Mercedes-Benz Vision EQXX, 100 km'de rekor kıran enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor - Son Dakika
Teknoloji

Mercedes-Benz Vision EQXX, 100 km'de rekor kıran enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor

Mercedes-Benz Vision EQXX, 100 km\'de rekor kıran enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor

Mercedes-Benz'in Vision EQXX konsept aracı, 100 km'de sadece 7,4 kWh enerji harcayarak rekor kıran bir enerji verimliliği elde etti. Suudi Arabistan ve BAE'de gerçekleştirilen test sürüşünde, çöl koşullarında 1010 km yol kat eden araç, 33°C'yi aşan sıcaklıklara rağmen enerji verimliliğini korudu. Ayrıca bataryası Dubai'ye vardığında hala 309 km menzile sahipti ve tek bir şarjla yaklaşık 1319 km yol kat edebileceği belirtildi. Mercedes, bu deneyimden elde edilen bilgilerin gelecekteki elektrikli araçların verimliliğini artıracağını vurguladı.

17.03.2024 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrikli otomobiller, uzun yıllardır enerji verimliliği konusunda tartışma konusu haline geldi. İçten yanmalı araçlara kıyasla menzilde sınıfta kalan elektrikli otomobiller, Mercedes ile yeni bir sayfa açıyor olabilir. Alman otomotiv devi, konsept aracının 100 km'de rekor kıran bir enerji verimliliğine ulaştığını açıkladı.

Mercedes-Benz Vision EQXX 100 km'de 7,4 kWh enerji harcadı

Mercedes-Benz, Vision EQXX konseptiyle elektrikli otomobil verimliliğinin sınırlarını zorladı. Otomobil, kısa süre önce Suudi Arabistan ve BAE'de test edildi. Çöl koşullarında 1010 km menzillik bir yolu 100 km'de 7,4 kWh gibi dikkat çeken bir enerji skoruyla tamamladı.

Mercedes-Benz Vision EQXX, 100 km'de rekor kıran enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor

Rekor kıran yolculukta Vision EQXX; Suudi Arabistan'ın Riyad kentinden BAE'nin Dubai kentine 14 saat 42 dakikada gitti. EQXX, 33° C'yi aşan sıcaklıklara rağmen enerji verimliliğini koruyarak, Almanya'dan İngiltere'ye yapılan bir sürüşün mesafe rekorunu geride bıraktı.

132132132

Dikkat çekici bir diğer detay ise batarya, Dubai'ye vardığında hala 309 km menzile sahipti. Koşullar sabit kalsaydı, Mercedes EQXX'in tek bir şarjla toplamda yaklaşık 1319 km yol kat edebileceği dile getirildi.

Çölde yapılan test yolculuğu, Vision EQXX'in verimlilik sistemlerini gözler önüne serdi. Ayrıca Mercedes, elektrikli araç menzilini önemli ölçüde azaltabileceğini ve zorlu sıcaklıklara dayanabileceğini kanıtladı. Bu kapsamda ısı pompası, bataryayı etkilemeden motoru korumayı başardı. Ayrıca güneş panelleri ise yol boyunca 1,8 kWh enerji toplayarak 24 km ekstra menzil ekledi.

Mercedes-Benz Vision EQXX, 100 km'de rekor kıran enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor

Mercedes, çöl sürüşünden çıkarılan derslerin gelecekteki elektrikli araçlarda verimliliği artıracağını söyledi. Vision EQXX ise uzun mesafeli elektrikli ulaşım için sınırları zorlamaya devam ediyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Mercedes-Benz Vision EQXX, 100 km'de rekor kıran enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement