Ağrı'da "77'ye Kardeşlik ve Kaynaşma Evi" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da "77'ye Kardeşlik ve Kaynaşma Evi" Açıldı

Ağrı\'da "77\'ye Kardeşlik ve Kaynaşma Evi" Açıldı

Ağrı Müftülüğü tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen '77'ye Kardeşlik ve Kaynaşma Evi' törenle açıldı.

01.01.2013 17:48

Ağrı Müftülüğü tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen '77'ye Kardeşlik ve Kaynaşma Evi' törenle açıldı.

Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, İl Müftüsü İzani Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız ve Kurum müdürlerinin katıldığı açılışta Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, '77'ye Kardeşlik ve Kaynaşma Evi'nin açılış kurdelesini kesti. Projenin SODES kapsamında gerçekleştirildiğini belirten İl Müftüsü Turan, "12 ay olan proje kapsamında; çok amaçlı gençlik evi ve gençlik evinin gerekli tefrişatı yapıldıktan sonra kitap okuma kampanyalarında kullanılacak 3 bin 500 kitap alınarak kütüphane oluşturuldu. Bir adet bilişim sınıfı ve yemekhane oluşturuldu. 30'ar kişilik gruplar halinde masa tenisi ve satranç kursları 2 ay boyunca düzenlenecektir. 30 kişiye 3 ay süre ile Ney kursu verilecektir" diye konuştu.

Bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin de yapılacağını kaydeden Turan, "Aile içi şiddetle mücadeleye yönelik faaliyetler, kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme faaliyetleri, aile içi iletişimi güçlendirmeye yönelik faaliyetler, madde bağımlılığıyla mücadeleye yönelik faaliyetler, yurttaşlık, kentlilik, birlikte yaşama bilincini güçlendirmeye yönelik faaliyetler proje süresince yapılacaktır" dedi.

Umre kaydı yaptıran hacılarla bir süre sohbet eden Vali Tekinarslan, daha sonra Başsavcı Yağız ve Emniyet Müdürü Coşkun ile bilardo ve masa tenisi oynadı.

Projenin çok iyi düşünüldüğünü belirten Vali Tekinarslan, "Güzel bir ortamda güzel hizmetler sunulacak. Bu projenin amacına ulaşması lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılık göstermesini bekliyoruz" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı'da '77'ye Kardeşlik ve Kaynaşma Evi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement