Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ALANYA'NIN DİĞER KARDEŞ ŞEHİRLERİ.

14.10.2012 11:03

Foto: Heyetin ALTSO ziyareti

--- KUTU ---

ALANYA'NIN DİĞER KARDEŞ ŞEHİRLERİ: Gladbeck (Almanya), Schwechat (Avusturya), Wodzislaw (Polonya), Trakai (Litvanya), Talsi (Letonya), Boras (İsveç), Lefkoşa (Kuzey Kıbrıs), Fushun (Çin), Keszthely (Macaristan), Nea Ionia (Yunanistan), Almunecar (İspanya), Spindleruv Mlyn (Çek Cumhuriyeti), Rovaniemi (Finlandiya), Moskova (Rusya)

===

Kurban öncesi hırsızlık uyarısı

KORKUTELİ İlçe Emniyet Müdürlüğü yaklaşan Kurban bayramı öncesinde ilçede besicilik yapan vatandaşlar ve muhtarlarla toplantı yaparak, hayvan hırsızlığı ve sahte para konusunda uyarıda bulundu. Polis merkezindeki toplantıya Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ, emniyet personeli, besiciler, köy muhtarları ve mahalle muhtarları katıldı. İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ toplantıya katılan muhtarı ve besicilere uyarılarda bulundu.

Kurban bayramı yaklaştığı için hayvan hırsızlığı, dolandırıcılık ve sahte para gibi hoş olmayan şeylerin yaşanabileceğini belirten Demirbağ, "Emniyet olarak üstümüze düşen tedbirleri alıyoruz. Sizlerde bazı konulurda tedbirli olmalısınız" dedi. Çeşit örnekler vererek vatandaşları uyaran Demirbağ, sahte para konusunda da uyarıda bulundu. Son günlerde sahte parayla ilgili iki şebekeyi çökerttiklerini anlatan Demirbağ, kurbalık alanların verdiği paranın kontrol edilmesini istedi.

Hayvan çiftliğine veya hayvanların bulunduğu yere gelen yabancı alıcılar içinde uyarıda bulunan Demirbağ, "Hayvan alıcısı olarak gelen yabancıların mutlaka araç plakasını, cep telefon numarasını almanız gerekir. Bu kişiler keşif için gelen hırsızlar olabilir. Şüpheli şahıs ya da araçları 155'e bildirin. Sizin ihbar ettiğiniz kişileri sizlerle yüzleştirmeyeceğiz" diye konuştu. Toplantının ardından vatandaşlara alınması gereken tedbirler anlatıldı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Düğmeli evler kültürel miras

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ)Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin MUSSA (Museo Architetttura e Arte) Enstütüsü ile ortaklaşa düzenlediği 'İtalyan ve Türkiye Akdeniz Çevre, Kültür ve Mimarlık' başlıklı atölye çalışması kapsamında MUSSA Enstitüsü'nden Dr. Paola Ardizzola ve mimarlık bölümü öğrencileri İbradı'da düğmeli evleri inceledi.

Geleceği tasarlayacak olan mimarlık fakültesi öğrencilerinin geçmişlerinde yer alan kültürel mirası çok iyi anlaması ve kavraması gerekliliğini de vurgulayan Ardizzola, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bir ağaç ne kadar büyük ve sağlamsa kökleri de o kadar büyüktür' sözünü örnek göstererek "Bu yüzen geçmişi bilmek çok önemlidir" dedi. Yrd. Doç. Dr. Kemal Kavas ise etkinliğin amacının İtalya ile Türkiye'nin Akdeniz'e bağlı ortak değerlerini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Etkinlik kapsamında bölgedeki tarihi yapıların serbest el çizimlerinin de yapıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Kavas, yapılan çizimler aracılığıyla İtalya ile Türkiye arasındaki zengin mimari yansımalarının belgelenmesi, analizi ve yorumlanmasının yapılabileceğini söyledi. Yrd.Doç. Dr. Kavas, ilçe merkezinde 56, Ormana Beldesi'nde 49 ve Ürünlü Köyü'nde 29 olmak üzere toplam 134 tescilli düğmeli ev ve konak bulunduğunu vurguladı.

Bülent Ülker/İBRADI, (DHA)

Foto: Gruptan fotolar

===

THY ve Pegasus Afyon'a uçacak

BELÇİKA'dan yapılacak ilk seferle 29 Ekim'de hizmete girmesi beklenen Zafer Havalimanı'na, Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları tarifeli seferler düzenleyecek. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'a hizmet vermesi amacıyla 3 yıl önce Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'nde yapımına başlanılan Zafer Havalimanı'nın yapımı büyük ölçüde tamamlandı. IC Holding tarafından yapılan havalimanına THY'nin yurt dışından tarifeli seferler yapacağını anlatan IC Holding Genel Koordinatörü Abdullah Keleş, Almanya'nın Dusseldorf şehrine THY'nin haftada en az 1 sefer düzenleyeceğini belirtti.

Yaz döneminde Dusseldorf seferlerinin sayısının 4'e kadar çıkabileceklerini anlatan Keleş, bunun için karşılıklı garantilerin verildiğini söyledi. THY'nın Zafer Havalimanı'ndan Brüksel'e 50 koltuk garantili, 30 koltuk opsiyonlu karşılıklı en az haftada 2 uçuş yapılacağını vurgulayan Abdullah Keleş, sürekli seferler düzenlenmesi konusunda THY ve Pegasus Havayolları'nın tarifeli seferler için taahhütte bulunduğunu anlattı. Keleş, diğer hava yollarının da planlamalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Termal ve kongre turizmi ekseninde bölgedeki turizmin hareketlendirilmesi için birlikte hareket edebilmesi gerektiğini vurgulayan Keleş, "Bölgedeki potansiyel, termal turizm alanları, yapılacak toplantı ve tanıtım organizasyonlarıyla yatırımcılara tanıtılabilir. Frig Vadisi konusunda da bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları gerekli düzenlemeleri yaparak alanın kullanılabilir. Çanakkale'ye yapılan geziler gibi Türkiye'nin her tarafından bölgedeki tarihi topraklara geziler organize edilebilir" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Arşivden Abdullah Keleş fotosu

===

Hastanede yangın tatbikatı

KORKUTELİ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Özel Medi Yaşam Hastanesi'nde yangın tatbikatı düzenlendi. Gerçeğini aratmayan yangın tatbikatında İtfaiye Amiri Sadık Leylek tarafından hastane personeline bilgi verildi. Yangınları özelliklerine göre 3'e ayırdıklarını belirten Sadık Leylek, A tipi yangınlar odun, kömür, kağıt, ot, tekstil ürünleri ve gibi katı maddelerin yanmasıyla oluşan yangınlar olduğunu ve suyla söndürüldüğünü söyledi.

B tipi yangınların petrol ve petrol ürünleri, boya yangınları olduğunu, C tipi yangınlar ise hidrojen, propan gibi çeşitli kimyasal gazların yanmasıyla meydana gelen yangınlar olduğunu anlatan Leylek, bu tip yangınlara su ile müdahale edilemeyeceğini söyledi. Suyun temasıyla bu tip yangınların daha da büyüyeceğini anlatan Leylek, bu tip yangınlara yangın söndürücü veya boğma işlemi yapılarak müdahale edildiğini aktardı.

Özel Medi Yaşam Hastanesi Müdürü Op. Dr. Mehmet Yalçınkaya, her yıl Korkuteli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile beraber yangın tatbikatı yaptıklarını söyledi. DR. Yalçınkaya, amaçlarının hasta ve çalışanlarının güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. Dr. Yalçınkaya, hastanede söndürme, kurtarma, ilkyardım ve koruma ekibi kurduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından hastane personeline yangın tüpüyle yangına nasıl müdahale edileceğini anlatıldı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Yangın tatbikatından

===

Baba ve oğuldan Bayat'a okul

Afyonkarahisar'ın Bayat İlçesi'nde hayırsever Özaktan ailesi tarafından yaptırılacak 15 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından atıldı. Okul yapılması için hem arazilerini Milli Eğitim'e bağışlayan hem de okulun yapımını üstlenen hayırsever Hacı Ali Özaktan ve oğlu Kadir Özaktan'ın tüm Türkiye'ye örnek bir harekette bulunduğunu değinen Vali Balkanlıoğlu, eğitimin ve eğitim yapılacak binaların fiziki şartlarının önemini hatırlattı.

Bugün eğitim alan çocukların gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacaklarını vurgulayan Balkanlıoğlu, "Övündüğümüz gençlerimiz geleceğimizin mimarlarıdır. Gençlerimiz gerçekten çok çalışkan ve yenilikçiler. Bu nedenle eğitim merkezlerinin de sayısının ve fiziki imkanlarının artması çok çok önemlidir" diye konuştu. Konuşmanın ardından Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bayat Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ve Bayat Belediye Başkanı Abdullah Ertekin okulun temelini attı.

Onur BAYRAM/BAYAT, (DHA)

Foto: Temel atma

===

Demre kışa hazırlanıyor

DEMRE Belediyesi, yağmur mevsiminin başlamasıyla birlikte ilçede kış hazırlıklarına başladı. Belediye ekipleri, yağmur drenaj kanalları ve mazgallar temizlendi. Yol kenarındaki kanallardaki toprak temizlenerek açıldı. Ortasalım, Sarısu mevkii ve Karabucak Mahallesi'nde 1.5 kilometre uzunluğunda yeni tahliye kanalı yapımına başlayan belediye, kanal bölgelerinde ot temizliği yapılıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, "İlçemizde insanlar seracılıkla geçimini sağlıyor. Kışın yaşanan sel baskınlarının önüne geçmek için, gereken çalışmaları başlattık. Ancak vatandaşlarımızı üzerine düşen görevi ne yazık yerine getirmiyor. Serasının önündeki kanala atıkları atıyor. Bindikleri dalı kesiyorlar. Artık buna bir son vermeliler" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Ekimlerin çalışması

===

Gripten korunmak için aşı olun

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Neşe Demirtürk, mevsim değişikliklerinde gripten korunmanın en önemli yolunun aşılama olduğunu söyledi. Gribin ateş, öksürük, baş ağrısı, halsizlik ve kas ağrıları ile birlikte seyreden hızlı başlangıçlı viral enfeksiyon hastalığı olduğunu kaydeden Doç. Dr. Neşe Demirtürk, hastalığın özellikle sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkan önemli bir enfeksiyon olduğunu hatırlattı.

Gribin zaman zaman büyük salgınlara yol açabileceğini ifade eden Demirtürk, mevsim değişikliklerinde gripten korunmanın en önemli yolu aşılama olduğunu anlattı. Grip aşısı için en uygun zamanın Ekim ile Kasım ayları olduğunun belirten Doç. Dr. Neşe Demirtürk, kronik akciğer hastalarının, diyabetlilerin, kalp ve karaciğer hastalığı olanların her yıl grip aşısı olmalarının önemine değindi.

Üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açan klinik hastalıkların çoğunun 'soğuk algınlığı' olarak bilindiğini vurgulayan Demirtürk, "Gripli hastada ateş 39 dereceye kadar ulaşabilir. Kas ve eklem ağrıları vardır. Dolayısıyla her soğuk algınlığı grip gibi değerlendirilmemeli, tedavi verirken de bu durum göz önüne alınmalıdır" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Demirtürk'ün fotosu

===

Engelleri aşın eğitimi

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi işbirliğiyle Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nde 'Alanya Ulaşılabilirlik Paylaşım Toplantısı' yapıldı.

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Metin'in açılış konuşmasını yaptığı toplantı, Alanya ve çevre belde belediye temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaşamı kolaylaştırmak için yapılan çalışmaların atletik yapılı insanlara göre değil, özürlüler, yaşlılar, hamileler, çocuklar, uzun ve kısa boylu kişilere göre düzenlenmesi gerektiğini anlatan Ayhan Metin, pozitif ayrımcılığın yanlış anlaşıldığına söyledi. Ayhan, anayasadaki anlamıyla özürlü, yaşlı, çocuk, genç gibi dezavantajlı gruplar için alınacak ek tedbirlerin, eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanı Deniz Çağlayan Gümüş da 'Ulaşılabilirlik kavramı ve önemi', binalarda ve açık alanlarda ulaşılabilirlik' ve Ulaşılabilirlik tespit formları hakkında bilgilendirme' yaptı. slaytlar eşliğinde doğru ve yanlış uygulamaları gösteren Gümüş, belediyelerin yaptığı kaldırım yürüyüş yolları, kamu kuruluşlarına girişlerden verdiği örneklerle engellilerin yaşamını nelerin kolaylaştırdığını, nelerin zorlaştırdığını gösterdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Çağlayan Deniz Gümüş- toplantıdan foto

===

Kumluca'da kan bağışına yoğun ilgi

TÜRK Kızılayı Antalya Şubesi, Kumluca'da kan bağışı kampanyası düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırında düzenlenen kampanyaya esnaf, polis ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Kan Merkezi'nde görevli Dr. Veysi Aldemir, kanın üretilemeyen bir doku olduğunu ve halen tek kaynağının sağlıklı bağışçılar olduğunu söyledi.

Kan bağışının hem toplumsal hem de kişisel açıdan çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Aldemir, "Kan vermek, vücudun yeni kan üreteceğinden sağlık için yararlı. 18 ve 65 yaş arası sağlıklı olan, bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kilogram üzerindeki kişiler kan bağışlayabilir. Bu kişiler yılda üç kez kan bağışı yapabilir" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

ATSO'dan üyelerine eğitim

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Gazipaşa'da üyelerine 'Yönetim Becerileri Eğitimi' verdi. Gazipaşa Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime, konuşmacı olarak Dr. Naci Çuhacı katıldı. Naci Çuhacı, üyelere ve çalışanlarına küreselleşme, değişim ve dönüşüm ışığında yönetim, rekabet ve müşteri ilişkileri açısından yönetim, yönetim ve yönetim fonksiyonları, çağdaş yönetim teknikleri, bireysel gelişim, takım çalışması, motivasyon ve örnek uygulamaları konularını anlattı.

Dört saat süren seminerin ardından katılımcılara katılım sertifikası verildi. ATSO Gazipaşa Temsilcisi Gökhan Yılmaz, seminerin ATSO tarafından ücretsiz verildiğini söyledi. Eğitime katılan esnafın gerekli verimi aldığına inandığını vurgulayan Yılmaz, "80 üye katıldı. Seminere gösterilen ilgi bizleri memnun etti. Önümüzdeki süreçte üyelerimize yönelik farklı konularda seminerler vermeye devam edeceğiz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Seminerden ve Naci Çuhacı

===

Kaymakamdan kaynaşma yemeği

KAŞ Kaymakamı Selami Kapankaya, ilçede görev yapan daire amirleri ve kurum müdürlerine yönelik tanışma ve kaynaşma yemeği verdi. Bezirgan Köyü'ndeki Bel Pınarı mevkiindeki kır lokantasında düzenlenen yemeğe, Kaymakam Selami Kapankaya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Aydın, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut ve diğer kurum müdürlerinin tamamı katıldı.

Yemekte bir konuşan Kaymakam Kapankaya, "Kaş çalışma temposu tüm kurumlar için yoğun olan bir ilçe. Kurumların başındaki yöneticiler olarak birbirimizi çok az görebiliyoruz. Kaymakamlıkta sadece iş için görüşebiliyoruz. Kurum amirlerinin bazıları birbirini çok iyi tanımıyor. Bu yemeği, birbirimizi daha yakından tanımak, sakin bir ortamda sohbet edebilmek için düzenledik" dedi.

Kurum amirlerinin zaman buldukça birbirini ziyaret etmesini isteyen Kaymakam Kapankaya, "Yeni gelen bir kurum yöneticisini mutlaka ziyaret edin. Bu tür ziyaretler, yeni gelen kurum yöneticilerinin ilçeye uyumunu kolaylaştıracaktır. Olanak bulursanız, dışarıda zaman zaman oturun sohbet edin. Bazı sorunların sıcak ilişkiler ortamında daha kolay çözüme kavuşturulduğunu göreceksiniz" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Günübirlikçilerin adresi İbradı

ANTALYA'nın doğal güzellikleriyle ve köklü tarihiyle dikkat çeken İbradı İlçesi, ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle günübirlik gezi düzenleyenlerin ilgi odağı olan İbradı yetiştirdiği organik ürünlerle de dikkat çekiyor. Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen gezilerde İbradı'nın tarihi ve doğal yerlerini gezen ziyaretçiler yerel halk tarafından kurulan standartlardan yöreye özgü badem, üzüm, incir, pekmez, tarhana gibi organik ürünlerden de alma imkanı buluyor.

Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi üyeleri İbradı'ya düzenledikleri gezi kapsamında ilçenin tarihi ve turistik yerleri gezdi. Aileleriyle birlikte gelen üniversiteli kadınları, İbradı Belediye Başkan Vekili Mustafa Dağdelen karşıladı. Düğmeli evleriyle ünlü Ormana Beldesi'ni de ziyaret eden dernek üyeleri, ardından Altınbeşik Mağarası'nda tekne turu yaptı. Dernek Başkanı Nuray Tanlak, İbradı'nın tarihi ve doğal güzellikleri karşısında hayranlıklarını dile getirdi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Toplu foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement