AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen: "Tecrübemizi Konuşturmaya Geliyoruz" - Son Dakika
Yerel

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen: "Tecrübemizi Konuşturmaya Geliyoruz"

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen: "Tecrübemizi Konuşturmaya Geliyoruz"

AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, Kardelen TV’de yayınlanan Seçim Pazarı Programı’nda seçim çalışmalarını anlattı, projelerini sıraladı.

02.03.2014 11:13

AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, Kardelen TV'de yayınlanan Seçim Pazarı Programı'nda seçim çalışmalarını anlattı, projelerini sıraladı.

Moderatörlüğünü Sinan Özçaylak'ın yaptığı programda Gazeteciler Ayhan Türkez, Musa Çakır, Levent Akpınar ve Ömer Nazmi Yavuz'un sorularını cevaplandıran AK Parti Adayı Mehmet Sekmen, Erzurum'da modern belediyecilik hizmetleri için seçmenin AK Parti'ye desteğini sürdürmesini istedi.

İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ YENİLEYECEĞİZ

Yaklaşık iki saat süren programda gazetecilerin ve seçmenlerin sorularını cevaplandıran AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sekmen, "İçme suyu şebekesini yenileyeceğiz. Göreve geldikten hemen sonra bunun çalışmasını başlatacağız. Büyük bir fuar merkezi, 10 bin metrekare kapalı alana sahip bir fuar ve kongre merkezini hizmete sıkacağız. Hayvan Borsası projemizi derhal uygulamaya koyacağız. Spor kompleksleri, sosyal donatılarla Erzurum'u modern bir kent haline getireceğiz. Çözüm bekleyen problemleri aciliyet sırasına koyarak tek tek çözüme kavuşturacağız" dedi.

TECRÜBEMİZİ KONUŞTURMAYA GELİYORUZ

İl genelindeki büyük köylerde semt konağı, köy odası, düğün salonu, taziye odası, bilgi odası ve kütüphaneler oluşturacaklarını anlatan Sekmen, "Biz ekibimizle ilçelerimizde bir taraftan seçim çalışmasını yürütürken, bir taraftan da sorunların tespitini yapıyoruz. Seçmenden isteğimiz bizlere destek vermeleridir. Biz bütün ilçelerimize ve köylerimize sahip çıkacağız. Bütün taşra belediyeleri ile işbirliği içerisinde olacağız. Her ilçede hangi işten başlayacağımızı biliyoruz. Buz tecrübemizi konuşturmaya geliyoruz. Bizim daha önceki belediye başkanlığı dönemlerinde yaptıklarımız ortada. Sorunlara vakıfız ve çözüm yollarını biliyoruz buna gücümüz de altyapımızda vardır. Sorunları biliyoruz. Bu sorunların çözümü bizde bunu da açıkça ifade ediyoruz" diye konuştu.

MAHALLEBAŞI BÖLGESİNİ YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ

Yeni bir sanayi bölgesi oluşturulacak. Marangozlar için böyle bir bölge oluşturuluyor. Mutlaka site şeklinde bir bölgede yapılandırılacak. Bugün mevcut yerleri de onlarla birlikte değerlendirerek çözüm yolu üreteceğiz. Mahallebaşı'nda geçmişte semt garajı vardı kaldırıldı. Bu bölgenin yeniden hareketlenmesi için gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu bölgede yapılan Süt Ürünleri çarşısını bölgede bu alanda faaliyet gösteren esnafımıza tahsis noktasında çalışmalarımızı zaman kaybeden gerçekleştireceğiz. Bölgenin yeniden cazibe merkezine dönüşmesi noktasında ne gerekiyorsa yapacağız. Ulaşım noktasında bu bölgeyle birlikte tüm bölgelerin ulaşım noktasındaki sıkıntılarını gidereceğiz. Hurdacılar acil olarak kent merkezinin dışına taşınacak. Bu esnafın taleplerini dinledim ve gereğini hemen yaparak bu esnafı şehir merkezinin dışına taşımış olacağız.

ULAŞIM MASTER PLANI YAPILACAK

Sekmen daha sonra şunları kaydetti; "Ulaşım Master planı yaparak bu noktada yapılması gereken çalışmaları değerlendireceğiz. Erzurum'da hafif raylı bir sistem düşünülebilir. Mevcut tren hattı değerlendirilebilir. Bunun fizibilitelerini yaparak değerlendireceğiz. Mevcut ulaşım sistemini işler ve vatandaşın sıkıntısını ortadan kaldırmak noktasında yapılması gerekenleri zaman kaybeden yapacağız."

ŞEHRİ AYDINLATACAĞIZ

Gazetecilerin şehrin karanlık olduğu yönündeki sorusu üzerine Sekmen, "Bu konuda farklı bir çalışma planlıyoruz. Led ışıklarla şehri hem ışıklandırıp hem de modern bir görünüme kavuşturacağız. Erzurum ışıl ışıl olacak. Erzurum'da bazı kamu binalarını ve merkezi caddeleri farklı şekilde aydınlatacağız. Şehrin genelinde dinlenme alanları, parklar, yeşil alanlar spor alanları oluşturacağız. Bunlar çok cüzi bedellerle yapılacak olan hizmetler." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen: 'Tecrübemizi Konuşturmaya Geliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement