Astım Hastası Maratonda - Son Dakika
Yaşam

Astım Hastası Maratonda

Astım Hastası Maratonda

yıldan bu yana astım hastası olan 47 yaşındaki İbrahim Şahin, memleketini tanıtmak için 126 kilometrelik Dünyanın En Hızlı Ultra Maratonu'nu koşmaya başladı.

24.10.2010 14:58

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde 25 yıldan bu yana astım hastası olan 47 yaşındaki İbrahim Şahin, memleketini tanıtmak için 126 kilometrelik Dünyanın En Hızlı Ultra Maratonu'nu koşmaya başladı. Geçen yıl 111 kilometreyi 13 saat 35 dakikada koşan İbrahim Şahin, bu yıl 126 kilometreyi 14.5 saatte kat etmeyi hedefledi.

Elbistan Kaymakamlığı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Anadolu Eğitim ve Spor Derneği'nin organizesiyle düzenlenen 'Dünyanın En Hızlı Ultra Maratonu', Karahasanuşağı Köyü'nde bugün saat 05.02'de başladı. Astım hastası İbrahim Şahin, kendisine amcasının oğlu 36 yaşındaki Sadık Şahin'ın eşlik ettiğini, heyecanlı olmadığını söyledi. İbrahim Şahin, "Sabırla koşacağım. Biraz zor olacak ama karşılaşacağım zorlukları aşacağımı tahmin ediyorum. Koşuyu 14.5 saatte tamamlamayı düşünüyorum" dedi.

Almanya'da işçi olarak çalışan İbrahim Şahin'i uğurlayanlar arasındaki eşi, 41 yaşındaki Habibe Şahin de vardı. Eşine her zaman moral verdiğini ve teşvik ettiğini söyleyen Habibe Şahin, "Kocama güveniyorum ve başaracağına inanıyorum. Şimdiye kadar istediğini başarmıştır. Bundan sonra da başaracağına eminim" diye konuştu.

Daha önce 'Astım Engel Değil Maratonu'nda Antalya'dan İstanbul'a kadar koşan İbrahim Şahin, Karahasanuşağı Köyü'nden başlattığı maratonu Kantarma, Kangal Köyleri, Elbistan- Malatya Karayolu üzerinden İkizpınar Köyü yol ayrımı, İkizpınar, Kavaktepe Köyleri, Türkören, Demircilik Belediyesi, Söğütlü Belediyesi, Çiçek Köyü, Doğan Beldesi, Afşin'e bağlı Kuşkayası Köyü, Afşin şehir merkezi, Erçene, Akçırı Köyleri ve Karaelbistan güzergahında koşup, parkuru İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda noktalayacak. Şahin'in koşuyu saat 20.00 sıralarında tamamlaması bekleniyor.

Dünyanın En Hızlı Ultra Maratonu içinde 21 kilometrelik yarı maraton koşuluyor. Türkören Köyü'ndeki yarı maratonda gençlerin atletizme özendirilmesi hedefleniyor.

Hasan GÖÇER - KAHRAMANMARAŞ/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Astım Hastası Maratonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement