Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ISPARTA'da mobilya, halı, beyaz eşya ve ev tekstili gibi ürünleri satan perakendeciler bir araya gelerek kooperatifleşti.

05.12.2012 10:37

Foto: Açılıştan

===

Perakendeciler birleşti

ISPARTA'da mobilya, halı, beyaz eşya ve ev tekstili gibi ürünleri satan perakendeciler bir araya gelerek kooperatifleşti. Kooperatifle, tüm ürünlerin satışının gerçekleştirileceği bir alışveriş merkezi yapılması hedefleniyor. Mobilyacılar, Halıcılar, Beyaz Eşyacılar, Ev Tekstili, Aydınlatma, Mutfak Gereçleri Toplu İşyerleri Yapı Kooperatifi kurucu üyeleri Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret ederek, kooperatifin amaçları, hedefleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Kooperatif kurucuları arasında yer alan VITSO Başkan Yardımcısı Ahmet Tahir Bakal, şehir merkezinde bulunan teşhir ürünleri satan mağazaların yeterli olmadığını ve teşhir sıkıntısı çekildiğini söyledi. Bakal, bir kooperatifleşme sürecine gittiklerini ve çarşı içerisinde gerek nakliye, gerek trafik sıkıntısı, gerekse tüketicilere yeterince teşhir ürünü sergileyemediklerinden hareketle bir açık alışveriş merkezi yapma düşüncelerinin doğduğunu belirtti.

Isparta'ya hareket getirmek ve müşterilere daha kaliteli hizmet vermek istediklerini ifade eden Bakal, "Bu sayede şehirde de bir hareketlilik sağlanacak. Müşterilerimize iyi sunum yapamazsak müşterilerimiz başka illere kayıyor. Yapılacak alışveriş merkeziyle diğer illerden de müşteri çekmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla bir kooperatif kurduk ve bunu üyelerimize duyurmaya başladık. Bir proje geliştirerek bunu hayata geçirmek istiyoruz. Üyelerimizin öneri ve görüşlerini almak istiyoruz" dedi.

Isparta'daki en büyük sorunlardan birisinin de arsa problemi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye'nin birçok ilinde Hazine arazilerinin bulunduğunu ve bu arazilerin yeni şehirleşmeler için belediye ile paylaşıldığını ifade etti. Isparta'da böyle bir imkanın bulunmadığına işaret eden Günaydın, "Bizim dezavantajımız yer sıkıntısı. Böyle bir AVM için en az 150 dönümlük bir alana ihtiyaç var. Isparta'da şehirleşme ova üzerine yapılmış. Dolayısıyla ciddi arazi sıkıntısı yaşanıyor" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

'Çok şey mi istiyoruz?'

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Isparta'da 'Engellilerin Ulaşılabilirliği ve Mimari Düzenlemeler' konulu panel düzenlendi. Panele Vali Yardımcısı Kadri Canan, Belediye Başkan Yardımcı Aydın Şanlıtürk, Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu katıldı. İlginin az olduğu panelde Isparta Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, "İnsanın bulunduğu her yerin engellilere uygun hale getirilmesini istiyoruz. Allah aşkına bu çok büyük bir istek mi? Lüks mü? Fazladan bir talep mi" diye sordu

ÇOK BÜYÜK BİR İSTEK Mİ?

Panelin açılışında konuşan Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı İsmail Er, her yerin engellilere uygun hale getirilmesini istedi. "Engelliler kendi engellilerinin yanı sıra önüne konan pek çok engelle mücadele etmek durumunda. Sağlıklı insanlar nasıl yaşıyorsa biz de öyle yaşayalım istiyoruz. Onlar hangi imkanlardan faydalanıyorlarsa bizler de faydalanalım. Fazladan bir şey istemiyoruz. İnsanın bulunduğu her yerin engellilere uygun hale getirilmesini istiyoruz" dedi.

ENGELİLER KOORDİNASYON MERKEZİ

Isparta Valiliği olarak Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin çalışmalarının başladığını bildiren Vali Yardımcısı Kadri Canan da, kaldırımların, parkların engellilerin erişebilirliğine uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Belediyelerimiz bu konuda daha hassas davrandıklarına değinen Canan, "Yeni yapılan kamu kurumlarında engellerin kolayca ulaşılabilirliğini sağlayabilecek şekilde asansör veya sistemler yapılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Panelden foto

===

TSE Sandıklı'da tanıtıldı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki kamu kurum amirleri, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu talimatının doğrultusunda TSE hakkında destek hizmeti verildi. Sandıklı Halk Eğitim Merkezi başlayan TSE destek hizmeti, TSE Afyonkarahisar Temsilcisi Kürşat Bacanlı tarafından sunulurken, programa Sandıklı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Şükrü Ülgüner, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Kamu kurumların daire amirleri ve İlçedeki okulların müdürleri katıldı. Kürşat Bacanlı, katılımcılara slayt eşliğinde TSE hakkında bilgi verirken TSE laboratuarlarını, burada ürünleri nasıl inceleyip TSE belgesi verdiklerini, yapılan çalışmaları ve TSE'li ürünlerde sorun çıktığında yapılması gerekenleri anlattı. Bacanlı, katılımcıların sorularına da yanıtladı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Miniklerden 5 bin mavi kapak

KEMER Arslanbucak Anaokulu öğrencileri, Mavi Kapak Toplama Kampanyası kapsamında engelliler için 5 bin mavi kapak topladı. Mavi kapaklarla alınacak tekerlekli sandalye, belirlenecek bir engelli vatandaşa teslim edilecek. Kemer Arslanbucak Anaokulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 1,5 ay önce Mavi Kapak Toplama Kampanyası başlattı. Yoğun ilgi gösterilen kampanya kapsamında 5 bin mavi kapak toplandı. Okul Müdürü Ahmet Ercan, mavi kapakları toplayarak bir engelli vatandaşa yardımcı olmayı amaçladıklarını belirterek, engelliler için tekerlekli sandalye alacaklarını söyledi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile görüşmeler yaptıklarını ve fakülte yetkililerinden cevap beklediklerini anlatan Okul Müdürü Ercan, "Onayın gelmesi halinde topladığımız mavi kapakları teslim edeceğiz. Çocuklarımız sosyal sorumluluğun en güzel örneğini göstermiştir. Kısa süre içinde toplanılan mavi kapaklar, bir engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye olarak geri dönecek" dedi. Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Filiz Öğüt ise, kampanya için herkesin seferber olduğunu belirterek, destek verenlere teşekkür etti.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Kampanyaya katılan öğrenciler

===

Anaokulu bahçesine fidan dikildi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde bu yıl öğretime açılan Şehit Ahmet Yumak Anaokulu'nda bahçe düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları Sandıklı protokolü tarafından törenle yapıldı. Törene ilçe protokolü ve veliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Himmet Serbest katılımcılara teşekkür ederek, "Bugün iki etkinliği bir arada yerine getireceğiz. Şehidimizin doğum gününü de kutlayacağız ve Şehidimizin adını alan bu güzel eğitim kurumunu ağaçlandıracağız" dedi

Sandıklı Kaymakamı Ali Candan da "Kısa zamanda pek çok işler yapan okul idaresini tebrik ederim, Okul Aile Birliği'ne, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederim. Hem şehidimizin adını hem de böylesine güzel bir eğitim kurumunu yaşatmak çok güzel bir şey" dedi. Törende öğrencilerin gösterileri de göz doldurdu. Törenin ardından bahçede fidan dikimine geçildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA)

Foto: Fidan dikiminden

===

Sandıklı'da 14 kursiyerin belge sevinci

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesi Halk Eğitimi Merkezinde 'Bilgisayar İşletmenliği' kursunda başarılı olan 14 kursiyere belgeleri verildi. 19 Şubat'ta başlayan, 16 Kasım'da sona eren 160 saatlik kursta 26 kişiden 14'ü başarılı oldu. Bilgisayar öğretmenleri Ahmet Ramazan Yaşar ve Fatih Özbostancı tarafından verilen 160 saatlik kursa katılanlar, kursun verimli geçtiğini belirterek "Edindiğimiz bilgisayar bilgileri bizlere son derece faydalı oldu. Çoğumuz işyerindeki bilgisayarlarda çeşitli yazışmaları yapabilir duruma geldik. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Aycan'a, bilgisayar öğretmenlerimize ve Halk Eğitim Merkezi çalışanlarına teşekkür ederiz" dediler.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA)

Foto: Belgelerini alan kursiyerlerin fotosu

===

Kaymakam Rüstemoğlu şampiyonu ödüllendirdi

TÜRKİYE Salsa Dans Yarışması'nda Türkiye Şampiyonu olan Serik Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Haktan Yıldız Kaymakam Erol Rüstemoğlu tarafında kabul edildi. ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şerif Ramazan Kaplan, Okul Aile Birliği Başkanı Lütfiye Erdem, Beden Eğitimi Öğretmeni Pelin Koç ve dans yarışması birincisi 10'uncu sınıf öğrencisi Haktan Yıldız katıldı.

Şampiyon öğrenciyi ödüllendiren ve tebrik eden Kaymakam Rüstemoğlu öğrencilerin sadece derslerde değil sosyal ve sportif alanlarda da başarılı olmaları ve bu faaliyetlerle uğraşmalarının daha sağlıklı olduğunu belirtti. Rüstemoılu, her öğrencinin boş zamanlarında ders dışı uğraşlar edinmelerini, sosyal, bedensel ve zihinsel anlamda başarıyı daha da artıracağını vurguladı. Rüstemoğlu hem başarılı öğrenciyi, hem okulunu hem de Milli Eğitim'i kutladı.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 1. Etap Ankara Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası'nda 'Yıldız 23 Kategorisi'nde Türkiye Şampiyonu olan Serik Anadolu Lisesi öğrencisi Haktan Yıldız ise kendisinden bu tür yarışma ve faaliyetlerde desteğini esirgemeyen, Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şerif Ramazan Kaplan, Okul Aile Birliği Başkanı Av. Lütfiye Erdem ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Türkmenler aşure gününü kutladı

SERİK Türkmenler Dayanışma Derneği'nin geleneksel aşure etkinliği Belediye önünde yapıldı. Aşure etkinliğine Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Karadayı Belediye Başkanı Ali Çırpıcı, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cesur, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik Türkmenler Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Koç ve vatandaşlar katıldı.

Aşure gününde konuşan Dernek Başkanı Yaşar Koç, "Alevi toplumu, Kerbela katliamının unutulmaması ve Hz. Hüseyin'e bağlılıklarını göstermek amacıyla her yıl Muharrem ayının birinci gününden başlayarak 12 gün yas tutar. Aşure tarihi bir gelenektir. Alevi toplumu bu tarihi insanlık kültürünü Kerbela ile birleştirerek Alevi inancı ve kültürüne taşımıştır. Hz İmam Hüseyin ve 72 yakını için yas tutarken aşure ile bu katliamdan sağ kurtulan Hz. İmam Hüseyin'in oğlu Zeynel Abidin'in kurtuluşuna şükretmek amacıyla şükran yemeği ve aşure pişirilir ve dağıtılır" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Aşure dağıtımından

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement