Alanya'da Kardeşlik Projesi - Son Dakika
Yerel

Alanya'da Kardeşlik Projesi

Alanya\'da Kardeşlik Projesi

"Doğu Batı Kardeşliği Projesi" kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde gelen heyet Alanya'ya vatandaşların evinde ağırlandı.

25.11.2013 19:06

"Doğu-Batı Kardeşliği Projesi" kapsamında Van'ın Erciş ilçesinden Alanya'ya gelen 41 kişilik heyet, vatandaşların evlerinde ağırlandı.

Alanya'da özel bir eğitim kurumunun gerçekleştirdiği, Alanya ve Erciş kaymakamlıklarının da desteklediği proje kapsamında Erciş'ten gelen çoğunluğu kadın 41 kişilik heyet, Alanya'daki ailelerin evlerinde misafir edildi.

Erciş Kaymakamı Barbaros Baran ve ailesinin de katıldığı programda heyet, Antalya, Manavgat ve Alanya'da tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Alanya Kaymakam Vekili Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, heyetin özel eğitim kurumunu ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'de kardeşliği bozmak isteyenlerin olduğunu söyledi.

Bu kardeşliğin geliştirilmesi ve pekiştirilmesi için geliştirilen projeye destek verdiğini ifade eden Pamuk, "Aslında bizim en büyük gücümüzde bu dostluğumuzdur. Farklı düşüncelerin, farklı dillerin bir arada yaşıyor olmasıdır. Bu gücü her şeye rağmen bozmak isteyenler var. Buna müsaade etmemek, bu kardeşliğimizi ve dostluğumuzu yürütmek hepimizin görevidir" dedi.

Kaymakam Baran ise 3 yıldır süren projeyle kardeşlik köprülerinin temellerinin sağlam atıldığını ifade etti.

Her şeyin devlet imkanlarıyla olmasını beklememek gerektiğini vurgulayan Baran, "Bu kardeşlik, birlik ve beraberlik, vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle iyi yerlere gelindiğinin göstergesi. Ön yargıları bu tarz projelerle kırıyoruz" diye konuştu

Ziyarette, Erciş Nilüfer Kadınlar Derneği Başkanı Arzu Gözüok, projeye katkılarından dolayı Gönüller Kavşağı Derneği Başkanı Meral İşman'a plaket verdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alanya'da Kardeşlik Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement