2014 Uluslararası Aile Çiftliği Yılı Çalıştayı'na Aydın Damgası - Son Dakika
Yerel

2014 Uluslararası Aile Çiftliği Yılı Çalıştayı'na Aydın Damgası

2014 Uluslararası Aile Çiftliği Yılı Çalıştayı\'na Aydın Damgası

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen ‘2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Çalıştayı’nda Aydın ilinin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stand yoğun ilgi gördü.

18.06.2014 12:19

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen '2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Çalıştayı'nda Aydın ilinin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stand yoğun ilgi gördü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nun gerçekleştirdiği "2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı" çalıştayı Ankara'da yapıldı. Çalıştayda; sosyo-ekonomik boyutta aile çiftçiliğinin önemi ve aile çiftçiliğine toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında bakış konuları ele alındı.

Ankara'da gerçekleştirilen çalıştaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, FAO-SEC direktörü Mustapha Sınaceur, bakanlık yetkilileri ve çeşitli illerden gelen çiftçiler katılırken Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ve beraberinde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik ile Didim İlçesi Balat Mahallesinden katılan üretici aile Yaşar ve Cavide Menderes çifti de hazır bulundu.

Ankara'daki çalıştayda kurulan standlarda; Aydın, Adana, Çorum, Tekirdağ, Malatya, Konya, Kars, Van, Trabzon bölgelerindeki üreticilerin yetiştirdiği yöresel ürünler tanıtıldı. Etkinliğin düzenlendiği stantlarda, Bakan Eker başta olmak üzere konuşmacılar ve dinleyicilere aile çiftçilerinin ürettiği yöresel yiyeceklerin ikramı yapıldı. Bakan Eker, Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları ve Bakanlığın üst düzey yöneticileri Aydın ili başta olmak üzere çalıştaya katılan diğer illerin üreticilerinin yetiştirdiği yöresel ürünlerin tanıtıldığı standları da ziyaret etti. Bakan Eker ve beraberindeki heyet Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal'dan standda sergilenen ürünler ve Aydın ili ile ilgili bilgi alarak, bölgede üretilen yöresel ürünlerin tadına baktı. Ayrıca Bakan Eker, Aydın standında Didim İlçesi Balat Mahallesinden katılan üretici aile Yaşar ve Cavide Menderes çifti ile de sohbet etti.

Öte yandan önümüzdeki Ekim ayı içerisinde Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde "2014 Aile Çiftçiliği" çalıştayı düzenlenecek olup, Aydın'da gerçekleştirilecek olan Bölgesel Çalıştaya; Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Manisa ve Muğla illeri de katılacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2014 Uluslararası Aile Çiftliği Yılı Çalıştayı'na Aydın Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement