Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını tamamlayacak - Son Dakika
Turizm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını tamamlayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus\'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını tamamlayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını ay sonu itibarıyla tamamlayacaklarını bildirdi. Yavaş, Ankara turizmine yönelik projeleri ve Beypazarı'ndaki dönüşümü anlattı. Ayrıca, Ankara'nın turistik yerlerinin tanıtılması için yerel tarih derslerinin okullarda verilmesi gerektiğini vurguladı.

18.11.2023 18:43  Güncelleme: 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını ay sonu itibarıyla tamamlayacaklarını bildirdi.

Yavaş, ATO Congresium'da düzenlenen Travelexpo 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı'nda bir konuşma yaptı.

Ankara turizmine yönelik projeleri kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatan ve Beypazarı'nda gerçekleştirdikleri dönüşüm hakkında bilgi veren Yavaş, bugün Beypazarı'nın yılda 600 bin turist ağırlayan bir merkez olduğunu, burada büyük bir sosyal ve kültürel değişimin de yaşandığını söyledi.

Ankara'daki dönüşüm projelerine ilişkin örnekleri de paylaşan Yavaş, Ulus Meydanı'nda yer alan binadaki çalışmaların tamamlanarak ay sonunda hizmete alınacağını ve EGO Genel Müdürlüğünün buraya taşınacağını bildirdi.

Ulus'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını bu ay sonu itibarıyla tamamlayacaklarını bildiren Yavaş, "Önümüzdeki dönem Gençlik Parkı'nın önünden yerin altından geçirmek suretiyle tam bir meydan olacak Ulus." dedi.

"Ankara halkının birçoğu müzelerimizin yerlerini bilmiyor"

Ankara'da turizmin olması için okullarda mutlaka yerel tarih dersi verilmesi gerektiğini, ziyaretçilere tanıtılması için önce Ankaralıların kendi şehrini tanıması gerektiğini vurgulayan Yavaş, "Ankara halkının bir çoğu müzelerimizin yerlerini veya hangi müzeler olduğunu dahi bilmiyor." ifadesini kullandı.

Yavaş, bazı ülkelerin büyükelçileriyle turistleri buraya çekmek ve Ankara'nın termal kapasitesini ortaya çıkartmak için çok sayıda görüşme yaptıklarını söyledi.

Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camisi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alındığını hatırlatan Yavaş, listeye aday gösterilen diğer yerlerle birlikte başkente daha fazla ziyaretçinin gelmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını tamamlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement