15. Bal, Kültür ve Turizm Festivali Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

15. Bal, Kültür ve Turizm Festivali Etkinlikleri Devam Ediyor

15. Bal, Kültür ve Turizm Festivali Etkinlikleri Devam Ediyor

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde düzenlenen geleneksel 15.Bal, Kültür ve Turizm Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

25.08.2012 12:31  Güncelleme: 12:38

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde düzenlenen geleneksel "15. Bal, Kültür ve Turizm Festivali" çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

15. Çelikhan Bal, Kültür ve Turizm Festivali'nde arı üreticileri arasında en iyi bal yarışmasında dereceye giren arı üreticileri için, festival kapsamında Çelikhan Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, Sincik Kaymakamı Ergün Baysal, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Çelikhan Emniyet Amiri Saffet Gület katıldı. Yarışmaya Çelikhan ve köylerinden toplam 54 üretici katıldı.

Yarışmada birinci olan Mehmet Koç'a bir tam altın ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından güneş enerjisiyle çalışan elektrik üreten cihaz verilirken, yarışmada Mehmet Aktürk ikinci, Mahmut Keskin de üçüncü oldu. İkinci ve üçüncüye de yarım altın verildi.

Kaymakam Ergün Baysal, "İlimizin şirin ilçelerinden olan Çelikhan, coğrafi bakımdan dağlık ve engebeli bir yapıya sahip olması nedeniyle, geçim kaynağı tarım ve hayvancığa dayanmaktadır. Gelişen nüfus artışı karşısında tarım arazilerinin yetersiz kalması nedeniyle değişik alternatiflerden biri de arıcılık olmakta, Çelikhan'da üretilen ballar ülkemizin kaliteli balları arasında yer almaktadır" dedi.

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora da yaptığı konuşmada, "Çelikhan Bal, Kültür ve Turizm Festivali'nin, arıcılığın geliştirilmesi, genel kültürümüzü yöreye tanıtmak, değerlerini korumak, yaşatmak ve ekonomiye fayda sağlaması düşünülmektedir" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 15. Bal, Kültür ve Turizm Festivali Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement