.

Okul aile birliği üyeleri okul bahçesinde gözleme açarak okula katkı sağlarken, öğretmen ve öğrenciler evlerinde hazırladıkları ev yapımı pasta, el işleri, kekler satarak okula katkı sağladı. Ayrıca okulun müzik grubu canlı müzik dinletisi sundu. Kermeste, Mehmet Cadıl, öğrencilerinin çaldığı müzik eşliğinde zeybek oynadı, gösterilere eşlik etti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kermesten

===

Annelere özel kutlama

YALVAÇ Kaymakamlığı, belediye ve Gönüllü Anneler Grubu'nun işbirliğiyle düzenlenen 'Anneler Günü' etkinliğine katılan kadınlar, doyasıya eğlendi. Ata Düğün Salonu'ndaki etkinliğe, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın eşi Dilek Günaydın, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ın eşi Ayşe Altıntaş da katıldı.

Ata Ateşoğlu ve müzik grubunun şarkılarıyla renk kattığı programda, Gönüllü Anneler Grubu Başkanı Gülsüm Bayram için hazırlanan sürpriz, duygu dolu anlar yaşattı. Kızı, oğlu, gelini, damadı ve torunlarının telefonla ilettikleri mesajları, önceden hazırlanan slayt gösterisine eklenerek programda kendisine ve salondaki davetlilere dinletildi. Mesajları dinleyen Gülsüm Bayram gözyaşlarını tutamadı. Yalvaçlı anneler, oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Otogarda geri sayım

BURDUR Belediyesi tarafından yaptırılan otogardaki çalışmalarda sona gelindi. Açılışı için gün sayılan otogarın çevreyolu bağlantı yolları tamamlanarak asfaltlandı. Peronlardan alt katlara inişi sağlayacak yürüyen merdivenlerin montajı yapıldı. Alt geçit ve bağlantı yollarının ihata duvarları tamamlandı. Otogarda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, otogarın yolcu indirme bindirme girişine kavşak yapılacağını söyledi.

Başkan Akkaya, havuz yapımı ve çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra otogarın açılışa hazır olacağını söyledi. Otogarda şehirlerarası firmalar ve ilçe otobüslerine hizmet verecek 20 ofis bulunduğunu aktaran Başkan Akkaya, otogarda, Burdur'a özgü ürünlerin satışının da yapılacağı 20 dükkanın yer aldığını kaydetti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Engellilere bağımsız hareket sertifikası

FETHİYE Belediyesi, Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi ve Fethiye Evi Gönüllüleri desteği ile görme engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen 'Beyaz Baston Bağımsız Hareket Kursu'na katılanlara katılım belgeleri verildi. Fethiye'deki engellilerin yanı sıra Manisa ve Muğla'dan katılımların olduğu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Fethiye Belediyesi Meclis Salonu'nda törenle sertifikaları verildi.

Törene, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşi Nesrin Saatcı, Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Mehmet Üstün, kurs eğitmeni ve 10 görme engelli katıldı. Yaklaşık 2 haftalık eğitimde, her gün yürüyüşler düzenlendiğini anlatan Mehmet Üstün, "Evlerinden çıkamayan ve rahat bir şekilde hareket edemeyen görme engeli üyelere yönelik kurs başlatmıştık. Bu bir yaşam kursu oldu. Bu eğitime vesile olan herkese teşekkür ederim" dedi.

'BİR YÜRÜDÜLER, KALDIRIM İŞGALLERİ BİTTİ'

Belediye Başkanı Saatcı ise kurs aracılılığıyla Fethiye'ye gelen görme engellilerin büyük bir sorunun ortadan kalkmasına vesile olduğunu belirtti. 14 yıldır kaldırım işgalini ceza keserek, rica ederek ortadan kaldıramadıklarını anlatan Başkan Saatcı, "Biz 14 yıldır bunu beceremedik. Ama görme engelli kardeşlerimiz yollarda bir yürüdü, orada ne kadar kaldırım işgali varsa son buldu. Bir anlamda zabıta görevi yaptılar" dedi.

Esnafa ceza kesmek istemediklerini belirten Başkan Saatcı, "Bu vesile ile esnaf arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Gerçekten yayalarımızın hakkı olan kaldırımlarımızın işgalinden vazgeçelim. Bizler engelli olan tüm vatandaşlarımızın derdine derman olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından kursa katılan görme engellilere katılım belgeleri ile birer adet beyaz baston armağan edildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Sertifika töreninden fotoğraf

===

Muhtarlara 'güvenlik' uyarıları

SANDIKLI Kaymakamlığı tarafından vatandaşları hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirmek ve uyarmak amacıyla toplantı düzenlendi. Kaymakam Ali Candan, Emniyet Müdürü Hakan Berber ve resmi kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda, köy ve mahalle muhtarlarına bu konuda almaları gerek önlemler anlatıldı.

Kaymakam Candan, özellikle köylerde yaşanan trafo hırsızlıklarına karşı muhtarlara uyarılarda bulundu. Kaymakam Candan, hırsızlıklara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgiler verdi. Emniyet Müdürü Hakan Berber ise muhtarlara trafik kuralları hakkında bilgi verirken, yaz mevsiminde ilçe ve köylerinde sıkça yaşanan motosiklet kazalarını hatırlattı.

Motosiklet kazaların önüne geçilmesinde vatandaşın bilinçlenmesinde muhtarların desteğinin önemine işaret eden Berber, yardım istedi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda, muhtarların sorunları da dinlendi, çözüm önerileri sunuldu.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Muhtarları bilgilendirme toplantısından fotolar

===

Yunuslara özgürlük sergisi

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Kalkan Kültürevi'nde 'Vira Vira Yunuslara Özgürlük Sergisi' açıldı. İllüstratör ve kaligraf Şima Kavacık'ın çizdiği, ressam Hande Ünver'in boyadığı resimlerin yer aldığı sergide, 17 yunus tablosu bulunuyor. Kaş'taki Yunus Parkı'nın kapatılması için verilen mücadeleyi yansıtan resimlerin tamamı suluboya çalışmasından oluşuyor.

Serginin açılışında konuşan ressam Hande Ünver, Kaş'taki yunusların Kemer'e götürüldüğünü söyledi. Ancak yunusların özgürlüklerine kavuşmadığını belirten Ünver, "Biz bu sergiyi, Türkiye'deki tüm yunus parkları kapatılıncaya kadar değişik şehirlere taşımaya devam edeceğiz. Tutsak olan tüm yunusların özgür olmasına katkı sağlamaya çalışacağız. İnsanların sanatın değişim gücüne inanarak, yunusların özgür kalmasına destek vereceklerine inanıyoruz" dedi. Sergi, 15 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Sergiden fotolar

===

Gündoğmuş'un yol çilesi

GÜNDOĞMUŞ'ta yol sorununu çözmek için 1990 yılında başlanılan yol yapım çalışmaları halen tamamlanmadı. 77 yıl önce ilçe olan Gündoğmuş ile Topraktepe arasındaki yol yapımı çalışmaları 1990 yılında başladı. Ulaşımı rahatlatacak 36 kilometrelik yolun 4 kilometresinde genişletilme çalışması yapıldı. 2010 yılına kadar ancak yolun 30 kilometrelik kısmı tamamlandı. Karayolları ekipleri, kalan 5 kilometrelik kısmında ise çalışmalarını sürdürüyor

Çalışmaların tamamlanmasını isteyen ilçe halkı, kışın çamurdan, yazın tozdan şikayet ediyor. Bozuk yollar nedeniyle sık sık kazaların yaşanmadığını anlatan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, yolun kalan 5 kilometrelik bölümünün yapımına Aralık 2010'da TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin'in direktifiyle başlandığını söyledi. Aradan geçen 3 yıla rağmen yolun tamamlanmadığını vurgulayan Özeren, "Yol çilesinin bitirilmesini istiyoruz" dedi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Yoldan foto

===

Fethiye'ye bisiklet yolları

FETHİYE Belediyesi, cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmaları başladı. Babataşı Mahallesi 544 ile 776 Sokak arasındaki bölgede yol ve kaldırım düzenlemesi yapan belediye ekipleri, ana arterlerde parke çalışmasına devam ediyor. Belediye ekipleri, Kameraman Ali Uğur Caddesi ile 777 sokak arasındaki bölgede 7 bin 240 metre yağmur suyu drenaj hattı döşedi.

Yenileme yapılan cadde ve sokaklara ise toplam 48 bin 876 metrekare parke döşenecek. Çalışmalar kapsamda bölgedeki alt ve üst yapı hizmetlerinin tamamen bitirilmesi hedefleniyor. İlk etapta ana yolların bitirilmesi için talimat veren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceliyor.

BİSİKLET YOLLARI GELİYOR

Öte yandan Behçet Saatcı tarafından geçtiğimiz aylarda sözü verilen bisiklet yollarının yapımına başlandı. Babataşı Mahallesi'ndeki Muammer Aksoy Bulvarı üzerinde parke çalışmaları sırasında bisiklet yollarına da yer ayrıldığı görüldü. Fethiye'nin birçok noktasında uygulanacak proje, Fethiye'nin markalaşma sürecinde önemli katkı sağlayacak.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Yol yapım çalışmalarından fotoğraflar

===

Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşaatı başlıyor

FETHİYE'de yapımı için ihale süreci tamamlanan Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin (AVYM) inşaat sözleşmesi Fethiye Belediyesi ile yüklenici firma arasında imzalandı. Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi'nde atıl durumdaki eski toptancı halinin bulunduğu 22 bin 823 metrekare alan üzerine yapılacak AVYM sözleşmesi Fethiye Belediyesi ile Eroğlu Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş grubu arasında imzalandı.

'İLK GİRENLER, KARŞI ÇIKANLAR OLACAKTIR'

37 milyon 500 bin TL'ye ihale edilen AVYM'nin 42 bin 41 metrekare inşaat alanına sahip olacağı kaydedildi. 1 yıl içerisinde inşaatı teslim edecek yüklenici firma, Fethiye Belediyesi'ne yıllık ödeyeceği 1 milyon 250 bin TL'yi de teslim etti. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesinin atılan imzalarla birlikte artık geri dönüşünün olmadığını açıkladı.

AVYM'nin Fethiye'ye hayırlı olmasını dileyen Saatcı, "Tabi ki bununla ilgili her türlü eleştiriye açığız ve her türlü eleştirinin bedelini ödemeye hazırız. Ancak yapıldığı zaman belediyenin altına yapılan alışveriş merkezi gibi olmasın. Ben o zaman herkesin fotoğrafını çekmiştim. En fazla karşı çıkanlar, ilk girenler olmuştu. Buraya da karşı olanları inşallah yaşarsak göreceğiz, merkeze kendi yakınlarının işe girmesi için yada alışveriş için ilk girenler onlar olacaklar. Bunu da göreceğiz inşallah" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: AVYM projesi, Sözleşme imzalanması - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement