Seğmenler Parkı Kazan'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Seğmenler Parkı Kazan'da Açıldı

Seğmenler Parkı Kazan\'da Açıldı

Ankara'nın Kazan Belediyesi, ilçenin girişine inşa ettiği Seğmenler Parkını, düzenlediği törenle hizmete açtı.

25.09.2013 10:42  Güncelleme: 10:48

Kazan Belediyesi tarafından ilçenin girişine inşa edilen Seğmenler Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Parkta düzenlenen törene Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, belediye ve il genel meclis üyeleri, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Açılış programı Ankara Oğuz Seğmenleri Derneği seğmenlerinin gösterileriyle başladı. Seğmen ekibinin oynadığı Ankara yöresi halk oyunları Kazan halkından büyük alkış aldı.

Ankara Oğuz Seğmenleri Derneği Başkanı Ayhan Ertürk, seğmenleri oyun alanına davet ederken yaptığı konuşmada, seğmenler adına bir park yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Atatürk'ü Ankara'ya gelişinde karşılayan Oğuz seğmenlerinin torunları olarak böyle anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmak bizim için gurur verici. Böyle güzel bir parka seğmenlerin adının verilmesi biz Ankara seğmenlerini çok mutlu etti. Bunun için Kazan Belediye Başkanına teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşan Kazan Belediye Başkanı Ertürk ise, "Kültürel değerlerimize sahip çıkmayı ihmal etmeyerek ülkemiz için, ilçemiz için önemli bir şahsiyet olan Güvençli İbrahim Çavuş'u ve seğmen geleneğini yaşatmak için bu parka Seğmenler Parkı ismini verdik" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seğmenler Parkı Kazan'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement