Anket Sonuçları Antalya'da CHP'yi Öne Çıkardı - Son Dakika
Yerel

Anket Sonuçları Antalya'da CHP'yi Öne Çıkardı

Anket Sonuçları Antalya\'da CHP\'yi Öne Çıkardı

Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (BASA) Antalya'da bin 183 kişi arasında yaptığı anketle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP'nin AK Parti'ye göre daha önde olduğunu belirledi.

20.06.2013 14:06

Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (BASA) Antalya'da bin 183 kişi arasında yaptığı anketle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP'nin AK Parti'ye göre daha önde olduğunu belirledi.

BASA 2014 yerel seçimleri için Mart ve Nisan aylarında Antalya, Isparta ve Burdur'da toplam 2 bin 390 kişi ile anket çalışması yaptı. Anket sonuçlarını açıklamak için Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın toplantısına BASA Genel Koordinatörü Mustafa Geysoğlu, araştırma koordinatörü Muhammet Bener ve siyaset bilimci Mücahit Avcı katıldı.

BASA'nın yeni kurulan bir enstitü olduğunu belirten Genel Koordinatörü Mustafa Geysoğlu ilerleyen dönemlerde Antalya'nın ilçelerini de kapsayacak şekilde geniş bir anket çalışması yapacaklarını bildirdi. Sonuçlarla ilgili bilgi veren Araştırma Koordinatörü Muhammet Bener ise 2014'te yapılacak olan yerel seçimleri baz aldıklarını belirtti. Ayrıca belediye hizmetlerinden memnuniyet ve hükümet politikaları ile belediye başkanlarından memnuniyetin de anket soruları içerisinde yer aldığını ifade eden Bener, Antalya merkezde bin 183, Isparta'da 602, Burdur'da ise 605 kişi ile hem telefonla, hem de karşı karşıya sorgu yaptıklarını belirtti.

Bener, toplam 2 bin 390 kişi ile yapılan anket sonucu Antalya'da CHP'nin 5 puan farkı ile AK Parti'den önde olduğunu belirlediklerini bildirdi. Isparta'da AK Parti ile MHP arasında rekabet yaşanacağını gözlemlediklerini kaydeden Bener, Burdur'da ise AK Parti'nin önde olduğunu söyledi. Bener Antalya seçmeninin yüzde 30'nun kararını adaylar belirlendikten sonra vereceklerini tespit ettiklerini ifade etti. Bener bu oranın Iparta'da yüzde 52, Burdur'da yüzde 47 olduğunu söyledi. Anket çalışmasında, 'Aday belli değil, oyumu nereye vereceğimi belirlemedim' cevabı ile de karşılaştıklarını kaydeden Bener "Adayın ortaya çıkmasıyla daha net söylemek mümkün olacaktır" dedi.

Belediye hizmetlerinden memnuniyet konusunda da çalışma yaptıklarını ifade eden Bener, bu konuda en yüksek oranın Isparta'da yüzde 54 olduğunu bildirdi. Aynı soruya cevabın Antalya'da yüzde 45, Burdur'da ise yüzde 31 olduğunu kaydeden Bener, anket sonucunda belediye hizmetlerinden memnun olan vatandaşların yüzde 14'nün seçimde AK Parti'yi destekleyeceklerini gözlemlediklerini söyledi. Belediye hizmetlerinden memnuniyetin ancak yüzde 50 oranında oya dönüşebileceğini tespit ettiklerini belirten Bener, şunları söyledi:

"Belediye hizmetlerinden memnuniyetlere göre Antalya ve Burdur'da park,bahçe,yeşil alan,çevre düzenlemesinin, Isparta'da yol,kaldırım, asfalt çalışması belediyelerin memnun olunan hizmetlerinin başında geldi. Gereksiz hizmetler olarak Antalya'da tramvay ve durakları, Isparta'da yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi, Burdur'da bedesten gösterildi. Şehirlerin en önemli sorunu olarak Antalya'da trafik, Isparta'da işsizlik, Burdur'da işsizlik ve yol-kaldırım yetersizliği ortaya çıktı." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anket Sonuçları Antalya'da CHP'yi Öne Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement