Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ALANYA bu yıl 20 ülkede düzenlenecek 24 turizm fuarlarıyla tanıtılacak.

12.01.2013 10:37

Foto: Törenden fotoğraflar

===

Alanya bu yıl 20 ülkede tanıtılacak

ALANYA bu yıl 20 ülkede düzenlenecek 24 turizm fuarlarıyla tanıtılacak. Geçen yıl 17 ülkede 23 fuara katılan Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV), bu yıl Alanya Turistik İletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Belediyesi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) desteğiyle katılacağı fuarlarda ilk kez 20 dilde bastırılan cep rehberlerini ziyaretçilere dağıtacak.

ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu, fuar trafiğine Hollanda'da 50 yaş üstü tatilci grubuna yönelik düzenlenen '50 Plus Utrecht' adlı fuarla başladıklarını söyledi. Daha sonra Thomas Cook 2013 yaz kataloğunun tanıtıldığı Almanya'nın başkenti Berlin'de 'Der Sommer Geth Auf Reisen' fuarına katıldıklarını belirten Kaptanoğlu, "Bu iki fuarda ilk kez yer aldık. Şu anda Hollanda'nın Utrecht kentinde 'Vakantiebeurs' ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da 'Ferien' fuarları sürüyor. Almanya, Hollanda ve Avusturya önemli potansiyele sahip" dedi.

Promasyon ürünlerine bu yıl ilk kez üzerinde gülümseyen güneş simgesi yer alan anahtarlık ve 20 dilde bastırdıkları cep rehberini eklediklerini dile getiren Kaptanoğlu, "Bu yıl Hollanda, Almanya, İngiltere, Avusturya, Slovakya, Finlandiya, Danimarka, Polonya, İstanbul, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Estonya, Sırbistan, Litvanya, Mavaristan, Romanya, Rusya, İsveç, Ukrayna'da 24 fuara katılacağız. Bu fuarlarda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çeşitli posterler, harita, kalem, magnet ve çanta da dağıtmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Fuardan foto

===

Burdur'un 2012 karnesi

BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, düzenlediği basın toplantısıyla 2012 yılını değerlendirdi. Susamlık Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Akkaya, yaz sezonunda hızlı bir asfaltlama çalışması yaptıklarını anlattı. Sultan Dere Mevkii'nde yeni asfalt plentini kurduklarını kaydeden Başkan Akkaya, saatte 160 ton kapasiteli asfalt plentinin 8 milyon TL'ye mal olduğunu vurguladı.

Bu sayede daha hızlı ve seri bir şekilde sıcak asfalt çalışması yaptıklarını anlatan Başkan Akkaya, " 18 Haziran-3 Kasım 2012 tarihleri arasında 112 bin ton sıcak asfalt üretildiğini, 80 kilomtrelik kaplama yapıldığını söyledi. Bunun yanında 10 kilomtre sathi kaplama yapıldığına işaret eden Başkan Akkaya, bunun maliyetinin ise 10 milyon 334 bin 240 TL olduğunu vurguladı.

Bunun yanında 24 bin 500 metrekare kilit parke, 7,2 kilometre kaldırım çalışması yapıldığına değinen Başkan Akkaya, ayrıca bin 40 ton rotmiks yama malzemesi kullanarak 8 kilometre yolda yama çalışması yapıldığını anlattı. 2004 yılında göreve geldiğinde kentte 14 park bulunduğuna dikkati çeken Başkan Akkaya, bu sayının bugün 80'e ulaştığını söyledi.

Sultandere Mevkiindeki 350 dönüm alan üzerine kurulacak yeni mezarlık projenin tamamlanma aşamasına geldiğini aktaran Başkan Akkaya, otogarın ise en geç mayıs 2013'te tamamlanacağını belirtti. TOKİ 3'üncü etap konutlarıyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü aktaran Başkan Akkaya "Depremevleri'nde Milli Emlak'a ait kısmın belediye devriyle ilgili çalışmalar sonuçlanınca bu bölgeye 1200 konut yapacağız" dedi.

Kentte şu anda 12 bin 663 doğal gaz abonesinden 8 bin 493'ünün aktif olarak gaz kullandığına işaret eden Başkan Akkaya, şu anda kentte 30 bin abonenin doğal gaz kullanacak durumda olduğunu söyledi. 2012 yılı başından itibaren başlayan saatli çöp toplama uygulamasına da değinen Başkan Akkaya "Kentimizde günde yaklaşık 120 ton çöp toplanıyor. Çevrenin korunmasından, kirliliğin azaltılmasından sadece Belediye değil tüm hemşehrilerimiz sorumludur" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

İki kolu birden kırıldı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde meydana gelen motosiklet kazasında okuldan eve dönmeye çalışan öğrenciler 18 yaşındaki Gökhan Karadağ ile 15 yaşındaki Şerafettin Kaya yaralandı. Kaza Karaçulha Beldesi, Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bulvarda dönüş yapmaya çalışan 65 yaşındaki Avni Erdoğan'ın kullandığı 48 HL 969 plakalı kamyonete, Fethiye'den Çalıca istikametine seyreden Gökhan Karadağ yönetimindeki plakasız motosiklet yandan çarptı.

Kazada motosiklet sürücüsü Gökhan Karadağ ile yolcusu Şerafettin Kaya yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansları ile Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Tedaviye alınan motosiklet sürücüsü Gökhan Karadağ'ın iki kolunda birden kırık oluştuğu kaydedildi. Olaya ilişkin soruşturma başlatan polis ekipleri sürücünün ehliyet ve kaskının bulunmadığını tespit etti. Sürücü ve arkadaşının öğrenci oldukları, okul çıkışı eve gitmeye çalıştıkları bildirildi.

'MOTOSİKLET HIZLIYDI'

Görgü tanıkları kaza öncesi motosikletin aşırı hızlı olduğunu iddia etti. Motosiklet sürücüsünün dönüş yapan kamyoneti geç fark ettiğini belirten tanıklar, kazanında bu yüzden meydana geldiğini belirtti.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Hastanede tedavi gören Gökhan Karadağ'ın fotoğrafı

===

'Jak Baba' Fethiye'de toprağa verildi

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yaşamını yitiren 'Jak Baba' lakaplı İngiliz 92 yaşındaki Jack Carthew, çok sevdiği ilçede toprağa verildi. İngiliz Deniz Kuvvetleri'nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra Ortadoğu ülkelerindeki petrol rafinelerinde çalışan İngiliz Jack Carthew, 9 yıl önce tatile geldiği Fethiye'ye hayran kaldı. Carthew, oğlu Bryan ve onun eşi Ness ile birlikte Ölüdeniz Beldesi Ovacık Mahallesi'ne yerleşti. Burada yeni arkadaşlar edinen Carthew, Türk ve İngiliz komşularıyla yaşamaya başladı.

2 ay önce hastalanan Jack Carthew, pankreasındaki rahatsızlık nedeniyle geçen Pazartesi günü yaşamını yitirdi. Jack Carthew kendi isteği üzerine Ovacık Mahallesi, Çatallar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenini Rahip David Groom yönetirken, Carthew'i son yolculuğunda komşuları ve arkadaşları yalnız bırakmadı. Türk komşuları tarafından 'Jak Baba' diye çağrılan 5 çocuk babası 92 yaşındaki İngiliz'in yakında dünyaya gelecek torunun torununu beklediği kaydedildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Cenaze töreninden, Jack Carthew'in

===

Okullara en hayırlı yardım

GAZİPAŞA Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında 2 köydeki ilköğretim okulu öğrencilerine kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Gazipaşa Fuar Alanı'nda 18 ve 20 Aralık 2012'de 4 derneğin öğrenciler yararına düzenlediği 'Dayanışma Kermesi'nden elde edilen gelirle, Gazipaşa'daki köy okullarında eğitim ve öğretim gören 73 öğrenciye yardım eli uzatıldı.

Yardım konvoyuna Kaymakam Muhittin Pamuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, SYDV Müdürü Pınar Büyükakça ve dernek temsilcileri katıldı. Heyet, Karalar İlköğretim Okulu'nda 51, Yeniköy Bozerkek İlköğretim Okulu'nda da 22 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıttı. Kaymakam Muhittin Pamuk ve beraberindekiler öğrencilere hediyeleri kendi elleriyle verdi.

Okuyan bir neslin Türkiye'nin yarınları olacağını belirten Kaymakam Pamuk, "Eğitim ve öğretime devam eden bu okullarımızı daha öncede ziyaretlerimiz oldu. Bu okullarımızın ihtiyaçları önceden tespit edildi. Bunların bir kısmını derneklerimiz, bir kısmını da vakıfımız temin etti. Öğrencilerimize güzel bir gelecek için çanta, kalem, defter ve diğer kırtasiye malzemelerini dağıttık" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Okullara kırtasiye malzemesi yardımı

===

Cemre Kilis'ten ilk sergi

KAŞ İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi resim öğretmeni Cemre Kilis, sanat yaşamının ilk kişisel sergisini açtı. Kaş Kültürevi'nde açılan 'Esintiler' adlı sergide 26 tablo yer alıyor. Sanatseverlerin katılımıyla açılan sergide, Cemre Kilis'in yağlı boya, suluboya ve karakalem çalışmaları bulunuyor. Tablolarda Kaş ve Meis Adası'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtılıyor. Bunların yanı sıra sonbahar, desen, deniz dibi ve akıl tutulması adlı tablolar, sergiye katılanların ilgisini çekti.

Serginin açılışında konuşan Cemre Kilis, "Yaklaşık 20 yıldır resim yapıyorum. Birçok karma sergiye katıldım. Öğrencilerimle ortak sergiler açtım. Ancak ilk kişisel sergimi Kaş'ta, çoğunluğu Kaş'ı anlatan resimlerimle açıyorum. Kaş'ın doğasını, tarihini, insan yaşamını anlatan daha çok çalışmalar yaparak, sadece Kaş tablolarından oluşan yeni sergiler açacağım" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Yolcu az, taşıt fazla

AFYONKARAHİSAR Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'da son zamanlarda şehiriçi ulaşımda çeşitli sıkıntıların yaşandığını belirtti. Balkanlıoğlu, basına yansıyan toplu ulaşımla ilgili şiddet olaylarını takip ettiklerini belirterek konunun özünde, toplu ulaşımdaki orantısızlık olduğunu söyledi. İlk saldırıda faillerin bulunamadığını ancak ikinci saldırıda faillerin bulunduğuna işaret eden Vali Balkanlıoğlu, savcılık duruma el koyduğunu aktardı.

Sorunun temelinde belediye araçlarının Turex'e satılması ve eski minibüs arasındaki rekabet olduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Araç sayısı Afyon'un ihtiyacından çok fazla. Buradaki konu, geçim kavgası. Değişik gerekçelerle minibüs sayısı artmış. Yolcu az, araç sayısı fazla. Ana sorunlardan birisi de bu. Birkaç kez birleştirilmeye çalışılmış. Ancak sonuç elde edilememiş. Kavgalar, gürültüler eksik olmuyor. Polisiye tedbirlerle bu işi çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Vali Balkanlıoğlu

===

Rektör'den başkana ziyaret

MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı makamında ziyaret etti. Rektör Saatcı'ya yardımcıları Prof. Dr. Halil İbrahim Gökçe, Prof. Dr. Mümtaz Nazlı, Prof. Dr. Ömer Eroğlu, Genel Sekreter Yusuf Altındal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Odabaşıoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Salman, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Demir eşlik etti.

Ziyarette konuşan Rektör Saatcı, yaptıkları çalışmalarda her zaman belediyenin desteğini yanında gördüklerini söyledi. Prof.Dr. Saatcı "Üniversitemiz ile Belediyemiz iyi ilişkiler içinde bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğine inanıyoruz" dedi. MAKÜ'nün başarılarıyla gurur duyduklarını kaydeden Başkan Sebahattin Akkaya, "MAKÜ göz bebeğimiz. Çok kısa sürede çok büyük gelişim gösterdi ve kendisiyle yaşıt üniversiteleri geçti. Üniversitemizle gurur duyuyoruz." dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement