Akhisar'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

Akhisar\'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

Atatürk'ün Öğretmenlere armağan ettiği 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları sabah saat 09.30'da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koymasıyla tören başladı.

24.11.2013 16:32

Atatürk'ün Öğretmenlere armağan ettiği 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları sabah saat 09.30'da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koymasıyla tören başladı. Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cemile Erbay'ın sunuculuğunu yaptığı program Saygı duruşu ve Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Zehra Cansu Beyinli yönetiminde İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra çelenk koyma töreni sona erdi.

Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonda ikinci tören saat 10.30'da Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu öğretmenleri Hatice Arık, Çağrı İspir'in sunuculuğunu yaptığı programın Açış konuşmasını Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer yaptı. Süleyman Mermer; "Eğitim, toplulukları çağdaş uygarlık düzeyine yükselten vazgeçilmez bir araçtır. İşte bu önemli görevi, toplumu inşa etme faaliyetini değerli öğretmenlerimiz yürütmektedir. Askeri zaferlerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin İlelebet bekasını düşünen Mustafa Kemal Atatürk Gençlerin yetiştirilmesine büyük önem vermiş, bizzat kara tahtanın başına geçerek bu kutsal görevi üstlenmiş ve 24 Kasım 1928 günü Millet Mektepler Başöğretmenliğini kabul etmiştir. Devletimizin muasır medeniyet seviyesini yakalamasının, öğretmenlerimizin yetiştirecekleri fikri hür, vicdanı hür, İrfanı hür nesillere bağlı olduğunu belirtmiş, bu düşüncesini 'Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir" veciz sözleri ile de pekiştirmiştir. Bilginin yoğun olarak işlendiği günümüzde, bu bilginin üretimi de hayati önem kazanmıştır. Bu sürecin doğal sonucu olarak dünya ülkeleri eğitime daha fazla önem vermekte ve daha fazla yatırımlar yapmaktadırlar. Biliyoruz ki en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır" dedi.

Törende konuşan Akhisar kaymakamı Kaan Peker; "Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 85.nci, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 32.ncu yılını kutlarken bizlere bu kürsüde hitap etme imkanını kazandıran öğretmenlerimi şükranla anıyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Atatürk'ün millet olarak yeni bir çağa adım atma mücadelemiz çerçevesindeki liderliğinin "Başöğretmenlik" unvanıyla ifade edilmesi, öğretmenlerimizin ve öğretmenlik mesleğinin Cumhuriyet atılımlarındaki rolünün ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Eğitim, toplumsal uyanış ve çağdaş dünyayla bütünleşmenin temel aracı, öğretmenler ise bu zorlu sürecin en önemli unsurlarıydı. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında, savaştan yeni çıkmış bir ülkenin zor koşullarında yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakarca yerine getiren öğretmenlerimiz bugün de bu kutsal görevi aynı inanç ve sevgiyle yerine getirmektedir. İnsanları ve toplumları hayatın her alanında başarıya götüren temel kuvvet, bilgidir. Salt genç ve büyük bir nüfusa, zengin doğal kaynaklara veya önemli bir jeopolitik konuma sahip olmak da, bir toplumun umut ettiği kalkınmışlık düzeyini elde etmesi için yeterli değildir. Dünyada bazı ülkelerin savaşlarla yerle bir olmalarına rağmen sanki hiçbir şey olmamış gibi kısa sürede eski güç ve zenginliklerini yakalaması ve bazılarının ise paha biçilmez yeraltı ve yerüstü zenginliklerine rağmen bir türlü yoksulluğun, sömürünün, esaretin pençesinden kurtulamayışlarının altında yatan temel faktör, bilgiyi kullanma, sorgulama ve yenileme yeteneğindeki farklılıktır. Toplumların bu yeteneği ise, eğitim sistemlerinin ve tabii ki öğretmenlerinin kalitesiyle doğru orantılıdır. Bu açıdan bakıldığında, bir ülkenin geleceğine verdiği önemin ölçüsü, öğretmenine verdiği değerdir. Çünkü başka hiçbir meslek grubu, öğretmenler kadar geleceğe tesir etme imkanına sahip değildir" dedi. Öğretmenlik Mesleğe yeni başlayan 31 öğretmen, Halil Mandacı İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Burcu İbiş eşliğinde yemin ettiler. Öğretmenliğe yeni atanmış ve adaylığı kalkmış öğretmenlerimiz adına konuşmayı Atatürk 100. Yıl İlköğretim okulu Rehber öğretmeni Özge Taçyıldız Arı yaptı. Emekliye ayrılan öğretmenler adına, Misak-ı Milli Ali Şefik ilköğretimden emekli olan Sınıf öğretmeni Gürol Özek konuştu. Akhisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle yapılan öğretmenler arası sportif etkinliklerde başarılı olanlara ve Başarı Belgesiyle ödüllendirilen öğretmenlere ödülleri Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutan vekili Hava Levazım Yüzbaşı Oktay Kırış, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer tarafından verildi.

30 öğretmen ve personeline başarı belgelerini Akhisar Kaymakamı Kaan Peker verdi. Emekliye ayrılan 19 öğretmene plaketlerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer tarafından verildi. Öğretmenler arasında anı yazma yarışmasında birinci olan Bekir Pehlivanoğlu Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Sevnur İnci'yi "Haykırıyorum Her Güne - Ben Bir Öğretmenim" adlı anısını okudu. 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları programına Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutan vekili Hava Levazım Yüzbaşı Oktay Kırış, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, şube müdürleri, Siyasi Parti ilçe başkanları, Okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement