40 Santimetreyi Bulan Bıyığıyla Tanınan Mehmet Dağlı - Son Dakika
Yaşam

40 Santimetreyi Bulan Bıyığıyla Tanınan Mehmet Dağlı

Hatay'da 40 santimetreyi bulan bıyığıyla tanınan Mehmet Dağlı, son 20 yılda bir kez olsun bıyığına jilet sürmedi. Dağlı, 18 yaşında başlayan tutkusunu yaklaşık 40 yıldır devam ettiriyor.

01.11.2023 09:46  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

40 santimetreyi bulan bıyığıyla tanındı, 20 yıldır bıyığına jilet sürmedi

Dağlı, "Şu anda 40 santim ama bu 50-55 santim olduğu zaman da oldu"

İdris Dağlı, "Ben bildim bileli babamın bıyıkları var"

HATAY - Hatay'da 40 santimetreyi bulan bıyığıyla tanınan Mehmet Dağlı, son 20 yılda bir kez olsun bıyığına jilet sürmedi.

Hatay'ın Defne ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Mehmet Dağlı, bıyığıyla görenlerin dikkatini çekiyor. Dağlı, 18 yaşında başlayan tutkusunu yaklaşık 40 yıldır devam ettiriyor. Türkiye'nin bir çok ilinde 40 santimetreyi bulan bıyığıyla tanınan yaşlı adam, yaklaşık 20 yıldır da bıyığını tıraş etmedi. Evlatlarıysa, babalarının sadece bıyıklı halini hatırlıyor.

"Şu an 58 yaşındayım, bıyık tutkum 18 yaşında başladı"

Bıyık tutkusunun 18 yaşında başladığına dikkat çeken Dağlı, "Şu an 58 yaşındayım, bıyık tutkum 18 yaşında başladı. Sonra askere gittik geldik. Askerden sonra bıraktık, habire devam etti. Belli bir süre sonra nakliyecilik yaptım. 80 ilin 60'ında hep beni tanırlar. Hataylı Pala yazardı arabamın önünde, arkasında. Gören bütün esnaflar, bir şey olup bir yerde durduğum zaman otobüscü, tırcı, taksici, otobüs herkes gelir sorardı" dedi.

"Şu anda 40 santim ama bu 50-55 santim olduğu zaman da oldu"

Türkiye'nin bir çok ilinde 40 santimetreyi bulan bıyıklarıyla tanındığını belirterek "Şu an yirmi yıl oldu daha bıyıklarıma bıçak değmedi. Fotoğrafta 24 yaşındayım. Biz anadan doğma babanın oğluyuz. Biz anamıza özenmedik babamıza özendik. Şu anda 40 santim ama bu 50-55 santim olduğu zaman da oldu. Gittiğim her yerde tanınırım. Bir defa gittiğim zaman, ikinci bir sefere hiçbir zahmet, bir zorluk çekmem. Giden insanlar ilgisini de gösterir, saygısını da gösterir. Az önce siz de beni aynı kalabalıkta gördünüz. Yaklaşık 150-200 kişinin içinden alıp çıkardınız. Her yerde dikkat çekiyor. Her yerde dikkat çekiyorum. Ben bir mitinge katıldım. Beni Avrupa'dan bile arayanlar oldu. Çünkü dev ekranda gösterdiler. 30 yıldır hiçbir şey yapmadım. Sadece sakal tıraşı oldum o kadar. Bıyıklarım tıraş edilmedi. Herhangi bir cisim sürülmedi. Sadece tarakla taranır. Hepsi o kadar. Eşim hiçbir şey demez. Erkek lakabı bıyığıyla anılır, kadınlar saçıyla anılır der. Kendisi öyle layık görmüş. Bir sıkıntı yok der" ifadelerini kullandı.

"Ben bildim bileli babamın bıyıkları var"

Babasını hep bıyıklı haliyle hatırladığını ifade eden İdris Dağlı, "Ben otuz altı yaşındayım. Ben bildim bileli babamın bıyıkları var. Pala bıyığını soracak olursanız otuz küsur yıldır pala bıyıkla haliyle tanıyoruz. Çevrede, köyde, mahallede, ilçede, ilde her gittiğimiz yerde Pala'nın oğlu geldi, denir. Babam pala lakabıyla anılır. Mesela ilkokuldan liseye kadar her dönem geldiğimde Pala'nın oğlu geldi deniyor. Hocalarım bile, öğretmenlerim bile. Kendimi bildim bileli yani ben doğdum doğalı 36 yıldır bıyığı var" şeklinde konuştu.

40 Santimetreyi Bulan Bıyığıyla Tanınan Mehmet Dağlı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 40 Santimetreyi Bulan Bıyığıyla Tanınan Mehmet Dağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement