Yalova'da "Skolyoz" Semineri - Son Dakika
Yaşam

Yalova'da "Skolyoz" Semineri

Yalova\'da "Skolyoz" Semineri

Yalovalılar "skolyoz" (omurga eğriliği) konusunda bilgilendirildi.

25.02.2014 16:10

Yalovalılar "skolyoz" (omurga eğriliği) konusunda bilgilendirildi.

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM), Özel Yalova Hastanesi ve Aktif Hastanesi iş birliği ile "skolyoz" konulu seminer düzenlendi. YÜSEM Konferans Salonu'ndaki seminere Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın eşi Suna Koçal ile çok sayıda davetli iştirak etti. Seminerin açılış konuşmasını yapan Vali Civelek, "Konuya toplumsal açıdan yaklaşmak istiyorum. Yetişme çağındaki çocuklarımızı tehdit eden skolyoz ile ilgili toplumu bilgilendirmeliyiz. Bunu çorcuklarımızın sağlıklı gelişimleri ve ülkemiz geleceği açısında çok önemsiyorum. Ben iki kız annesiyim ve eğer Rabbim kısmet ederse anneanne olacağım. Çağımızın hastalığı olarak ifade edilen bu konuda hep birlikte bilgilendirilmeye ihtiyaç duyduğumuzu anladım. Çünkü sağlıklı, mutlu nesil, mutlu bir ülke demektir" dedi.

Daha sonra seminerde Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Fatih Kalalı ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Ülkü Sarpkaya, omurga eğriliği hakkında bilgii verdi. Uzmanlar, "Skolyoz hastalığı, omurganın yanlara doğru "S"

veya "C" biçiminde kıvrılmasıdır. Bunun sonucunda omurga döner ve bir omuz ve bir kalça diğerinden yüksek görünür. Genetik olanları varsa da genellikle çoğunun sebebi bilinmemektedir. Herhangi bir yaşta olabilir. İnfantil skolyoz 3 yaş altında görülür. Genellikle doğumsal yapı bozukluklarına sinir ve adale hastalıklarına, kazalara, enfeksiyon ve tümörlere bağlı olarak gelişebilir. Juvenil skolyoz 3-10 yaşları arası görülür ve nadirdir. 10 yaş sonrası görülen adolesan (büluğ çağı) skolyoz olarak adlandırılır ve en sık görülen tipidir" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yalova'da 'Skolyoz' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement