Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann'dan Vali Altıparmak'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann'dan Vali Altıparmak'a Ziyaret

Almanya\'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann\'dan Vali Altıparmak\'a Ziyaret

Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaretinde, "Türkiye'den Almanya'ya gidişlerde vize işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla 6 ilde vize başvuru merkezi oluşturduk."

02.11.2012 18:21

Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaretinde, " Türkiye'den Almanya'ya gidişlerde vize işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla 6 ilde vize başvuru merkezi oluşturduk. Bu illerden birisi Antalya'dır" dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak Nürnberg'teki gazetecilerle Antalya'ya gelen Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Bakan Herrmann, Antalya ile Nürnberg arasında tarihten gelen güzel bir ilişki olduğunu ifade etti. Türkiye ile Almanya arasında ekonomik anlamda önemli bir işbirliği olduğu kaydeden Herrmann, "Almanya'da önemli ölçüde Türk kökenli insanlar yaşıyor. Antalya'ya da tatil ve ticaret amaçlı bizim vatandaşlarımız geliyor. Ülkenin güvenliğini koruma görevi İçişleri Bakanlığı'na aittir. Bizde kimseyi ayırt etmeden güvenliklerini sağlıyoruz" dedi.

Almanya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığını ifade eden Bakan Herrmann, "Bundan sonra iş veya gezi amacıyla Almanya'ya gitmek isteyen vatandaşlarınız vize başvurularını Antalya'dan yapabilecek. Vize konusundaki konsept değişti. Antalya'dan Almanya'ya gidecek olan vatandaşlar vize başvurularını İzmir'den yapıyor, bu nedenle vize işlemleri için çok zaman harcanıyordu. Artık bu başvuruların Antalya'dan yapılacak, İzmir'den sadece onay alınacak" diye konuştu.

Ziyaretten memnun kaldığını belirten Vali Ahmet Altıparmak, verilen bu müjde dolayısıyla bakan Herrmann'a teşekkür etti. Antalya'ya yılda 3 milyona yakın Alman turistin geldiğini dile getiren Vali Altıparmak, " Gelen turistlerin seyahatlerini en iyi şekilde ve mutlu olarak tamamlanmasını sağlamak bizim görevimiz.

Emniyetimiz turistler için gerekli güvenlik tedbirlerini alıyor" dedi.

EXPO 2016'da Almanya'nın özel olarak yer almasını isteyen Vali Altıparmak, Bakan Herrmann'ı da davet etti.

Bakan Herrmann, Bavyera'yı temsil eden ve gücü temsil eden özel porselenden yapılmış aslanı Vali Altıparmak'a hediye etti. Vali Altıparmak, bunun üzerine

'Her valinin böyle güçlü aslana ihtiyacı var' diyerek salondakileri güldürdü.

Vali Altıparmak'ta Bakan Herrmann ve eşine çeşitli hediyeler verdi. Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer de Vali Altıparmak'a içinde tatlı bulunan özel yapım kutu hediye etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann'dan Vali Altıparmak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement