Bmw Araçları Trafik Işıklarının Süresini Gösterebiliyor - Son Dakika
Teknoloji

Bmw Araçları Trafik Işıklarının Süresini Gösterebiliyor

Bmw Araçları Trafik Işıklarının Süresini Gösterebiliyor

BMW tarafından yayınlanan EnLighten adlı iOS uygulaması, sürücelere yeşil ışığın ne kadar süre daha yanacağını gösterebiliyor.

08.08.2015 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Furkan Yaldız - -

Önde gelen Alman otomobil üreticisi BMW, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket son olarak trafik ışıklarıyla ilgili yeni bir sistem geliştirdi. Elde edilen bilgilere göre BMW'nin araçları artık sürücülere kırmızının ne zaman yanacağını geri sayım ile gösterebiliyor.


BMW tarafından yayınlanan EnLighten adlı iOS uygulaması, sürücülere trafik ışığının süresi hakkında bilgiler veriyor. Söz konusu uygulama sayesinde sürücüler, yeşilin sönmesine ne kadar kaldığını daha önceden öğrenebiliyor. Bu sayede sürücüler hızlanma ya da yavaşlama işlemine daha erken karar veriyor.Uygulama trafik ışıklarının süresini hesaplarken ise GPS ve konum verilerinden yararlanıyor. Ayrıca uygulama hem güvenliği hem de yakıt verimliliğini de arttırıyor. Uygulama direkt BMW'nin dahili navigasyon ekranına entegre olabiliyor. Böylece sürücüler, bilgilere ulaşabilmek adına iPhone'a bakmak zorunda kalmıyor.


Öte yandan yenilik şu anda ABD'nin bazı bölgelerinde kullanılabiliyor. Diğer ülkelerde ise ilerleyen zamanlarda aktif olması bekleniyor.





Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bmw Araçları Trafik Işıklarının Süresini Gösterebiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement