Apple, yapay zeka teknolojisi üzerine yenilikler yapmak zorunda - Son Dakika
Teknoloji

Apple, yapay zeka teknolojisi üzerine yenilikler yapmak zorunda

Apple, yapay zeka teknolojisi üzerine yenilikler yapmak zorunda

Apple'ın düşen satış rakamlarıyla gündeme gelmesi, şirketin yapay zeka teknolojisi üzerine yenilikler yapması gerektiğini gösteriyor. Piyasa analistleri, Apple'ın bu teknolojiyi donanımlarında kullanmaması durumunda olumsuz bir gidişat yaşayacağını söylüyor. Apple'ın dünyanın en değerli şirketleri arasındaki yerini kaybedebileceği bile öne sürülüyor. Yapay zeka alanında başarılı olan Nvidia'nın bu durumun güçlü bir kanıtı olduğu belirtiliyor. iPhone serisinin yapay zeka teknolojilerinden faydalanacak ilk Apple ürünü olması bekleniyor. Ancak şirketin şu ana kadar yaptığı yeniliklerin sadece pazarlama stratejisi olduğu düşünülüyor. Çin'deki satışlardaki düşüş nedeniyle iPhone'un 2024 yılındaki satış adedinin düşük olması bekleniyor. Huawei ve vivo gibi markaların daha uygun fiyata benzer teknolojiler sunduğu algısı, Apple'ın satışlarını etkilemiş gibi görünüyor. Apple, yapay zeka alanında rakiplerine göre geride olsa da, yapay zeka altyapısı için milyarlarca dolar yatırım yapmıştır. Ancak otonom araç projesini iptal ederek bu yatırımı yapay zeka alanına yönlendirmiştir.

06.03.2024 20:20  Güncelleme: 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı ülkelerde düşen satış rakamlarıyla gündeme gelen Apple, yakın zamanda yapay zeka teknolojisi üzerine yenilikler yapmak durumunda kalacak gibi görünüyor. Piyasa analistleri, şirketin şu an büyük revaçta olan bu teknolojiyi donanımlarında başrole almadığı takdirde olumsuz gidişatını sürdüreceğini söylüyor.

Öyle bir durumda Apple'ın dünyanın en değerli şirketleri arasındaki yerini kaybedebileceğini öne sürenler bile var. Son dönemdeki yapay zeka girişimleri sayesinde triyon dolarlık bir şirket olan Nvidia'nın başarısının, bunun güçlü bir kanıtı olduğunu söyleyebiliriz. İşte tüm detaylar…

Apple, yapay zeka kabiliyetlerini geliştirmek zorunda

Yıllardır devrimsel bir değişim sunmadığı gerekçesiyle eleştirilen iPhone serisinin, yapay zeka teknolojilerinden gerçek anlamda faydalanacak ilk Apple ürünü olması bekleniyor. Şirketin şu ana dek bu alanda yaptığı yenilikler ise, birçokları için sadece bir pazarlama stratejisinden ibaret. Özellikle Çin'deki satışları büyük bir düşüş yaşayan iPhone'un, 2024 yılında beklenen satış adedinin yaklaşık 20 milyon altında kalması bekleniyor.

Huawei ve vivo gibi yapay zeka trendini yakalayan markaların, daha uygun fiyata benzer teknolojileri sunduğu algısı, Çin'de birçok şeyi değiştirmiş gibi görünüyor. Ülkede daha önce hiç yapmadığı oranda bir fiyat kıran Apple, buna rağmen arzuladığı satış rakamlarına ulaşamadı.

Şirket son dönemde yapay zeka alanında bir atılım yapıyor gibi gözükse de, halen Microsoft ve Google gibi rakiplerinin oldukça uzağında, Ancak bu durumu tersine çevirmek isteyen şirket, milyarlarca dolar yatırım yaptığı otonom araç projesini iptal etti. Bu projeye yapılacak olan yatırımın ise, yapay zeka altyapısı için kullanılacağı öne sürülüyor.

Samsung'a rakip Apple Ring ortaya çıktı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple'ın uygulamaya koyduğu yeni strateji doğru mu? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple, yapay zeka teknolojisi üzerine yenilikler yapmak zorunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement