9. Avrupa Aşı Kampanyası Başladı - Son Dakika
Yaşam

9. Avrupa Aşı Kampanyası Başladı

9. Avrupa Aşı Kampanyası Başladı

Gaziantep'te 9.'su düzenlenen Avrupa Aşı Kampanyası, Emek Sağlık Merkezi'nde start aldı.

22.04.2014 13:25

Gaziantep'te 9.'su düzenlenen Avrupa Aşı Kampanyası, Emek Sağlık Merkezi'nde start aldı.

Bu yıl 9.'su düzenlenen Avrupa Aşı Kampanyası açılışına; Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdögen, Halk Sağlığı Şube Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, sağlık görevlileri ve aileler katıldı. Burada Vali Yardımcısı Mehmet Taşdögen ilk olarak aşı yapılacak çocukları severek Halk Sağlık Şube Müdürü Tanrıverdi'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Avrupa Aşı Kampanyası hakkında bilgi veren Taşdögen, "Avrupa Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa komitesinin Avrupa bölgesinde uygulamaya koymuş olduğu Avrupa Aşı Haftası'nın bu yıl 9.'sunu burada başlatıyoruz. 2005 yılı Ekim ayından bu yana her yıl ülkemizin bütün yerlerinde, bölgelerinde özellikle 5 yaşına kadar olan çocuklarımıza sağlıklı bir nesil yetiştirme amacıyla normal şartlarda olması gereken aşılarını unutan, olamayan çocuklarımıza bu hafta içerisinde ulaşmak, onları geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlamak olan bu aşılama uygulamasını düzgün bir şekilde tamamlamak amacıyla uygulanan bir aşı haftası. Bugün de Emek Sağlık Merkezi'nde bu uygulamayı başlatmak için buradayız. Ben sağlık çalışanlarına bu görevde kolaylıklar diliyorum" dedi.

Tanrıverdi ise, "İnsanlarda hastalığa sebep olacak olan mikropların, hastalık yapma kariyerlerinden arındırılarak ya da birçok mikropların salgıladığı zehirlerinin etkilerini ortadan kaldırılarak geliştirilen biyolojik maddelere aşı denir. Aşı insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Vücut bu şekil ile kendisine zarar vermeyen mikrop ve toksinleri tanır, onlara karşı bir savunma yöntemi geliştirir ve böylece o kişi o hastalığa karşı korunmuş olur. Bütün çocuklar doğar doğmaz aşılanmakta ve 2 yaşına kadar 13 hastalığa karşı korunmaktadırlar. Bu hastalıklar ise şöyle; verem, hepatit B, difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci, menenjit, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, zatürre, hepatit A ve suçiçeği... Aşıları ülkemizde yapılmaktadır. Takvime uygun bir şekilde aşılanan bebek ve çocuklarımız bu hastalıklardan korunmuş olur. Böylece geleceğe yönelik sağlıklı adımlar atabilirler. Ben bu aşı haftasının ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Çocuklarına aşı yaptırmayan ailelerin aşı merkezlerine gelmelerini istiyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra, aileleriyle gelen çocuklara sağlık çalışanları tarafından verilen balon ve şekerlerin ardından aşılar teker teker yaptırıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 9. Avrupa Aşı Kampanyası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement