Adıyaman Petrol Kaynıyor! - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Petrol Kaynıyor!

Adıyaman Petrol Kaynıyor!

Türkiye genelinde üretilen petrolün yaklaşık beşte biri Adıyaman'dan sağlanıyor.

30.01.2013 18:40  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Yardımcısı Yurdal Öztaş, "Türkiye genelinde üretilen petrolün yaklaşık beşte biri Adıyaman'dan. TPAO'nun ürettiği petrolün ise üçte birinden fazlasını yine burada çıkartıyoruz" dedi.

Öztaş, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Murat Demir ile Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret etti.

Kurumun faaliyetleri hakkında Büyükaslan'a bilgi veren Öztaş, Adıyaman'da petrol üretimi konusunda çok ümitli olduklarını dile getirdi.

TPAO ailesi olarak Adıyaman'ı önemsediklerini belirten Öztaş, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde üretilen petrolün yaklaşık beşte biri Adıyaman'dan. TPAO'nun ürettiği petrolün ise üçte birinden fazlasını burada çıkartmaktayız. Daha çok ümitliyiz. İnşallah mevcut keşiflerimizi daha güçlü keşiflerle destekleyeceğiz. Yöre insanının bize yardımcı olması ayrıca bizi mutlu ediyor."

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da TPAO'nun kentteki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Büyükaslan, "Özellikle son 5 yıl içerisinde Adıyaman'da adeta büyük bir atak yapmış bulunuyorlar. Kentin batı kısmı olan Şambayat bölgesinde bildiğim kadarıyla 10'un üzerinde kuyuda petrol aranmakta. Son aylarda çıkartmış oldukları, ya da bulmuş oldukları petrolle hem Adıyaman'ımızın hem de ülkemizin yüzünü güldürmektedirler" diye konuştu.

Belediye Başkanı Büyükaslan, ziyaretin anısına TPAO Genel Müdür Yardımcısı Yurdal Öztaş'a üzerinde tarihi Cendere Köprüsü'nün figürü bulunan maket hediye etti.

Muhabir: Hakan Furkan/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: Murat Taydaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Petrol Kaynıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement