Alzheimer hastası Alman turist kayboldu - Son Dakika
Yaşam

Alzheimer hastası Alman turist kayboldu

Alanya'da tatil yapan Alzheimer hastası Alman turist Annegret Kandzorra, 5 gün önce kayboldu. Arama çalışmalarında dalgıçlar su kuyularını inceledi, JAK'a ait kadavra köpekleri de bölgede arama yaptı. Çalışmalara 250 kişi katılıyor.

22.08.2023 15:35  Güncelleme: 15:36

Antalya'nın Alanya ilçesine tatile gelen ve 5 gündür haber alınamayan Alzheimer hastası Alman Annegret Kandzorra'nın (72) bulunması için yapılan çalışmalar devam ediyor. 250 personel ile kadavra köpeklerinin de yer aldığı çalışmalarda, dalgıçlar bölgedeki su kuyularını inceledi.

Alanya ilçesi İncekum Mahallesi'nde ailesiyle birlikte tatil yapan Alman Annegret Kandzorra, 18 Ağustos sabahı tek başına otelden ayrıldı. Geri dönmeyen Kandzorra telefona da cevap vermeyince, yakınları otel yönetimine bildirdi. Otel yönetimi de jandarmaya haber verdi. Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Acil Hava Kurtarma (AHK), Alanya AFAD ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Alanya ekipleriyle aramalarını sürdürdü.

Alzheimer hastası olduğu belirtilen kadının kaybolmadan önce otelde yürüdüğü ve otelden çıktıktan sonra yolda ilerlediği anlar işletmenin güvenlik kamerasına yansıdı. Kayıtlarda Alman turistin otelden çıktıktan sonra ayağında çorapla yürüdüğü görüldü. Ekipler kadının son görüldüğü yerleri belirleyip bölgede yaşayanlardan bilgi aldı. Ekiplerin çalışmasında JAK'a ait kadavra köpekleri de kullanıldı. Ekiplerin 5 gündür devam ettiği çalışmalarda 250 görevli yer aldı. Dalgıçlar, bölgedeki su kuyularını inceledi. Kandzorra'nın bulunması için ekiplerin çalışması devam ediyor. (DHA)

Alzheimer hastası Alman turist kayboldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Alzheimer hastası Alman turist kayboldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement