Cinayet Sanığı 'Toprak Analizi Yaptıracağım' Diyerek Mezar Kazdırmış - Son Dakika
Yaşam

Cinayet Sanığı 'Toprak Analizi Yaptıracağım' Diyerek Mezar Kazdırmış

Cinayet Sanığı \'Toprak Analizi Yaptıracağım\' Diyerek Mezar Kazdırmış

Elazığ'ın Beyhan Beldesi eski Belediye Başkanı olan Hasan Ataş'ın katilini öldürmekten yargılanan zanlının, cinayet öncesi 2 ameleye mezar kazdırdığı ortaya çıktı.

13.06.2015 10:46  Güncelleme: 12:15

Elazığ'ın Beyhan Beldesi eski Belediye Başkanı olan Hasan Ataş'ın katili Mustafa BayramAntalya'da öldürmekten yargılanan Şerefettin Ataşoğlu'nun, cinayet öncesi 'Toprak analizi yaptıracağım' diyerek 2 ameleye 1 metrelik mezar çukuru kazdırdığı ortaya çıktı.

Antalya'da geçen 23 Kasım günü Düzlerçamı'ndaki ormanlık alanda öldürülüp gömülen 19 yaşındaki Mustafa Bayram'la ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Elazığ'ın Beyhan Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Ataş, belediye başkanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kardeşi Fahrettin Ataş ile kuzenleri İstanbul'da avukatlık yapan İrfan Ataş ve Nazmi Ataş hakkında cinayeti azmettirmekten dava açıldı.

ESKİ BAŞKAN BIÇAKLA ÖLDÜRÜLDÜ

Sanıklar 2013 yılında beldenin eski belediye başkanı amcaları Hasan Ataş'ı bıçaklayarak öldüren Mustafa Bayram'ı, kan davası nedeniyle Antalya'daki akrabaları Şerefettin Ataşoğlu'na öldürtmekle suçlanıyor. Cinayeti işlediği iddia edilen Şerefettin Ataşoğlu ile cinayette kullanılan silahı İstanbul'dan Antalya'ya getirdiği ve öldürülen Mustafa Bayram'ın üzerinde sahte kimliği bulunan Ramazan Ataş'ın tutuklu yargılandığı davanın görülmesine, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

BAŞKANI ÖLDÜREN BAYRAM İZİNİ KAYBETTİRDİ

Antalya Cumhuriyet Savcısı Murad Kaya tarafından hazırlanan iddianameye göre ormanlık alandaki çukurda cesedi bulunan Mustafa Bayram, 9 Ağustos 2013 günü Elazığ'ın Beyhan Beldesi'nde dönemin belediye başkanı Hasan Ataş'ı bıçakladı. Ağır yaralanan Ataş, hastanede tedaviye alındı. Tutuklanan Mustafa Bayram, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Hastanede tedavisi devam eden Başkan Ataş, bir süre sonra hayatını kaybetti. Bunun üzerine Mustafa Bayram hakkında yeniden tutuklama kararı verildi. Bunu öğrenen Mustafa Bayram, ailesiyle birlikte Adana'ya göç edip oradan da İstanbul'a kaçtı.

Öldürülen Ataş'ın yakınlarının ise Mustafa Bayram'ı Antalya'daki akrabaları Şerefettin Ataşoğlu'na öldürtttüğü iddia edildi. İddiaya göre Şerefettin Ataşoğlu, İstanbul'da olduğunu öğrendiği Mustafa Bayram ile bağlantı kurdu ve kendisine Antalya'da iş vereceğini söyleyerek kandırdı. Ataşoğlu, hakkında yakalama kararı olan Bayram'a sahte kimlik temin etmek için Elazığ'daki arkadaşının oğlu Ramazan Ataş'ı İstanbul'a çağırdı.

SİLAHI ÖNDEN BAŞKASIYLA GÖNDERDİ

İstanbul'a gelen Ramazan Ataş'a bir tabanca verip Antalya'daki bir pansiyona gönderen Ataşoğlu, Ramazan Ataş'ın kimlik bilgilerini kullanıp Mustafa Bayram'a ait fotoğrafın olduğu sahte bir nüfus cüzdanı da çıkarttı. Ardından kiraladıkları otomobille Mustafa Bayram ile yola çıkan Ataşoğlu, onu Antalya'da ortağı olduğu tekstil mağazasına götürdü.

AMELELERE ÖLÜM ÇUKURU AÇTIRDI

Bir süre sonra inşaat işlerinde çalışırken tanıştığı 2 ameleyi Düzlerçamı mevkiinde ormanlık alana götüren Ataşoğlu, toprak analizi yaptıracağını söyleyerek 1 metre derinlikte çukur açtırdı. Ataşoğlu 2 ameleyi Antalya'daki evlerine bıraktıktan sonra Mustafa Bayram'ın yanına gitti. Mustafa Bayram'ı önce vefat eden bir tanıdığının mevlidine götüren Ataşoğlu, ardından direksiyon eğitimi vereceğini söyleyerek Korkuteli yolu kenarındaki ormanlık alana götürdü.

'TRAFİK KAZASI BAHANESİ'

Direksiyona Mustafa Bayram'ı geçirip kendisi arka koltuğa oturan Ataşoğlu, tabancayla bir el ateş edip Bayram'ı öldürdü. Ataşoğlu, sonrasında ise Mustafa Bayram'ı, Ramazan Ataş adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ve eşyalarıyla birlikte açılan çukura gömdü. Olaydan sonra kanlar içinde eve giden Ataşoğlu, eşine ve kayınbiraderine yolda trafik kazasıyla karşılaştığını, yaralılara yardım ettiğini, bu yüzden üzerinin kan olduğunu söyledi. Ardından kanlı giysileri çöpe atıp aracı temizleyen Ataşoğlu, ertesi sabah İstanbul'a gidip kiraladığı aracı çok beğendiğini söyleyerek 28 bin liraya satın aldı. Ataşoğlu, bu aracın üzerindeki araç takip sistemini söktürüp otomobili de borçlu olduğu bir arkadaşına devretti.

PİKNİKÇİLER BULDU

Düzlerçamı'na pikniğe gelenlerin yeni açılan bir çukurun çevresinde kan izi görmesi üzerine polisin yaptığı kazıda, Ramazan Ataş adına düzenlenmiş sahte kimlikle cesedi bulunan kişinin, Mustafa Bayram olduğu anlaşıldı. Soruşturma kapsamında suçta kullanılan kiralık aracın GPRS kayıtları, mobese görüntüleri, telefon görüşmesi kayıtları tek tek incelendi. Şüpheliler Şerefettin Ataşoğlu ile Ramazan Ataş tutuklandı. Mustafa Bayram'ı para karşılığı öldürttüğü iddia edilen Fahrettin Ataş, Hüseyin Ataş, İrfan Ataş ve Nazmi Ataş hakkında ise cinayeti azmettirdikleri iddiasıyla dava açıldı.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklardan Şerefettin Ataşoğlu susma hakkını kullandı. Cinayeti kendisinin işlemediğini iddia eden Ataşoğlu, savunması için süre istedi. Diğer tutuklu sanık Ramazan Ataş ise kimlik bilgilerinin kullanıldığından bilgisi olmadığını, Antalya'ya getirdiği silahın cinayette kullanılacağını da bilmediğini öne sürdü.

"AMCAMI ÖLDÜRDÜ"

Tutuksuz sanık Hüseyin Ataş ise ormanlık alandaki çukurda cesedi bulunan Mustafa Bayram'ın 2 yıl önce amcası Hasan Ataş'ı öldürdüğünü belirterek, "Akrabalarım Fahrettin, Nazmi ve İrfan Ataş ile birlikte Mustafa Bayram'ın öldürülmesi için Şerefettin Ataşoğlu'nu azmettirmedim" dedi. Fahrettin Ataş da savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan İrfan Ataş ile Nazmi Ataş ise sağlık raporu gönderdikleri için duruşmaya katılmadı.

Duruşma, davanın ilk duruşmasına katılmayan 2 sanığın dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Cinayet Sanığı 'Toprak Analizi Yaptıracağım' Diyerek Mezar Kazdırmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement