Akp İzmir''de Temayül Yoklaması - Son Dakika
Yerel

Akp İzmir''de Temayül Yoklaması

Akp İzmir\'\'de Temayül Yoklaması

AKP İzmir'den 24'üncü Dönem Milletvekili Adayı Olmak İsteyen 147 Kişi İçin Saat 10.30'da Başlayan Temayül Yoklamasında 3 Bin 239 Delege Oy Kullandı.

20.03.2011 22:29

AKP İzmir'den 24'üncü dönem milletvekili olmak isteyen 147 aday adayı için saat 10 AKP İzmir'den 24'üncü dönem milletvekili adayı olmak isteyen 147 kişi için saat 10.30'da başlayan temayül yoklamasında 3 bin 239 delege oy kullandı. Balçova'daki Kaya Termal&Convention Otel'de gerçekleşen temayülde toplam 32 sandıkta oy kullanıldı. Saat 16.00'da sona eren temayül yoklamasına Genel Merkezi temsilen AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ile Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu katılırken, her sandıkta il, kadın ve gençlik kolları yönetimlerinden birer kişi gözlemci olarak bulundu.

Oy kullanımına başlanmadan önce basın mensuplarına açıklama yapan AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, temayül yoklamasının kesin bir gösterge ve belirleyici sonuç olmayacağına vurgu yaparak şunları söyledi: "Yapılacak tercihler teşkilatımızın görüşü olduğu için önem arz ediyor. Belki sıralamada birinci sırayı bile belirleyebilir. Türkiye'nin demokratikleşmesi, siyasi partilerin kendi iç demokrasilerinin güçlenmesiyle olur. Biz burada bunu gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışma tamamen demokratik, bilimsel ve İzmir için önemli bir çalışma olacaktır."

-"SON SÖZÜ BAŞBAKAN SÖYLEYECEK"-

AKP'nin İzmir'deki temayül yoklaması, Şahin'in açıklamasının ardından AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın ilk oyu kullanmasıyla başladı. Oylama sırasında açıklama yapan Akay, "Temayül yoklamasının sonuçlarının ardından önümüzdeki hafta Genel Merkez'de mülakatlar başlayacak. Mülakatlarımızın ardından son kararı, mülakat komisyonu, İl Başkanı ve Başbakan verecek. Ama son sözü Başbakanımız ve Genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan verecek" diye konuştu. 82 aday adayının oylamasının yapıldığı İzmir birinci bölge temayül yoklamasında birinci sırayı 964 oyla AKP eski il başkan yardımcısı ve iş adamı Bilal Doğan alırken AKP Konak eski ilçe başkanı Fevzi Bayram ikinci, Ulaştırma Bakanlığı eski müsteşar yardımcısı Sıddık Topaloğlu ise üçüncü sırada yer aldı.

İzmir 2'nci bölge için 65 aday adayının yer aldığı yoklamada ise birinciliği bin 392 oyla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekim yardımcısı Mehmet Bayındır alırken, AKP İzmir eski gençlik kolları başkanı Hamza Dağ ikinci, AKP İzmir eski il başkanı Ömür Kabak ise üçüncü oldu. - İzmir

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Akp İzmir''de Temayül Yoklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement