AK Parti Adayı Recep Barut, Projelerini Tanıttı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Adayı Recep Barut, Projelerini Tanıttı

AK Parti Adayı Recep Barut, Projelerini Tanıttı

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut’un proje tanıtım toplantısı Perşembe Pazarı kapalı alanında yapıldı.

04.03.2014 14:17

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut'un proje tanıtım toplantısı Perşembe Pazarı kapalı alanında yapıldı.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse'yle birlikte parti yetkilileri de katıldı. Toplantıda AK Parti Manavgat Belediye Meclisi üyeleri de Manavgat'a tanıtıldı. Şiddetli yağmura rağmen Perşembe Pazarı'nda binlerce Manavgatlı proje tanıtım toplantısına katılarak AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut'a destek verdi.

Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel yaptı. Türel konuşmasında yerelde AK Parti'nin kazanmasının hizmet getireceğini ifade ederek; Belediye Başkan adayı Recep Barut'la birlikte projeleri gerçekleştireceklerini söyledi.

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut proje sunumunda yaptığı konuşmada, Manavgat'ta belediyecilik anlayışını ve Manavgat'ın kaderini değiştirmek için aday olduğunu dile getirdi. Manavgat'a yapacakları projelerin insan merkezli ve ilçeyi daha yaşanabilir kılmayı hedeflediğini belirten Barut, kente yeni iş ve yaşam sahalarını oluşturacaklarını kaydetti. Manavgat'ın nüfus artış hızının yüzde 6 olduğunu vurgulayan Barut; 40 yıl sonra Manavgat'ın nüfusunun 2 milyon 100 bini geçeceğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi yasasından sonra Antalya'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Menderes Türel'in kaptan köşkünde oturduğunu ve projeleri birlikte gerçekleştireceklerini ifade eden Recep Barut, Manavgat için hazırladıkları projeleri şöyle açıkladı:

"Manavgat'ın Ulualan bölgesinde kurulacak olan Turkuapark projesiyle, bütün dünyada örnekleri olan temalı parkı Manavgat'a kazandıracağız. Turkuapark projesiyle Antalya'ya gelen her turist Manavgat'a en az bir defa gelecek. Manavgat'ta turizmi yeniden tanımlayarak binlerce insanımıza istihdam alanı sağlayacağız. Turkuapark'ta sirk alanı adrenalin parkı, paraşüt atlama kulesi, fitness, spor aktivite alanları, futbol sahaları, kongre merkezi, hava müzesi, yapay göletler, kapalı ve açık botanik park ve hayvanat bahçesiyle Manavgat turizminin hizmetine sunacağız. Turkuapark, Manavgat turizmini 4 mevsim canlı tutacak. Cumhuriyet Meydanı projesi, kentlerin kimliğini meydanları belirler. Antalya Caddesi üzerindeki, Çağlayan İlköğretim Okulu, Jandarma, PTT, hükümet konağı, Manavgat'a yakışır bir Cumhuriyet Meydanı yapacağız. Manavgat'ta trafik sorununu çözmez amacıyla meydanın altına 3 ayrı noktadan rahatlıkla giriş çıkış yapılabilecek kapalı otopark yapacağız."

Manavgat'ta Yapay Şelale'den Liseye kadar trafik sorununu oluşturan araç sayısının 170 civarında olduğunu kaydeden Barut, "Kapalı otoparkla trafik sorununu çözeceğiz. Cumhuriyet Meydanı'nda müzik yayını yapılacak ve geceleri ışık ve su gösterileri yapılacak. Manavgat'a yakışır bir Atatürk Anıtı'nın olacağı Cumhuriyet Meydanı'nda açık hava sergi alanları ve konser alanları da olacak. Manavgat dört mevsim 24 saat yaşanabilir bir şehir hale gelecek" diye konuştu.

D-400 karayolu üzerinde bulunan kavşaklarda trafik akışının kesilmemesi için Manavgat'tan Gündoğdu'ya kadar olan bilgede 9 adet battı çıktı kavşak yapacaklarını belirten Barut, "Bu battı çıktı kavşakları Antalya'da bu işin ustası Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'le birlikte gerçekleştireceğiz. Turizm yolu ve tüp geçit projesi; Gündoğdu'dan itibaren gelen ve Titreyengöl'de sona eren turizm yolunu Manavgat Irmağı'nın altından yapacağımız tüp geçitle Kızılağaç'a bağlayacağız. Böylelikle sahilde kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Manavgat hariç Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde toplu konutlar yapıldığını, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını Manavgat'ın Doğu ve Batı bölgelerinde kent konutları alanları oluşturup, modern yaşamın gereklerine uygun bir şekilde içinde açık ve kapalı otoparklar, kreş, okul cami, fitnes alanları ve düğün ve toplantıların yapılabileceği sosyal tesisleri olan konutla yapacaklarını ifade eden Barut sözlerini şöyle sürdürdü:

"40 yıldır Manavgat'a bir yat limanı yapılması konuşulur. Ama adım atılmaz Akdeniz'de dolaşan on binlerce yat var. bir tanesi Manavgat'a gelmez. Çünkü yat limanımız yok. İnşallah Manavgat Irmağı'nın denizle buluştuğu yerde, kör ırmak diye tabir edilen bölgede yat limanını yapacağız. Manavgat Irmağı'nda Şelale'den denize kadar olan bölgede 3 tane üzerinde yaya ve araç geçişlerinin olduğu köprü inşa edeceğiz. Bu köprüler sayesinde Manavgat trafiği rahat nefes alacak. Halk Plajları; Evrenseki'de uygulamasını yaptığımız halk plajlarımızı Manavgat sahillerinde yaygınlaştıracağız. Halk plajlarımız sayesinde Evrenseki'de otellerin bir çoğu kışında açık kalırken, ücretleri de biraz daha yüksek. Bu projeyi Manavgat'ın tüm sahil şeridine uygulayacağız. Plajlarımızın tamamı mavi bayraklı olacak. 12 adet yapacağımız Halk Plajlarında şezlong ve şemsiye ücretsiz olacak, kafeterya ve restoranlardan tüm ihtiyaçlarını market fiyatına temin edilebilecek. Ayrıca köylerimizde ki vatandaşlarımız için haftanın 3 günü ücretsi ulaşım gerçekleştireceğiz. Böylelikle köylerde yaşayan vatandaşlarımızda denize gelebilecek. Köylerimizi denizle buluşturacağız. Mahalle ve Köy parkları; Manavgat'ın bütün mahalle ve köylerinde parklar yapacağız. Çocuklar için oyun guruplarının yanı sıra özellikle köylerde düğünlerin ve mevlitlerin yapılabileceği, insanların oturup konuşabileceği kapalı sosyal tesislerin olduğu parklarda ücretsi internet yayını da yapılacak."

Manavgat'ın en büyük markalarından biri olan Şelale'yi yeniden inşa edeceklerini, şelaleyi iki yakasıyla sadece seyredilen değil, keyif alınan bir cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Barut proje sunumun ardından belediye meclisi üyesi adayları vatandaşlara tanıttı.

Proje tanıtım toplantısı, sanatçı Mustafa Ceceli'nin verdiği konserle devam etti.

Belediye Başkan adayı Recep Barut, eşi ve kızlarıyla birlikte sahneye çıkarak Mustafa Ceceli'ye 'hoş geldiniz' dedi.

Toplantıda işitme engelliler için tercüme yapıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Adayı Recep Barut, Projelerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement