Adli Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Adli Yıl Açılışı

Adli Yıl Açılışı

Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, Zonguldak Adliyesi önünde açıklama yaparak taleplerini sıraladı.2013-2014 Yargı yılı açılışının yapılmasının ardından Zonguldak Adliyesi önüne gelen sendika üyeleri taleplerini sıraladı.

02.09.2013 17:14

Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, Zonguldak Adliyesi önünde açıklama yaparak taleplerini sıraladı.

2013-2014 Yargı yılı açılışının yapılmasının ardından Zonguldak Adliyesi önüne gelen sendika üyeleri taleplerini sıraladı. Sendika Başkanı Hayri Anıl Çetin, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da iş ve siyaset dünyasının önde gelenleri bu etkinliklere katılarak, şekilsel olarak yapılacak etkinliklerde yargının bağımsızlığı, yargı emekçilerinin sorunları ve her geçen yıl artarak büyüyen dava dosyaları, buna paralel artan iş yükünden bahsedilmeyecek, yargı sisteminin ve yargı emekçilerinin sorunlarının çözümüne dair tartışmalar yapılmayacak" dedi.

Talepleri sıralayan Çetin, şöyle dedi:

"Yardımcı hizmetler sınıfında yer alan mübaşirlerin Genel İdari Hizmetler sınıfına alınması için gerekli yasal düzenleme yapılmalıdır. Özellikle büyük şehirlerde nöbete kalan personelin günün ve gecenin hangi saatinde olursa olsun evlerine bırakılması, nöbet sonrası için verilmesi sağlanmalıdır. Adliyelerde görev yapan sosyolog ve psikologların koşullarının iyileştirilmesi sağlanmalıdır. Denetimde serbestlik (infaz korumalar hariç) çalışanlarının mahkeme kararı olmasına rağmen sendika üyeliklerinin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Yargı emekçileri hakkında keyfi olarak uygulanan adli ve disiplin soruşturmalarına son verilmelidir. Yoksulluk sınırı rakamı en alt vergi diliminden vergilendirilmelidir. Her türlü ek ödeme emekli aylığına esas kazanca dahil edilmelidir. İl içi ve il dışı rotasyon uygulamaları yerine çalışanların gönüllülüğü esas alınmalıdır. Performansa göre ücret verilmesi ile ilgili hazırlıklar yapılmakta olup bu yaklaşımdan vazgeçilmelidir. 2013 yılı itibari ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinden kaynaklanan ücret kayıpları karşılanmalıdır. Kamuda esnek, kuralsız, güvencesiz çalışma biçimine son verilmeli, güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Kamu emekçilerinin tamamına yakını yoksulluk sınırının altında çalıştırılmakta olup, konfederasyonumuz KESK tarafından açıklanan yoksulluk sınırı rakamı (3.692 TL) taban maaş olarak belirlenmelidir." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adli Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement