Kars'ta Tarih Yok Ediliyor, Yetkililer İse Sadece Bakıyor - Son Dakika
Yaşam

Kars'ta Tarih Yok Ediliyor, Yetkililer İse Sadece Bakıyor

Kars\'ta Tarih Yok Ediliyor, Yetkililer İse Sadece Bakıyor

Kars’ta tarih yok edilİyor, yok olan tarihe de yetkililer sadece bakıyor.

26.08.2017 14:30

Kars'ta tarih yok edilİyor, yok olan tarihe de yetkililer sadece bakıyor. 1968 yılında başrollerini Fatma Girik ile Fikret Hakan'ın oynadığı "Kafkas Kartalı" filmine ev sahipliği yapan Kars Kalesi'nin hemen arkasında bulunan merdivenli girişin kimliği belirsiz kişi ve kişilerce taşları kırılarak zarar verildi.

Kars'ta bir çok tarihi yapı gözler önünde yıkılıp kaybolurken, elde bulunan tarihi değerlere ise yetkililer sahip çıkmıyor. Kars Kalesi'nin arkasında bulunan kapısının girişi için yapılan merdivenler ve nöbetçi kulübeleri kimliği belirsiz kişilerce yıkılmış, taşları kırılmış ve bazı yerleri ise defineciler tarafından kazılarak zarar görmüş vaziyette bulunuyor.

Her gün yüzlerce insanın gerek araçlarıyla ve gerekse yürüyerek çıktığı Kars Kalesi'nin arka giriş kapısını kullanmak için yapılan tarihi merdivenlerin taşlarının kırılması vatandaşları rahatsız etti.

Kars'ta tarihi değerlere yeterince sahip çıkılmadığını ifade eden vatandaşlar, " Türkiye'nin hiçbir kentinde bu kadar tarihi değer yok. Neden bu değerlere sahip çıkılmıyor. Tarihi yapılardan kim sorumlu, sorumlu olanlar neden bunları korumuyor" diyerek tepki gösterdiler.

Kars Valisi Rahmi Doğan'ı, duvarları kırılan merdivenlerin olduğu bölgeye davet eden vatandaşlar, Vali Doğan'ın tarihi değerlere sahip çıkacağına inandıklarını belirttiler.

Vali Rahmi Doğan'ın, tarihi değerle sahip çıkması gereken ilgili kurumların yetkilileriyle birlikte Kars Kalesi'nin arkasında bulunan merdivenleri görmesini istediklerine dikkat çeken vatandaşlar, "Valimiz buna müsaade etmez. Biz kendisini buraya davet ediyoruz. Yazık değil mi? Tarihi eserleri koruması gereken kişiler ne yapıyor? Neden bunların yıkılmasına göz yumuyor" diye konuştular.

Öte yandan Kars Kalesi'nin arkasında bulunan Kafkas Kartalı filmine ev sahipliği yapan tarihi merdivenlerin duvarları resmen balyozla kırılmış durumda, merdivenlerin basamaklarında bulunan kulübeler içi ise içler acısı, içkicilerin mekanı haline gelen kulübeler, defnecilerden de nasibini almış bulunuyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kars'ta Tarih Yok Ediliyor, Yetkililer İse Sadece Bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement