Örnek Okur Kitaplarla Dünyayı Gezmiş - Son Dakika
Yaşam

Örnek Okur Kitaplarla Dünyayı Gezmiş

Örnek Okur Kitaplarla Dünyayı Gezmiş

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Ekim ayının "Örnek Okur" seçilen ev hanımı Sevda Zeytinci, "Ben okuduğum kitaplarla dünyayı gezdim" dedi.
Manavgat ilçesi Sarılar beldesinde yaşayan ve Ocak-Kasım...

20.11.2013 13:22

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Ekim ayının "Örnek Okur" seçilen ev hanımı Sevda Zeytinci, "Ben okuduğum kitaplarla dünyayı gezdim" dedi.

Manavgat ilçesi Sarılar beldesinde yaşayan ve Ocak-Kasım 2013 tarihleri arasında 45 kitap okuyarak "Örnek Okur" seçilen ortaokul mezunu ev hanımı Sevda Zeytinci'ye, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu 4 roman hediye etti.

DOKUZ YAŞINDA KİTAPLARIN BÜYÜLÜ DÜNYASIYLA TANIŞTIM

Manavgat Kaymakamlığında düzenlenen törende konuşan Sevda Zeytinci, 9 yaşında kitapların büyülü dünyası ile tanıştığını belirterek şöyle konuştu: "Bu tanışma hem kitaplarla hem de sahaflarla oldu. Kendimi bir anda sahafların tozlu kitap kokulu rafları arasında buldum. Elimde, avucumdakini kitaplara vererek ayrıldım sahaflardan. Benim en yakın dostum ve sırdaşım kitaplar oldu. Doğruları hep kitaplarda buldum. Kitaplarla birlikte dünyayı gezdim."

OKUMAK TUTKUYA DÖNÜŞTÜ

Dokuz yaşında, bir çocuğa göre çok ağır sayılabilecek Sefiller'i okuduğunu anlatan Zeytinci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zamanla bu okuma, vazgeçilmez bir tutkuya dönüştü. Kitap okumak sadece insanın hayal dünyasını geliştirmiyor, bilmediğimiz coğrafyaları, tanımadığımız insanları tanıtıyor bizlere. Üç çocuğumu kitaplardan almış olduğum bilgilerle büyüttüm. Kitap okumaya başladıktan sonra hayata daha güvenli bakmaya başladım. Okuduğum kitaplar sayesinde 17 yaşından beri birçok sosyal sorumluluk projesi oldu ve okuduğum kitaplardan almış olduğum bilgileri, deneyimleri bu sosyal sorumluluk projelerinde de kullandım. Haftada birkaç kitap okuyorum. Bütün hanımlara kitap okumasını tavsiye ediyorum. Çünkü her hanım bir annedir. Anneler toplumun temel taşlarıdır. Toplumun temel taşı sağlam olursa, toplum sağlam olur. Bunun için okumaktan vazgeçmem"

BEYİN DEĞİRMEN GİBİ

Sevda Zeytinci'yi tebrik eden Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise, şöyle konuştu: "Çok fazla üniversite mezunu olmasına gerek yok. Dilediği zaman okuduğunda bilgi alırsınız. Bilgi sahibi olursunuz. Beyin değirmen gibidir. Bir şey verirseniz, onu öğütür, size meyve olarak geri verir. Ama vermezseniz, kendini yemeye başlar. Bunun en güzel örneği sizsiniz. Sizi tebrik ediyorum. Çok fazla kitap okuduğunuz için bunları derleyip, toparlayıp, analiz edip kendi cümlelerinizle ya da bir takım argümanlarla köşe yazarlığı yapabilirsiniz. Öyle bir şey olursa bence daha çok faydalı olur." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Örnek Okur Kitaplarla Dünyayı Gezmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement