2015'te Türkiye ve Dış Politika - Son Dakika
Yerel

2015'te Türkiye ve Dış Politika

2015\'te Türkiye ve Dış Politika

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlediği söyleşi programına Gazeteci Yazar Gürkan Zengin, “2015’te Türkiye ve Dış Politika” başlığıyla düzenlediği konferansla iştirak etti.

11.01.2015 15:46

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlediği söyleşi programına Gazeteci Yazar Gürkan Zengin, "2015'te Türkiye ve Dış Politika" başlığıyla düzenlediği konferansla iştirak etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin davetine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Zengin, 1915 yılının 100. yıl dönümünün Erzurum için ayrı bir önem taşıdığını vurguladı. Çanakkale Destanı, Sarıkamış ve 1915 Ermeni meselesinin 100. yılına 2015 yılında girildiğini hatırlatan Zengin, konferansında şunları söyledi: "Şimdi 2015 yılına girerken Erzurum ve Türkiye aslında Türkiye siyasetini konuşacağız ama baktığım zaman 2015 senesi Erzurum şehri ve Türkiye... Bu 3'ü bana çok sembolik kelimler kavramlar isimler olarak görünüyor. 2015 senesi 1915 senesinin 100. yıl dönümü. Erzurum başlı başına sembolik bir şehir ve bu 100. yılda Türkiye siyaseti konuşmak bunu Erzurum'da yapmak 2015'in başladığı bu günlerde yapmak heyecan verici. Yani özelikle tefekkür edilmesi gereken kavramlar olduğunu düşünüyorum. 1915 hem Çanakkale destanın hem Sarıkamış'ın yıl dönümü. Milletlerin tarihinde böyle sembol tarihler oluyor. Ama herhalde bunun bir tek yıla sığdığı pek enderdir. Benim açımdan bu vakıalar açısından da anlamlı irtibatlandırılacak bir şehir. İstiklal Harbinin kalan noktalarından bir tanesi burası. Dolayısıyla Erzurumlular kendi şehirleriyle kendi kimlikleriyle gurur duymalıdırlar. Bugün Atatürk üniversitesinde iletişim fakültesinde öğrencilerle beraber olduk. Sizler Erzurum'da okuyorsunuz. Yani Niğdeliler, Muğlalılar, Karslılar kusura bakmasınlar ama üniversiteyi Erzurum'da okuyor olmak önemli. Şehir böylesine politik bir şehir olduğu için önemli. Tarihin kritik dönemeç noktalarında anlamı olan bir şehir olduğu için önemli."

Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı ekonomik dönüşüme ve gelişmeye de vurgu yapan Zengin, kişi başına düşen milli gelir arttıkça, Türkiye'nin ekonomisi güçlendikçe bölgede etkin dış siyaset yürütebildiğini söyledi. Çok yönlü dış politika ve sıfır problemli dış siyaset stratejisi sayesinde bölge ülkeleriyle yapılan ticaret hacminin en az üç katına çıktığını belirtti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2015'te Türkiye ve Dış Politika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement