ADSO'dan Öğretmenlere Özel Konser - Son Dakika
Yerel

ADSO'dan Öğretmenlere Özel Konser

ADSO\'dan Öğretmenlere Özel Konser

Senfoni müziğini sevdirebilmek için yoğun çaba gösteren Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Öğretmenler Günü'ne özel konser hazırladı.

22.11.2012 09:58  Güncelleme: 10:04

Foto: Etkinliğe Antalya'dan katılacak sanatçıların toplu görüntüsü

===

Öğretmenler için özel konser

ANTALYALILARA senfoni müziğini sevdirebilmek için yoğun çaba gösteren Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), Öğretmenler Günü'ne özel konser hazırladı. 100 kişilik kadroya sahip ADSO'nun sanatçıları, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda sahneye çıkacak. Konseri, Şef Tolga Taviş yönetecek. Saat 20.00'de başlayacak konserde soprano sanatçısı Ece idil, viyolonsel (çello) sanatçısı Erdem Akça da yer alacak.

ADSO, 29 Kasım Perşembe günü de 'Ferit Tüzün Ulusal Şeflik Yarışması Konseri'ni gerçekleştirecek. Konser, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda izlenebilecek. 7 Aralık Cuma akşamı da şef Naci Özgüç, keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu mini bir konser sunacak. 14 Aralık Cuma akşamı AKM Aspendos Salonu'nda 'Dünya renkleri; Fransa' adlı konser izlenebilecek. Konserde viyolonsel sanatçısı Borislav Strulev ile şef Arjan Tien sahne alacak.

ADSO Müdürü İbrahim Sezer, senfoni orkestrasının Antalya'nın markası olacağı iddiasında bulundu. Sezer, "ADSO olarak 2013 yılında da 'Antalya Müzik Festivali'ni düzenleyeceğiz. Senfoni konserlerini, yerli ve yabancı herkese sevdirip, Antalya'nın her yanından senfoni müziğinin yükselmesini sağlayacağız. Avrupa kalitesinde her eseri seslendirip, müzik zevkini, Antalyalı çocuklar, gençlere, yetişkinlere en güzel şekilde tattıracağız" diye konuştu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: ADSO sanatçıları çalışma yaparken ve müdür İbrahim Sezer'in yakın plan görüntüsü

===

Minik eller sanat üretiyor

ÖZEL Lider Sevgi Dünyası Anaokulu'nda, geleceğin resim, el sanatları, seramik, heykel sanatçıları yetişiyor. Okulun 3-6 yaş grubu çocuklarına, kişiliklerinin şekillenmesi, el becerilerinin gelişmesi amacıyla sanat eğitimleri veriliyor. Çeşitli atık maddeler, pirinç, kırmızı mercimek ve makarna üzerinde çalışıp dekoratif sanat eserleri üreten minikler, ikinci sergilerini Mayıs ayında açacak.

Okul müdürü Ülker Akkaya, çocukların bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alınarak verilen eğitimlerin, fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunduğunu, olumlu kişilik temellerinin atıldığını, yaratıcı yönlerinin ortaya çıktığını belirtti. Akkaya, çocukların her türlü materyali kullanarak, sanat eserleri yaratmanın büyük heyecanını yaşadıklarını da ifade etti.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çocukların sanat eserleri önünde toplu ve yakın plan görüntüleri

===

Çalışkan'dan 9'uncu heyecan

RESİM çalışmalarını, 2008 yılından beri Hasan Kırdı Sanat Merkezi'nde sürdüren Melek Çalışkan, 9'ncu kişisel suluboya resim sergisini Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı. Serginin açılış kurdelesini, ressam Hasan Kırdı kesti. Çalışkan'ın birbirinden güzel kış, ilkbahar, yaz ve sonbahar manzaraları, deniz dalgası, natürmort, çiçek ve portre çalışmalarından oluşan 40 tablosu, ilgiyle izlendi. Sergi, 29 Kasım Perşembe akşamına kadar açık kalacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Melek Çalışkan'ın tablo önünde yakın plan ve atölye arkadaşlarıyla birlikte görüntüsü

===

Genç fikirler için çalışıyorlar

GENÇ Fikirler Derneği (GFD) ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan el sanatları kurslarına katılan kadınlar, ürettikleri sanat eserlerinin satışından sağlanan geliri, burslu üniversite öğrencilerinin ihtiyaçları için harcıyor. Dernek binasında dekoratif ev aksesuarları, seramik çiçeği, takı tasarımı, kitre bebek yapımı eğitimleri veriliyor.

GFD Başkanı Fatma Semin Civelek, derneğin yaşamını yitiren üniversite öğrencisi oğlu Ertuğrul Civelek'in anısına 2002 yılında kurulduğunu hatırlattı. Amaçlarının gençler arasında sosyal, kültürel, yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak olduğunu vurgulayan Civelek, "Açtığımız kurslara katılan gönüllü kursiyerler üretim yapıyor" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kadın kursiyerlerin yapılan işlerler önünde toplu görüntüsü

===

Sigaranın zararları resmedildi

ANTALYA Kent Konseyi Gençlik Spor Kulübü'nce ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen 'Sigara ile Mücadele' konulu resim yarışmasında dereceye giren resimler, Salih Yön Sanat Merkezi'nde sergilendi. Öğrenciler, sigaranın insan vücudunda yaptığı tahribata, başta kanser olmak üzere neden olduğu birçok ölümcül hastalığa resim sanatıyla dikkat çekti.

Sergiyi gezen birçok sigara tiryakisi, "Çocukların yaptığı resimleri görünce sigara içmekten tiksindim, korktum" diyerek, sigarayı bırakmaya karar verdiklerini belirtti. Öğrencilerin bilinçli şekilde sigaranın zararlarını kalem ve fırçalarıyla resimleyerek anlatması, büyüklerden alkış aldı. Sergi, 8 Aralık Cumartesi akşamına kadar gezilebilecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergilenen eserler izlenirken, sergi açılışına katılanların toplu ve bazı eserlerden görüntü

===

Çocukların Atlantis heyecanı

KIRMIZI Kalem Tiyatro'nun ilk kez sahneye koyduğu 'Kayıp Şehir Atlantis' adlı çocuk oyunu büyük ilgi görünce, yoğun istek üzerine ikinci kez sahnelenecek. Yaşları 6-18 arasında 40 çocuğun rol aldığı oyun, 16 Aralık Pazar günü saat 14.00'de, Antalya kültür Merkezi'nde (AKM) çocuklarla yeniden buluşacak. Sahnedeki rengarenk kostüm ve performanslarıyla anne ve babalarına parmak ısırtan çocuklar, 'tiyatro oyunculuğu' sınavından bir kez daha geçecek.

ÖDÜLLÜ SANATÇILAR EĞİTTİ

'Kayıp şehir Atlantis' adlı oyunda, denizaltı dekoru önünde sahneye çıkan çocuk oyuncular, dünyalı çocukları, Atlantisli balıkları, denizanaları ve yengeçleri bir kez daha canlandırıp, birlikte şarkılar söyleyip, dans ederek eğlenecek. Kutsal Kaynak'ın yönettiği oyunu Aslı Arslan yazdı. Ödüllü tiyatro sanatçısı Pınar Boya tiyatro, Selin Bezircioğlu dans-bale eğitmenliğini, müzik seçimini de Okan Canseven üstlendi.

Yusuf DEMİR/AMTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan sahne görüntüleri

===

Satılmış Nişanlı, bir kez daha sahnede

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB), bir kısmı 5 Aralık tarihine sarkan Kasım ayı programında yer alan gösterimler, 24 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de bir kez daha sahnelenecek üç perdelik komik opera eseri 'Satılmış Nişanlı' ile devam edecek. Bedrich Smetana'nın bestelediği, Kenan Korbek'in sahneye koyduğu eserde, kalabalık bir sanatçı topluluğu görev aldı.

Solistlerin yanı sıra, koro ve orkestra sanatçılarının yer aldığı eser, dekor ve kostümleriyle de ilgi çekiyor. Orkestrayı şef Hakan Kalkan'ın yönettiği eserin koro şefi ise Caner Ruhselman. Eserin koreografisini Neslihan Öztürk, dekorunu Gürcan Kubilay, kostümlerini Sevtaç Demirer hazırladı. Sahne ışığı Mustafa Eski'ye ait eserde, Bohemya'nın kırsal bir köyünde, iki köylü gencin birbirine aşkı ve onların hırslı aileleri arasında geçen olaylar konu ediliyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sahne görüntüleri

===

Tuvale bina inşa ediyor

RÖLYEF sanatı üzerine çalışmalarını uzun yıllardır sürdüren Hülya Kırıcı, birçok ildeki kimi yanarak, kimi de çürüyerek yok olmuş, kimi ise kaderine terk edilmiş tarihi konakların, sokakların orijinal hallerini kasa tipi tuvallerinin içerisine üç boyutlu inşa ederek yaşatıyor. Unutulan ve unutulmaya yüz tutmuş eski sanatları da canlandıran Kırıcı, Mayıs ayında açacağı rölyef sergisinde, yeni üretim eserlerini Antalyalı sanatseverlerle paylaşacak.

Sanatçı Kırıcı, 10-15-20 santim derinlik verdiği tuvallerine materyalleri büyük özenle işlediğini, yaptığı bir tarihi sokağa insan ve hayvan figürleri yerleştirerek, sokağı canlı tutmaya çalıştığını anlattı. Üç boyutlu eserlerinin yapımında ahşap, taş, kum, tuğla, kiremit, çimento, alçı, hamur, tutkal, karton, boya, uzun yıllar hiç bozulmayan yosun ve değişik bitki türleri kullandığını da kaydeden Kırıcı, "Tuval içinde resmen mimarlık, inşaat müteahhitliği ve işçilik yapıyorum" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Rölyef sanatçısı Hülya Kırıcı'nın eserleri önünde ve çalışma yaparken görüntüler.

========

SERGİLER

========

ANSAN

Sema Uygur Bayer'in resim sergisi…………………………………………...12-25 Kasım

MEKSA'nın folklorik bebek sergisi………………………………….16-24 Kasım

ORKUN&OZAN SANAT GALERİSİ

Zeki Serbest'in resim sergisi………………………………………..…...9 Kasım-15 Aralık

AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ

Müzehher Aloğlu'nun resim sergisi………………………………………..…24-30 Kasım

Hasan Çakır'ın resim sergisi…………………………………………..……...3-12 Aralık

Alper Baler'in mask sergisi………………………………………….17-27 Aralık

DEVLET GÜZEL SANATLAR GALERİSİ

Melek Çalışkan'ın resim sergisi……………………………………………....20-29 Kasım

Osman Dülek'in resim sergisi…………………………………………30 Kasım-10 Aralık

MİMARLAR ODASI FUAYESİ

GÜSAD 'Ataya Saygı' karma resim sergisi…………………………………..16-30 Kasım

2000 PLAZA SANAT GALERİSİ

Ladin Kanat'ın soyut resim sergisi…………………………………....16 Kasım-10 Aralık

ANTALYA MÜZESİ

Sadet Kabaş'ın resim sergisi………………………………………………….16-30 Kasım

MURATPAŞA BELEDİYESİ FUAYESİ

Semaart Resim Atölyesi sergisi………………………………………………23-30 Kasım

============

OPERA - BALE

============

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ

(Haşim İşcan Kültür Merkezi)

Satılmış Nişanlı (Opera)…………………………………………………………24 Kasım

Kuklacı (Müzikli Ç.O)………………………………………………….………..26 Kasım

Figaro'nun Düğünü (Opera)………………………………………………….…..27 Kasım

Türküyem (Müzikli oyun)………………………………………………….……30 Kasım

La Traviata (Opera)……………………………………………………………1 Aralık

Notre Dame'ın Kamburu (Bale)…………………………………………….….…4 Aralık

Haydi Çocuklar Operaya (Çocuk Operası)……………………………5 Aralık

Notre Dame'ın Kamburu (Bale)…………………………………………………6 Aralık

=======

TİYATRO

=======

ANTALYA DEVLET TİYATROSU

(Haşim İşcan Kültür Merkezi)

Ruhlar Gelirse…………………………………………...………23-24-28-29-30 Kasım

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİYATROSU

Tebeşir Dairesi Öyküsü……………………………………………………24-30 Kasım

Heccav……………………………………………………………………........29 Kasım

KIRMIZI KALEM TİYATRO

(Yenimahalle Kültür Merkezi)

Mutfak Cadıları…………………………………………………………1-8-15 Aralık

(Antalya Kültür Merkezi)

Kayıp Şehir Atlantis …………………………………………………………..16 Aralık

========

FESTİVAL

========

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ

Antalya Piyano Festivali…………………………………………….16 Kasım-8 Aralık

====

ANMA

====

ANSAN

Saffet Uysal ve Öğretmenleri Anma…………………………….………..…..24 Kasım - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel ADSO'dan Öğretmenlere Özel Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement