Almanya Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Altıparmak'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Almanya Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Altıparmak'ı Ziyaret Etti

Almanya Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Altıparmak\'ı Ziyaret Etti

Almanya Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, "Türkiye'den Almanya'ya gidişlerde vize işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla 6 ilde vize başvuru merkezi oluşturduk" dedi.

02.11.2012 15:47

Almanya Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, " Türkiye'den Almanya'ya gidişlerde vize işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla 6 ilde vize başvuru merkezi oluşturduk" dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak Nürnberg'teki gazetecilerle Antalya'ya gelen Bakan Herrmann, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Herrmann, ziyarette yaptığı konuşmada, Antalya ile Nürnberg arasında güzel bir ilişki olduğunu söyledi. Türkiye ile Almanya arasında da önemli işbirliği olduğuna değinen Herrmann, Almanya'da önemli ölçüde Türk kökenli insanların yaşadığını ve her ülke arasında ticari açıdan da ortak çalışmaların olduğunu kaydetti.

Ülkenin güvenliğini koruma görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu dile getiren Herrmann, bu doğrultuda Alman ya da Türk diye insanları ayrım yapmaksızın güvenliklerini sağladıklarını bildirdi.

Almanya ile Türkiye arasındaki işbirliğini artırmak için Bakanlık olarak önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Herrmann, "Türkiye'den Almanya'ya gidişlerde vize işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla 6 ilde vize başvuru merkezi oluşturduk. Bu kentlerde insanlar vize başvurusu için başkonsolosluğa gitmek zorunda kalmayacaklar. Yani Antalya'daki bir insan vize için İzmir Başkonsolosluğuna başvuruyordu artık Antalya'daki merkezde işlemini yaptırabilecek" diye konuştu.

Bakan Herrmaan, Türk iş adamlarının yeni uygulama ile daha kolay Almanya'ya ziyaret edebileceklerini belirtti.

Antalya Valisi Altıparmak da vize konusunda önemli bir gelişme olduğunu ancak Almanya'ya vizesiz gidişlerin de sağlanabilmesi gerektiğini bildirdi. Türkiye ile Almanya arasında ekonomik açıdan önemli bir işbirliği olduğunu dile getiren Altıparmak, vizenin kaldırılması halinde ilişkilerin daha üst düzeye çıkacağına işaret etti.

Altıparmak, Antalya'ya gelen Alman turistlerin de güvenliğinin en iyi şekilde sağlandığını kaydetti.

Antalya'da 2016 yılında yapılması planlanan Dünyanın Botanik EXPO'sunda Almanya'nın özel yer almasını istediklerini belirten Altıparmak, Bakan Herrmann'ı EXPO'ya davet etti.

Konuşmaların ardından Altıparmak ile Bakan Herrmann birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler. Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer de Altıparmak'a içinde tatlı bulunan paket hediye etti.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Almanya Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Altıparmak'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement