2016 Yılında Bizleri Bekleyen Oyunlar Bölüm 1 - Son Dakika
Teknoloji

2016 Yılında Bizleri Bekleyen Oyunlar Bölüm 1

2016 Yılında Bizleri Bekleyen Oyunlar Bölüm 1

Geçtiğimiz sene "AAA" oyun bakımından aslında oldukça bereketli geçti.

02.04.2016 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

asdasdasd

Geçtiğimiz sene "AAA" oyun bakımından aslında oldukça bereketli geçti. Özellikle The Witcher III: Wild Hunt, Star Wars: Battlefront, Call of Duty: Black Ops III, Rainbow Six: Siege, Assassin's Creed: Syndicate, Bloodborne, Metal Gear Solid: The Phantom Pain, Batman: Arkham Knight gibi pek çok kaliteli yapım biz oyun severlerle buluştu ve oldukça büyük başarılara imza atmayı başardı. Lakin sizlerin de bildiği üzere oyun piyasası için her sene maalesef bu kadar dolu dolu geçmiyor.

Aslına bakarsak 2016 yılı da bu dönemlerden bir tanesi demek yanlış olmayacaktır. Dolu dolu geçen 2015'in ardından, oldukça sakin başlayan ve bu şekilde de ilerleyecek olan 2016 yılında bizleri neler bekliyor? İşte bu yazıda bu yapımlara kısaca bir göz atacağız. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan başlayalım.

destiny

Destiny İçin Yeni Ek Paketi

Bildiğiniz gibi PS4, PS3, Xbox One ve Xbox 360 platformları için özel olarak piyasaya sürülen Destiny, MMORPG ve FPS türünü mükemmel bir şekilde bir araya getirmeyi başarmıştı. Yapımın bir diğer ön plana çıkmasını sağlayan özelliği ise elbette ki şu ana kadar geliştirilmiş en yüksek bütçeli oyun olmasıydı.

Tüm bunları bir kenara bıraktığımız zaman ise ilk çıkışında Destiny, aslına bakarsak o kadar da muazzam bir durumda değildi. Oldukça kısıtlı içeriği, oyuncular tarafından eleştirilen özellikleriyle yapım maalesef ki ortalama seviyeden öteye geçemiyordu. Daha sonradan yapım için yayınlanan iki DLC paketi her ne kadar yapımı içerik bakımından zenginleştiriyor olsa da oyunculara yine de beklediği heyecanı sunmayı başaramadı. Destiny'nin en çok eleştirilen yönlerinden bir tanesi de her zaman için basit ve sığ bir şekilde ilerleyen hikaye anlatımı olmuştu.

Lakin durum The Taken King isimli ek paketin piyasaya sürülmesiyle bir anda değişti. Pek çoğu için Destiny 1.5 adıyla anılan bu ek paket, gerçekten de yapımda köklü ve ciddi değişiklikler sağladı. Paketle birlikte ilk halinden geride eser kalmayan yapım, şuan bulunduğu pozisyona hızlı bir şekilde gelmeyi başardı. Peki bundan sonrasında ne olacak?

Aslına bakarsak gerek geliştirici firma olan Bungie, gerekse oyuncular Destiny 2 adını duyurmak/duymak istiyor fakat işler elbette ki bir MMORPG için bu kadar da kolay değil. Bungie, Destiny 2 planlarını kısa bir süre önce 2017 yılına ertelediğini ve onun yerine 2016 yılında oyunculara aynı The Taken King etkisinde bir ek paketin sözünü verdi! Şuan için bu yeni ek paket hakkında yapılmış pek bir açıklama söz konusu olmasa da Destiny hayranları gelişmeleri heyecanla beklemeye devam edecek gibi görünüyor. Umuyorum ki Bungie bizlere gerçekten de The Taken King kadar ve hatta daha etkileyici yeni bir ek paket sunmayı başaracaktır. Bu sayede Destiny 2'i beklememiz de daha kolay olacaktır…

no_mans_sky

No Man's Sky

İlk etapta PS4 platformuna özel bir şekilde geliştirilmeye başlanan, ardından PC platformunun da olaya dahil olduğu No Man's Sky'ın çıkışı artık tam bir yılan hikayesine dönmüş durumda. Çok uzun yıllardır çıkış yapması beklenen yapım, sürekli olarak ileri bir tarihe erteleniyor ve bu durum da gerçekten oyuncuların canını sıkıyordu. Sonunda kısa bir süre önce ön siparişe açılan yapım, 22 Haziran 2016 tarihinde biz oyun severler ile buluşacak gibi görünüyor. Görünüyor diyorum çünkü yapım piyasaya sürülene kadar tam olarak emin olamayacağım… en azından kendi adıma.

Peki No Man's Sky oyuncuları niçin heyecanlandırıyor? Yapım oyunculara neler sunacak? Aslına bakarsak yapımla ilgili tüm içerik bildilerine şuan için sahip değiliz fakat adeta sınırsız ve rastgele gelişen evrende gezegen gezegen dolaşıp, buralarda bulunan yaşam türlerini/çevreyi incelemek gerçekten de merak uyandırıcı gibi görünüyor. Aynı zamanda keşfettiğiniz bir gezegeni sahiplenip, ona dilediğiniz adı verebilmeniz yine merak uyandırıcı içeriklerden gibi görünüyor. Lakin yine de ben yapımın bunların dışında biz oyunculara ne gibi içerikler sunacağını merak etmiyor değilim. Sonuçta tüm bir oyun bunlardan ibaret olamaz değil mi? Yoksa olabilir mi? Bilemiyorum, bu sorularının yanıtını ise Haziran ayında hep birlikte alacağız.

deus-ex-mankind-divided-announcement-trailer-01-1

Deus Ex: Mankind Divided

İşte geldik benim de bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesini merakla beklediğim yapımlardan bir tanesine… Deus Ex: Mankind Divided! Serinin oyunlarını daha önceden oynamış olanların da bileceği üzere Deus Ex, şu ana kadar gördüğümüz tüm oyun türlerinden daha farklı bir yol izlemektedir. Seri içerisinde; RPG, aksiyon, macera, gizlilik gibi her türü bulundurmaktadır ve bunu yapmakta da oldukça başarılıdır. Özellikle Deus Ex: Human Revolution'ın yarattığı etkiyi oyuncular üzerinde sürdüreceğine emin olduğum yapım ise yine 2016 yılını ortalarında biz oyun severlerin karşısına çıkacak.

Yapımın arkasında bulunan Square Enix her ne kadar son zamanlarda ciddi problemler yaşıyor olsa da umut ediyorum ki aynı şey Deus Ex gibi bir isim için geçerli olmayacak ve bizlere muazzam bir oyun deneyimi sunacaktır. Bu sefer serinin daha önceki oyunlarından daha fazla seçeneğe sahip olacağımız yapımda, gizlilik, aksiyona yönelik oynanış stilllerinin yanı sıra sadece diyalog sistemini kullanarak da ilerleme fırsatımız olacak. Evet, bu sistem serinin önceki oyunlarında da geçerliydi ama bu sefer durum biraz daha farklı. Yeni oyunda diyalog sistemiyle oyunda bulunan boss dövüşlerini bile geçme şansımız bulunacak. Sadece bunlar ve Adam gibi bir karakter bile biz RPG severlerin yeterince heyecanlanmasını sağlamaya yetiyor. Bunların yanı sıra daha önce görmediğimiz türden yeni ekipmanlar da oyun boyunca bize eşlik etmek için hazır bir halde olacak!

Yapımla ilgili beni tek tedirgin eden nokta ise Square Enix'in yeni Hitman oyununda yaşadıklarını, Deus Ex'de de yaşama ihtimali oluyor…

Tech-Oyun-Mirrors-Edge-Catalystten-Kisa-Ama-Carpici-Bir-Video

Mirror's Edge Catalyst

Oyunlarda parkur sistemi her ne kadar Dying Light ile gündeme gelmiş ve popülerliği artmış olsa da bu mekaniği gerçek anlamda ilk defa kullanan firma DICE olmuştur. Dönemi için muazzam oyun mekaniklerine, görselliği ve sanatsallığa sahip olan Mirror's Edge'in yeni oyunu ise yıllardır oyunculara tarafından merakla beklenmekteydi… en azından yapımın hayranları tarafından.

Sonunda geçtiğimiz yıl DICE tarafından sunulan oynanış videoları ve çıkış tarihiyle birlikte mutlu olan oyun severler, tüm bu beklentilerini kısa bir süre sonra karşılayabilecekler. Faith ile bir defa daha oldukça heyecanlı ve aksiyon dolu bir macera bizleri bekliyor! Özellikle yapımda yapılan değişiklikler ve yenilenmiş parkur mekanikleriyle dikkatleri üzerine toplamayı başaran Mirror's Edge Catalyst, DICE gibi bir firmanın ellerinde olduğu için oyuncular oldukça rahat diyebiliriz.

Genel oyun mekaniklerinin geliştirilmesi, görselliği ve hikayesi dışında yeni yapımda en çok dikkat çeken şey, kesinlikle silah kullanımının olmaması gibi görünüyor. Aslında baktığımız zaman böylesi bir oyunda zaten başında beri olmaması gereken sistem ile birlikte yapımdan alacağımız haz ve heyecan hissi daha üst seviyelere çıkacaktır diye düşünüyorum. Mirror's Edge Catalyst yine pek çok oyuncuyla birlikte benim de merakla beklediğim 2016 yılı oyunlarından bir tanesi olmuş durumda. Sana güveniyoruz DICE!

23815901722_4d1edf4ed1_b

Uncharted 4: A Thief's End

Geldik yine 2016 yılının PlayStation kullanıcıları tarafından beklenilen en bomba oyunlarından bir tanesine. Elbette benim de bir PS4 kullanıcısı olarak merakla beklediğim Uncharted 4: A Thief's End, kısa bir süre sonra biz oyun severler ile buluşacak.

Yapım ilk gösterildiğinde oyunculara sunulan grafikleriyle gerçek anlamda göz doldurmayı başarmıştı. Görselliği yanı sıra, karakterlerin çevre ile uyumu, fizik efektleri, sesler, hikaye ve oynanış mekanikleriyle birlikte bir klasik olmayı şimdiden garantilediğini söyleyebileceğimiz yapımın kısa bir süre önce çevrimiçi modları için iki farklı beta düzenlenmişti. Ayrıca bu beta testlerinde yapımın çevrimiçi özelliklerinin sadece %20 gibi küçük bir bölümünün de oyunculara sunulduğu bir defa daha hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

Arkasında Crash serisi, Uncharted serisi, The Last of US gibi pek çok efsanevi oyunun geliştiricisi olan Naughty Dog gibi bir firmanın bulunması ise serinin hayranlarına elbette büyük bir güven sunuyor. Ayrıca yapımın gösterilen videolarına baktığımız zaman ise bizleri oldukça heyecanlı ve uzun bir macera bekliyor gibi görünüyor. Son olarak yapımın Türkçe altyazı desteğinin yanı sıra Türkçe dublaj seçeneği de sunacağını unutmamak lazım.

Uncharted 4: A Thief's End bu sene PS4 kullanıcınılarının baş tacı olacak gibi görünüyor ve belki de seneye ya da 2018 yılında Naughty Dog artık karşımıza yeni bir The Last of US oyunu ile çıkar!

quantum-break-so-close-to-completion-says-remedy_n7bu.640

Quantum Break

Remedy, yani Max Payne serisi, Alan Wake gibi efsanevi yapımları biz oyun severlerle buluşturan firmanın yeni oyunu… Quantum Break! Kısa bir süre sonra piyasadaki yerini alacak olan yapımın, kısa bir süre önce Xbox One'ın yanında PC için de piyasaya çıkacağı duyurulmuştu. Pek çoğunuzun bildiği üzere Quantum Break esasen sadece Xbox One platformu için geliştirilmekte olan bir yapımdı fakat Microsoft aniden yapımın PC için de piyasaya sürüleceğini duyurduğunda oyuncular gerçekten de büyük bir heyecana kapıldı.

Oyun oldukça etkileyici görselliği, hikayesi ve aksiyon mekanikleriyle dikkat çekiyor olsa da bunların dışında bize ne gibi yenilikler sunacak şuan için aslında pek belli değil. Bazılarınızın "Dizi gibi bir oyun olacak!" Dediğini duyar gibiyim ama maalesef ki bu sistem zaten daha önce Alan Wake'in de içinde bulunduğu pek çok yapımda kullanıldı. Arkasında Max Payne ve Alan Wake gibi asla unutmayacağım efsanevi oyunların geliştirisi Remedy olsa da yapım hakkında halen bazı çekincelerim var ve umarım bunlar oyun piyasaya sürüldüğünde yok olacaktır. Ayrıca Quantum Break'in piyasaya sürülmesinden sonra artık yeni bir Alan Wake oyunu haberini de merakla bekliyor olacağım!

DARKSOUL_facebook_mini

Dark Souls III

Sanırım From Software ve Souls serisi oyunlarını artık duymayanınız kalmamıştır? Gelmiş geçmiş en zorlu oyunlar, en iyi atmosfere sahip RPG oyunları vs. gibi pek çok alt başlığa sahip olan serinin yeni ve son oyunu olan Dark Souls 3, sayılı günler sonra PS4, Xbox One ve PC platformu için piyasadaki yerini alacak.

Esasen Dark Souls serisinin yeni oyunu olacak olan yapım, içerisinde Bloodborne'dan da pek çok detayı barındırıyor gibi görünüyor. Gerek oyun hızındaki değişiklikler, gerek yeni silah ve zırhlar, gerekse mekanlar Bloodborne'u oldukça anımsatıyor. Elbette bunun bu şekilde olması kötü bir şey değil, hatta muazzam bir şey! PS4 platformuna özel bir şekilde geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Bloodborne'u PC ve Xbox One platformunda oynayamayan oyuncular için özellikle daha da heyecan verici olarak bulduğum bu durumun, From Software tarafından özellikle yapıldığını düşünmekteyim.

Gerek şu ana kadar gördüğümüz oynanış videoları, gerekse detaylarıyla kesinlikle yılın en iyilerinden bir tanesi olması kuvvetle muhtemel oyun için gerçekten de çok heyecanlıyım. Lakin burada üzücü olan nokta ise Dark Souls III'ün ardından yeni bir Souls veya yeni bir Bloodborne gibi bir yapım söz konusu olmayacak… Kısa bir süre önce From Software tarafından açıklanan bu haber, serinin hayranlarını gerçekten de üzmeyi başarmıştı fakat her güzel şeyin bir sonu vardır değil mi? Bakalımda Dark Souls III'ün ardından From Software karşımıza nasıl bir yapım ile çıkacak.

Elbette 2016 yılında bizleri heyecanlandırmayı başaracak yapımlar burada yazmış olduklarımla sınırlı değil. Geri kalan yapımları bir sonraki yazımda okuyabilirsiniz, o zaman kadar hepinize bol oyunlu günler dilerim.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji 2016 Yılında Bizleri Bekleyen Oyunlar Bölüm 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement