Muratpaşa Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlanıyor - Son Dakika
Yaşam

Muratpaşa Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlanıyor

Muratpaşa Belediyesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına sayılı günler kala kentin ana caddelerini kırmızı beyazlı bayraklar ve dev Atatürk posterleriyle donattı. Antalya'da başlayan 100. yıl coşkusunda vatandaşlar, Tekelioğlu Caddesi'nde hatıra fotoğrafları çektirdi. Belediye ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını Kaleiçi Old Town Festivali ile kutlayacak. Festivalde 103 etkinlik gerçekleştirilecek ve Sertab Erener de sahne alacak.

25.10.2023 11:55  Güncelleme: 11:56

Muratpaşa Belediyesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılına sayılı günler kala kentin ana caddelerini kırmızı beyazlı bayraklar ve dev Atatürk posterleriyle donattı. 100'üncü yıl coşkusunu yaşamaya başlayan Antalya'da, vatandaşlar baştan sona süslenen Tekelioğlu Caddesi'nde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılını bu yıl 8'incisi düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali'yle birlikte kutlayacak. 26- 29 Ekim günlerinde düzenlenecek festivalde, Antalya'nın tarihi kent merkezi Kaleiçi'nin 33 aynı noktasında söyleşiler, imza günleri, sanat çalıştayları, performans gösterileri ve konserlerle 103 etkinlik gerçekleştirilecek.

Bu yıl 26 ülkeden 40 şehrin katılımıyla düzenlenecek festivalin merakla beklenen korteji, 27 Ekim Cuma saat 18.00'de Karaalioğlu Parkı'ndan başlayacak. Kaleiçi'nin sokaklarında devam edecek kortej, Kaleiçi'nin en iyi korunmuş yapılarından olan ve aynı zamanda Antalya'nın simgelerinden Hadrian Kapısı'nda Yaşlı Amca konseriyle sona erecek. Festivalde, Sertab Erener ise 28 Ekim Cumartesi, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'nda sahne alacak.

Muratpaşa Belediyesi, kutlama ve festival hazırlıklarıyla birlikte, ilçedeki okullara ve esnafa 50 bin Türk bayrağı dağıttı. Bununla birlikte kentin ana ulaşım aksları ve caddeleri de dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı. Belediyenin baştan sona kırmızı beyazlı bayraklarla donattığı caddelerden bir de Tekelioğlu Caddesi oldu. Vatandaşlar, caddede hatıra fotoğrafları çektirdi.

Muratpaşa Belediyesi, Cumhuriyet\'in 100. yılına hazırlanıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yaşam Muratpaşa Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement