AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt Erdemli'de - Son Dakika
Yerel

AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt Erdemli'de

AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt Erdemli\'de

Bozkurt, Arpaçbahşiş beldesinde yapımı devam eden 16 derslikli Anadolu Tarım Meslek Lisesinin inşaatında incelemelerde bulundu.

18.02.2014 09:00  Güncelleme: 08:56

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Arpaçbahşiş beldesinde yapımı devam eden 16 derslikli Anadolu Tarım Meslek Lisesinin inşaatında incelemelerde bulundu.

Beraberinde Kaymakam Osman Taştan ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ile incelemelerde bulunan Bozkurt, yüklenici firma yetkilisi Aytekin Kızılay'dan bilgi aldı.

Erdemlideki eski okul binalarının modern hale gelmesi için çaba harcadığını ifade eden Bozkurt, şöyle devam etti:

"10 dekar alanı bulunan Erdemli Anadolu Tarım Meslek Lisesi inşaatı 5 bin 200 metrekare kapalı alanda yapılıyor. 16 derslikli okulda eğitim görecek gençlerimiz Türk tarımına yön verecek, geleceğin ziraat mühendisleri olacaklar. Gençlerimizin iyi eğitim almaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmıyor. Bu nedenle yapılan binalar hem depreme dayanıklı hem de çok hızlı ve sağlam yapılıyor."

Bozkurt, 6 ay önce yapımına başlanılan binanın bir ay sonra eğitim öğretime hazır hale geleceğini ve yaklaşık 3 milyon liraya mal olacağını kaydetti.

Bozkurt ayrıca, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tasarrufundaki eski devlet hastanesinin 12 dekarlık alanına yeni adliye binası yapılması için Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a rapor sunduklarını ve kendisinin rapora olumlu baktığını belirterek, şöyle konuştu:

"Adliye Sarayı için Erdemli'nin yararına en uygun yer eski devlet hastanesinin yeridir.  Burası adliyede işi olan vatandaşlarımızın rahat ulaşacağı bir konumdadır. Ayrıca, hastanenin taşınmasının ardından bölgede atıl durumda kalan  iş yerlerinin değerlendirilmesi ve istihdam sağlanması açısından da çok önemli bir yer. Burasının adliye yapılması konusunda büyük mücadele verdik ve başarılı olduk."

Adliye binası yapımı için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile de görüştüğünü dile getiren Bozkurt, "Adalet Bakanımız binanın yapımı konusunda parasal sıkıntılarının olmadığını inşaat için ödeneklerinin hazır olduğunu bana bizzat söyledi. Erdemli, Mersinin ilçeleri içinde en hızlı göç alan ve en hızlı gelişen ilçedir. Hızlı nüfus artışı gösteren ilçeye modern adliye binasına ihtiyaç vardı bu da inşallah gerçekleşecek" dedi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt Erdemli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement