Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman\'dan Kısa Kısa

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan 5 mahallede kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını bildirdi.

23.11.2012 16:42

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan 5 mahallede kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını bildirdi.

Büyükaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Musalla Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak 343 konutun temelinin bir kaç gün sonra atılacağını belirtti.

Kentsel dönüşüm projesinin ilk olarak Musalla Mahallesi'nde uygulandığını vurgulayan Büyükaslan, şunları kaydetti:

"Projemiz Musalla, Mara ve Varlık mahallelerinin tam ortasında. Halkımıza

'her yeri cazibe merkezi yapacağız' diye söz vermiştik. Kentsel dönüşüm çalışmalarına da bu amaç doğrultusunda başladık. Kamulaştırma çalışmaları çok uzun sürdü. Fakat mutlu sona ulaştık. TOKİ işbirliğiyle 343 konutun ihalesi yapıldı. İnşallah önümüzdeki günlerde temeli atılacak."

Büyükaslan, Acil Afet Yasası kapsamında çalışmalara başladıklarını ve şehrin güneyindeki 5 mahallede kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını ifade etti.

-"24 Kasım Öğretmenler Günü"

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, "24 Kasım Öğretmenler günü" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bora, mesajında, öğretmenlerin geçmişte olduğu gibi bugünde yurdun en köşesinde fedakarca çalıştığını belirtti.

Bora, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldıkları meşaleyi bugünlere taşıyarak, karanlıkları aydınlatma onurunun sahibidirler. Milletimizin aydınlık geleceği kucaklayan kolları ve umut çiçekleri olan çocuklarımızı yetiştiren onlardır. Türkiye'nin yapılanmasında en önemli görevi öğretmenler üstlenmektedir. Dünyada gelişmiş ve güçlü ülkelerin neden geliştikleri incelendiğinde görülecektir ki, bunun temel nedeni eğitime ve eğitimcilere verdikleri önemdir."

Öte yandan AK Parti Çelikhan İlçe Başkanı Mustafa Bulut, yaptığı açıklamada, öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslek olduğunu söyledi. Bulut, "Yetiştirici öğretici kimliğiyle yeni kuşaklara kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olan öğretmenler üstlendikleri bu yüce görev nedeniyle toplumların yaşamında her zaman özel ve saygın bir konum edinmişlerdir" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan-Mustafa Aloğlu

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement