Ulus Dağı Sonbaharın Renklerine Büründü - Son Dakika
Turizm

Ulus Dağı Sonbaharın Renklerine Büründü

Marmara bölgesinin en yüksek rakımlı bölgelerinden biri olan Sındırgı ilçesinde bulunan Ulus Dağı, sonbahar renkleriyle görsel bir şölene dönüştü. Albüm fotoğrafları için doğal bir plato olan Ulus Dağı, çiftlerin ve doğa tutkunlarının gözde mekanı haline geldi.

08.11.2023 09:06  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulus Dağı sonbaharın renklerine büründü

Çiftler Fotoğraf çekimi için sıraya girdi

BALIKESİR - Uludağ'dan sonra Marmara bölgesinin en yüksek rakımlı bölgelerinden biri olan Sındırgı ilçesinde bulunan Ulus dağında doğa sonbahar renkleri ile görsel şölene dönüştü.

33 çeşit endemik bitkiye sahip 1764 rakımlı Ulus dağında ağaçların sarı, yeşil ve kızıl renklere bezenmiş yaprakları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor. Sonbahar güzellikleri ile süslenen manzara fotoğraf sanatçıları ve albüm fotoğrafları için doğal bir plato oluştururken, yürüyüşçülerin ve off road tutkunlarının da gözde mekanı halini aldı.

Albüm fotoğrafları için sonbaharı bekliyorlar

Ulus dağındaki ağaç çeşitliliği ile sonbaharda oluşan renk cümbüşünü yakalamak isteyen çiftler albüm çekimleri için sonbaharı bekliyor. 1400 rakımdan itibaren yolun her köşesinde fotoğraf çekilen çiftlere rastlamak mümkün.

İzmir'den fotoğraf çekilmek için gelen Zeynep ve Mert çiftinin fotoğraflarını çeken fotoğraf sanatçısı İbrahim Sığınç, "Ulus dağının sonbahar renkleri bizler için doğal bir plato oluşturuyor. Ekim Kasım aylarında ortaya çıkan bu güzelliği yakalamak için birçok çiftimiz bu ayları bekliyor. Şehir dışından da birçok talep var. Bizler de bu güzel anları ölümsüzleştiriyoruz. Bir yandan eşsiz doğanın bir yandan da çiftlerimizin fotoğraflarını çekiyoruz "dedi.

Doğal şehrin renklerini yakalamak için İzmir'den geldiklerini belirten Zeynep ve Mert çifti herkese bu anı yakalamalarını tavsiye ederek en güzel anlarını ölümsüzleştiren fotoğraf sanatçısı Sığınç' a teşekkür etti.

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş da Genç çifti tebrik ederek " Doğalşehir Sındırgı' da güzellik her mevsim bir başka ama sonbahar en güzel anları yaşıyor. Burada Ulus dağında bir turizm rotası var 12 kilo metrelik burada trekking yapabiliyorsunuz yakında kayak merkezi ile alakalıda çalışmaları var. Ulus dağı her mevsim görülmeye değer. Yolda gidiyoruz bir bakıyorsunuz ki birisi kırmızı birisi beyaz çok harika bir şekilde gelin ve damatları görüyorsunuz en mutlu anlarını Ulus dağında fotoğraf çektiriyorlar. Sonbaharın muhteşem renkleri içerisinde ve burada 33 tane toplam endemik bitki var. İsviçre gibi bir memlekette 5 tane endemik bitki olduğu ve bunu kullanan bir gastronomi ve farklı alanlarda iştikaller ama Sındırgını sadece Ulus dağında 33 tane endemik bitki bu coğrafyanın ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor" sözlerine yer verdi.

Ulus Dağı Sonbaharın Renklerine Büründü
Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Ulus Dağı Sonbaharın Renklerine Büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement