Steam, Türkiye ve Arjantin'de Dolar Kullanımına Geçiyor - Son Dakika
Teknoloji
BBC

Steam, Türkiye ve Arjantin'de Dolar Kullanımına Geçiyor

Steam, Türkiye ve Arjantin\'de Dolar Kullanımına Geçiyor

Steam, Türkiye ve Arjantin'deki satışlarında kullanılan para birimlerini dolarla değiştireceğini duyurdu. Platform, döviz kurlarındaki dalgalanma nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti. Kullanıcıların bakiyeleri ve oyun içi harcamalar da dolar üzerinden yapılacak. Bu değişiklikle birlikte Arjantin Pesosu ve Türk Lirası cinsinden abonelikler sona erecek ve yeni abonelikler dolar kuruyla başlatılacak. Oyun fiyatları ve harcamalar, bölgelere göre farklılık gösterebilecek.

25.10.2023 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Online oyun platformu Steam, 20 Kasım’dan itibaren Türkiye ve Arjantin’deki satışlarında kullanılan para birimlerini dolarla değiştiriyor.

Platform, iki ülkedeki döviz kurlarındaki dalgalanma nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Son yıllarda oyun geliştiricilerinin Türkiye ve Arjantin’de oyunları için uygun fiyatları seçmelerinin zorlaştığını belirten Steam, fiyatlardaki istikrar ve tutarlılığı sağlamak için satışların dolar üzerinden yapılacağını duyurdu.

Kullanıcıların bakiyeleri ise 20 Kasım tarihindeki döviz kuru üzerinden dolara çevrilecek.

Oyunlar içindeki harcamalar da yine dolarla yapılacak.

20 Kasım’dan sonra Steam'deki Arjantin Pesosu veya Türk Lirası cinsinden abonelikler de süresinin dolmasının ardından sona erdirilecek. Kullanıcılar, yeni aboneliklerini doğrudan dolar kuruyla başlatmak zorunda kalacak.

Arjantin bazı Latin Amerika ülkelerinin yer aldığı “LATAM-USD”, Türkiye ise Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki bazı ülkerin yer aldığı “MENA-USD” fiyatlandırma grubuna dahil edilecek. Buna göre oyun fiyatları ya da oyun içi harcamalar, bölgeler arasında farklılık gösterebilecek.

İki ülke para birimi de son yıllarda büyük değer kaybıyla karşılaştı.

Kasım 2022’de 1 Amerikan Doları, 150 Arjantin Pesosu üzerinden alıcı bulurken, bu bugün iki kattan fazla arttı. 1 Amerikan Doları bugün yaklaşık 350 Arjantin Pesosu'ndan işlem görüyor.

Türk Lirası da bir yıllık periyotta Amerikan Doları karşısında yüzde 50’den fazla değer kaybetti.

Kaynak: BBC

Son Dakika Teknoloji Steam, Türkiye ve Arjantin'de Dolar Kullanımına Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement