Motorola Yanılıyor Mu? - Son Dakika
Teknoloji

Motorola Yanılıyor Mu?

Motorola Yanılıyor Mu?

Yeni reklamında 2007'nin iPhone'unun "son telefon yeniliği" olduğunu söyleyen Motorola, ne kadar haklı?

06.11.2016 18:35

Motorola, Steve Jobs'un telefon tanıtımlarını taklit yeni reklamında şöyle söylüyor: "2007'yi hatırlıyor musunuz? Akıllı telefonlar - her şeyi değiştirdiler." Reklam şöyle devam ediyor, "Bugüne baktığımızda hiçbir şeyin gerçek anlamda değişmediğini görüyoruz. Kameralar biraz daha iyi, kulaklık girişinin yeri değişti, rose gold ise bir fikir değil, renk. Artık kendimize gelme zamanı".

Telefonların gelişimi yavaşlamış gibi görünse de Motorola yanılıyor; çünkü Apple ilk telefonunu tanıttığından bu yana çok şey değişti. Çok hızlı internet bağlantısından gelişmiş sese, kamera teknolojisindeki büyük geliştirmelerden uygulama mağazasına birçok yenilik saymamız mümkün.

2007'de bir müzik albümünü telefonunuza birkaç saniyede indirmek bir rüya iken şimdi müzikleri saniyeler içinde açıp, dinleyebiliyoruz. 4G sayesinde yüksek çözünürlüklü videoları izleyebiliyor ve uygulamaları istediğimiz yerde indirebiliyoruz. Ön yüze taşınan hoparlörler önemsiz gibi görünse de, ilk olarak HTC One'da ortaya çıkan bu hoparlör teknolojisi, telefonunuzdan film izlemeyi ve müzik dinlemeyi daha keyifli bir hale getirmişti.

İlk iPhone 320x480 çözünürlüğe ve 165ppi piksel yoğunluğuna sahipti. 2014'te çıkan LG G3 ise 538ppi ile üç kat fazlasını sunuyordu. Sony'nin Xperia Z5 Premium'da kullandığı 4K ekran ise 806ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Ekran çözünürlüğünün artması başta gereksiz gibi görünse de, videolar ve web'de gezinti bu ekranlarda çok daha keyifli.

Telefon kameralarında yapılan geliştirmeler küçük görünebilir, ancak bugünkü telefonların kameraları daha yüksek çözünürlük sundukları gibi, daha iyi düşük ışık yeteneklerine ve birçok yeni işleve sahipler. Bugünlerde çoğu üretici, telefonuna eklediği ön kameraya da özen gösteriyor.

Son olarak telefonlarda kullanılan Gorilla Glass 5, onu 1,6 metre yükseklikten düşmelerde yüzde 80 koruyor. İlk iPhone'un bu orana ulaştığını sanmadığımız gibi iPhone 7 gibi yeni cihazlar, artık su ve toz geçirmezliği standart haline getirmeye başladılar.

Özetle akıllı telefon dünyasındaki yeniliklerin büyük olduğunu, son 10 yılda bu küçük cihazlarda müthiş teknolojik gelişmeler gördüğümüzü düşünüyoruz.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Motorola Yanılıyor Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement