Anız Yakmayan Çiftçilere Teşekkür Etti - Son Dakika
Yerel

Anız Yakmayan Çiftçilere Teşekkür Etti

Anız Yakmayan Çiftçilere Teşekkür Etti

Hüyük Ziraat Odası Başkanı Şahin, çiftçilerin gösterdiği duyarlılıktan dolayı anız yangını olaylarında azalma görüldüğünü söyledi.

03.10.2014 10:22  Güncelleme: 10:26

Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, bu yıl anız yangını olaylarının azalmasında gösterdikleri duyarlılıktan dolayı çiftçilere teşekkür etti.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hüyük ve çevresinde bu yıl anız yakma olaylarının çok azaldığını belirterek, bundan büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Duyarlılıklarından dolayı çiftçilere teşekkür eden Şahin, anız yakılması sonucu yanan tarlalarla yanmayan tarlalar göz önüne getirildiğinde aradaki farkın çok iyi bir şekilde görülebileceğini ifade etti

Tarlaları gözleyen çiftçilerin de bunun farkına varacaklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Çünkü, anız yakılan tarlanın en azından üstte 10 santimlik toprak tabakasının tüm mineralleri ölüyor, orada başka canlılara da zarar veriyorlar. Ürün rekoltesi de azalıyor. Çiftçimiz, yakılmayan bir tarlada yetişen ürün ile yakıp da ondan sonra sürüp ektiği ürün arasında yüzde 50 fark olduğunu kendisi görüyor zaten. Biz bu hususları kendilerine bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. 2014 sezonunda çiftçilerimizin anız yakma konusunda göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ederken, önümüzdeki yıllarda da bunu sıfıra indirmenin yolunu hep beraber dayanışma içerisinde çözelim diye özellikle tavsiye ediyorum. Çünkü, onlardan bizim beklentimiz, bu topraklar bizim öz malımızdır. Toprak bizim ve çocuklarımızın geleceğidir, yaşamımızı sürdürmemiz için yegane varlığımız toprağımızdır. Toprağımızı korumak hepimizin görevidir." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anız Yakmayan Çiftçilere Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement