AK Parti İl Başkanı Akay'dan Afetzede Çiftçiye Müjde! - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Başkanı Akay'dan Afetzede Çiftçiye Müjde!

AK Parti İl Başkanı Akay\'dan Afetzede Çiftçiye Müjde!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, hükümetin aldığı bir karar ile bu yıl tabii afetlerden zarar gören çiftçi borçlarının ertelendiğini duyurdu.

13.05.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, hükümetin aldığı bir karar ile bu yıl tabii afetlerden zarar gören çiftçi borçlarının ertelendiğini duyurdu. Kararın 13 Mayıs 2014 tarihi itibari ile Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Akay, meydana gelen tabii afetler (yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum) nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bu durumları il ve ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının vade tarihinden itibaren bir yıl süre ile ertelendiğini belirtti. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, borçların ertelenmesi için kararname kapsamındaki tarihler arasında tabii afete maruz kalan üreticilerin en geç bir ay içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatif Müdürlüğüne yazılı olarak müracaat yapmaları gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Kemalpaşa ve civarında meydana gelen şiddetli dolu yağışı, bölge çiftçisinin geçim kaynağı olan kiraz, şeftali, erik ve diğer ürünlere büyük miktarda zarar vermişti. Şiddetli dolu yağışı özellikle Kemalpaşa'nın Akalan, Armutlu, Bağyurdu, Ören, Sütçüler, Yiğitler, Yukarı Kızılca köylerinde ciddi zararlar vererek üreticilerin mağdur olmasına neden olmuştu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Mehmet Tekelioğlu, Aydın Şengül, Hamza Dağ, Rıfat Sait ve İlknur Denizli bölgeye yaptığı ziyaretlerde konuyu incelemiş ve sorunu Ankara'ya taşımıştı. Bölgenin doğal afet bölgesi ilan edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için çaba gösteren AK Parti İzmir Milletvekilleri, Ankara'dan çözüm müjdesiyle döndü. Buna göre, 13 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile bu yıl tabii afetlerden zarar gören çiftçi borçları bir yıl süre ile ertelenecek. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı özellikle Kemalpaşa'da dolu yağışından etkilenerek mağdur olan çiftçiler için büyük önem taşıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Başkanı Akay'dan Afetzede Çiftçiye Müjde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement