Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ALANYA Karadenizliler Derneği tarafından üyelerine yönelik 'İletişim Ailede Başlar' konulu seminer verildi.

07.12.2012 09:58

Foto: Yusuf Ziya Günaydın

===

Karadenizlilere aile semineri

ALANYA Karadenizliler Derneği tarafından üyelerine yönelik 'İletişim Ailede Başlar' konulu seminer verildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) toplantı salonundaki seminer, iletişim uzmanı Fatih Akbaba verdi. ALKARDER Başkanı Mehmet Balıkçı'nın girişimleriyle düzenlenen seminere dernek üyesi Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, eşi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emine Talay Yavuz, İlçe müftüsü Mustafa Topal ve dernek üyeleri katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Balıkçı, toplumun temel taşı olan ailenin toplumları şekillendirdiği düşüncesiyle etkinliği düzenlediklerini söyledi. Evlilik sorumluluğu ve aile olmak, aile içi iletişimde problemlerin nedenleri ve iletişimin nasıl olması gerektiği konularında bilgiler veren Akbaba "Eş seçerken bir görümlük değil bir ömürlük sevin" tavsiyesinde bulundu.

Türkiye'de son yıllardaki evlenme ve boşanma istatistiklerine değinen Akbaba, eş seçiminde en büyük yanlışın anne ve balalar tarafından yapıldığına dikkat çekerek, "Mutlu bir aile ortamı için dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk duygusu çok önemli evlilik fikir ortaklığıdır. İnsanlar ideal eş arama yerine kendinin ideal eş olup olmadığını sorgulaması gerekir dedi" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Fatih Akbaba, katılımcılar

===

Doğa Derneği göl için toplandı

DOĞA Derneği tarafından ikincisi düzenlenen 'Burdur Doğa Buluşması', Burdur Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapıldı. Buluşmanın ilk bölümünde, Doğa Derneği'nin Türkiye'nin doğasını korumak için Beypazarı, Birecik, Hasankeyf gibi Önemli Doğa Alanları'nda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantının ikinci bölümünde ise 'Göl Yoksa Burdur da Yok' belgeseli gösterildi ve Burdur Gölü'nün doğası hakkında sunum yapıldı.

Sunumda, Burdur Gölü'nün 194 farklı kuş türüne ve dünyada sadece Burdur Gölü'nde yaşayan Burdur dişli sazancığı (Aphanius sureyanus) adlı balık türüne eve sahipliği yaptığı anlatıldı. Gölün sadece biyo çeşitlilik bakımından değil, sağladığı nem bakımında Burdur'da tarımın devam etmesine katkı sağladığını belirten Doğa Derneği Burdur Saha Sorumlusu Buğrahan Doğangil, gölü besleyen akarsular üzerine inşa edilen barajlardan göle su bırakılmadığı takdirde gölün 2040 yılında büyük ölçüde yok olacağını söyledi.

Hakan KAZAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

İnternet kafelere sıkı denetim

ISPARTA İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentteki internet kafe ve oyun salonlarını denetledi. İnternet kafe ve oyun salonlarının denetlemelerinin aralıksız süreceğini açıklayan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, bu kapsamda şu ana kadar 126 internet kafe ve 44 playstation salonunun denetlendiği belirtti. Denetimi yapılan 126 internet kafeden 21'sine, 44 playstation salonundan 6'sına Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezasının uygulandığını kaydetti.

İnternet kafelerin, bilgi teknolojileri kullanımında ve bilgiye ulaşmada önemli bir görev üstlenmekte olduğuna işaret eden Or, "İnternet, günümüzde bilgi, sosyal iletişim, oyun ve eğlence gibi amaçlarla kullanılmakta, bu hizmetten umuma açık yer niteliğindeki internet kafeler vasıtasıyla da faydalanılmaktadır. Çocuk ve gençlerin ailelerin kontrolü olmaksızın internet kefelere gitmeleri beklenen faydanın yanı sıra bazı sorunları da beraberinde getirmektedir" diye konuştu.

Toplum Destekli Polislik Kapsamında okullarda öğrencilere ve velilerine internet kullanımına yönelik bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Or, "Bu kapsamda güvenlik ve trafik tedbirlerinin anlatan seminerlerimiz tüm okullarımızda verilmektedir. Personelimiz, okul aile birliği toplantılarına katılarak velilerle buluşup önerilerini alarak, ailelerin güvenli eğitime yapacakları katkılar hakkında bilgi vermekte. Güvenli Eğitim Kenti Isparta hedefiyle önleyici polislik hizmetlerimiz devam edecek" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARATA, (DHA)

Foto: Emniyet Müdürü Mehmet Or

===

Milletvekili Yıldırım ziyaret turunda

BURDUR Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sedat Kavas'ı ziyaret etti. Milletvekili Yıldırım ilk olarak İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici ile birlikte Vali Nurettin Yılmaz'ı ziyaret etti. Hasan Hami Yıldırım, Vali Yılmaz'a yapılan başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Vali Nurettin Yılmaz ise Burdur'un daha güzel yerlere gelmesi için en iyi şekilde gayret ettiklerini söyledi. Milletvekili Yıldırım ve İl Genel Meclisi Ekici, daha sonra görevine yeni atanan Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat'ı makamında ziyaret etti. Polat'a yeni görevinde başarılar dileyen Yıldırım, ardından da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sedat Kavas'ı ziyaret etti.

Kavas'a yeni görevinde başarılar dileyen Yıldırım, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Genel Sekreterin göreve başladığı günden itibaren büyük bir özveriyle çalıştığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, uygulamayla birlikte Burdur'da devlet hastanelerinde hizmet kalitesinin daha da yükseleceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin'i de ziyaret eden Milletvekili Yıldırım, Burdur'da eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hami Yıldırım, "Hükümetimiz döneminde her alanda olduğu gibi milli eğitim alanında da köklü reformlar gerçekleştirmektedir. Bu dönüşümün öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için başarılı bir şekilde yönetilmesi çok büyük önem taşımaktadır. Şüphesiz burada en önemli görev idarecilerimiz, bilhassa milli eğitim müdürlerimize düşmektedir" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden foto

===

Afyon trafiğine 6 otobüs daha

AFYONKARAHİSAR Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın şehir dışında olması dolayısıyla Meclis Başkan Vekili Mustafa Albay başkanlığında yapıldı. 39 gündem maddesiyle toplanan mecliste, özel halk otobüsü firmasının trafikteki araç sayısını artırma talebi görüşüldü. Özel halk otobüsü firma yetkilileri 10 araç daha almak isterken, Trafik Komisyonu'nun bu sayıyı sözleşme hükümlerine göre 6'ya çektiği belirtildi.

'YETERİ KADAR ARAÇ VAR'

Bu maddenin oylanmasından önce söz alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, trafikte yeteri kadar toplu ulaşım aracı olduğunu söyledi. Baykara, "Toplu taşıma araçları gereğinden fazla. Uygun görülürse diye bir madde var. Afyonkarahisar'daki otobüs ve minibüs sayısının fazla olduğunu herkes biliyor. Bu haldeyken araç artırımına gitmenin uygun olmadığı kanaatindeyim. Eksiltmeye çalışalım hatta. Benzer talep 2 yıl önce de görüşmüş ve oybirliğiyle reddedilmişti" dedi.

'MİNİBÜSÇÜLERİN ÜSTÜNE GİTMEYELİM'

Trafik Komisyonu Başkanı Emin Birliktir durumun sözleşmeden doğan bir hak olduğunu dile getirdi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Orhan Atam ise bu maddenin reddedilmesini istedi. Atam, "Minibüsçülerin bu kadar üstüne gitmeye gerek yok. Bu şartlarda bu otobüs Afyonkarahisar'a çokö dedi. AK Partili Erol Çetinkaya ise, bazı hatlarda otobüs hatlarının yeterli olmadığını belirtti. Konuşmaların 6 yeni otobüsün daha hizmete sunulması oy çokluğuyla kabul edildi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Meclisten

===

Gündoğmuş'a yeni müdür

ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi'nde 4 yıldır geçici görevlendirmeyle yürütülen Mal Müdürlüğü'ne Ali Gökçe atandı. Eski Mal Müdürü Nazan Göllü'nün 4 yıl önce tayininin çıkmasının ardından ilçeye atama yapılmadı. İkişer aylık geçici görevlendirmeyle kurum personeli tarafından yürütülen Mal Müdürlüğü'ne Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ali Gökçe atandı. İlçeye gelen Gökçe görevine başladı. Evli ve 2 çocuk babası Gökçe, ilçede uzun süre görev yapmak istediğini söyledi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Ali Gökçe

===

Zeki Müren şarkılarıyla anıldı

AFYONKARAHİSAR Kültür ve Sanat Gönüllüleri Derneği, Türk Sanat Müziği'nin ustaları arasında yerini alan Zeki Müren'i anma konseri düzenlendi. 'Besteleri ve Film Müzikleri ile Zeki Müren Şarkıları, Beraber ve Solo Şarktılar Konseri' adını taşıyan etkinlik Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki Konferans Salonu'nda verildi. Yoğun ilgi nedeniyle salon yetersiz kalırken, pek çok vatandaş konseri ayakta izledi.

Konser başlamadan önce sunum yapan dernek üyesi Nilgün Seçen, Zeki Müren'in son derece önemli bir sanatçı olduğunu, Türkçeyi düzgün kullanma konusunda da örnek teşkil ettiğini belirtti. Müren'in tüm malvarlığını Türk Eğitim Derneği ve Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını hatırlatan Seçen, "Biz Zeki Müren'i anmayacağız da kimi anacağız? Hepimiz Zeki Müren'iz" dedi. Ayşe Sağyaşar'ın koro şefliğini yaptığı konserde, Zeki Müren'le özdeşleşen 30'a yakın şarkı seslendirildi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Konserden

===

Genç kuaför kendini boşluğa bıraktı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde kuaförlük yapan 17 yaşındaki Derya Ç., henüz belirlenemeyen bir nedenle 3 katlı apartmanın çatısında atlayarak intihar etmek istedi. Olay, önceki gün saat 17.00 sıralarında Şekerhane Mahallesi Yunusgücü Sokak'ta meydana geldi. Kuaför olarak çalıştığı işyerinden evine gitmek üzere ayrılan Derya Ç., binanın çatısına çıktıktan sonra kendini boşluğa bıraktı.

Şans eseri önce zemin katta bulunan bir mağazanın tabelasına çarpan ve bir süre burada asılı kalan Derya Ç., daha sonra zemine düştü. Vatandaşlar tarafından kucaklanarak olay yerinin 50 metre ilersindeki Özel Hayat Hastanesi'ne götürülen Derya Ç., ilk müdahalesinin ardından Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ailesiyle Güllerpınarı Mahallesi'nde oturan Derya Ç.'nin tedavisi sürüyor.

Olayın görgü tanığı Gürsel Şentürk, "Alıverişten dönüyordum. Bir anda kendi boşluğa bıraktığını fark ettim. Zemin kattaki işyerinin tabelasına asılı kaldı. Çevredekilerden yardım istedim. Bu esnada kız kaldırıma düştü. Çevredeki esnaf tarafından 50 metre yakındaki hastaneye kucaklayıp götürüldü" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Apartmandan- hastaneden- Derya Ç.

===

Makam koltuğu kadın vekile

FETHİYE Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında makamını Belediye Meclis Üyesi Dilek Dinçer'e bıraktı. Başkan Vekili Dilek Dinçer, Başkan Saatcı'ya teşekkür ederek görevi devraldı. Ardından açıklama yapan Dinçer, "Atatürk devrimlerinin en büyüklerinden biri Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesidir. Biz bunu hep, Türk kadınına verilen değer diye hatırlıyoruz" dedi.

Türk kadınının bu hakkı elde etmek için çok mücadele verdiğini kaydeden Dinçer, "Bizim şansımız Atatürk gibi ileri görüşlü bir lidere sahip olmak. Bu bir kadın hakkı değil, aslında bir insan hakkıdır. Eşitlikten bahsediyorsak, seçme ve seçilme hakkında olması gerekiyor" dedi. Başkan Saatcı'nın 3 dönemdir geleneğini bozmadığını da aktaran Dinçer, "8 Mart, 25 Kasım ve 5 Aralık'ta başkanımız makamını bize bırakıyor. Bu bize güvenin göstergesidir. Bizde görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

FETHİYE, (DHA)

Foto: Kadınlardan foto

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement