U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası Kuraları Çekildi - Son Dakika
Spor

U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası Kuraları Çekildi

U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası Kuraları Çekildi

Adana'da 5-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nın kuraları çekildi.

24.06.2013 13:57

Adana'da 5-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nın kuraları çekildi.

Etkinliğe, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanvekili Bülent Yağar, Hüseyin Ataşer, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Kazım Tekin, engelli kulüplerin temsilcileri katıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kura çekiminden önce yaptığı konuşmada, "Dünya Şampiyonası için iklimi ve insanları sıcak, barış ve huzur kenti Adana'yı tercih etmeleri bizi gururlandırdı" dedi.

Adana'nın her türlü spor organizasyonunun yapacak altyapı ve donanıma sahip olduğunun altını çizen Coş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünya Şampiyonası için iklimi ve insanları sıcak, barış ve huzur kenti Adana'yı tercih etmeleri bizi gururlandırdı. Kentimizde yerel yöneticiler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, sivil toplum kuruluşları ve devletin sağlayacağı olanaklarla Tekerlekli Sandalye Dünya Basketbol Şampiyonası'na en iyi şekilde ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum. Valilik olarak tüm olanaklarımızı seferber edeceğimiz organizasyonun çalışmalarına şimdiden başlayacağız. Kıvanç verici organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum."

MOUREEN ORCHARD: "HEYECAN VERİCİ ORGANİZASYON"

Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Kanadalı Moureen Orchard ise, etkinlikte yaptığı konuşmada, Adana'da daha önceleri gençler ve büyükler Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nın yapıldığını anımsatarak, "Adana'ya daha önce verdiğimiz organizasyonlardan memnun kaldık. Şimdi Dünya Şampiyonasını aynı kentte yapacağız. Darısı 2020 İstanbul Paralimpik Oyunlarına" diye konuştu.

"Yerel yöneticilerin desteği olmazsa bu organizasyon burada yapılamazdı" diyen Orchard, Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, Vali Coş'un her konuda kendilerine rehberlik ettiğini belirterek, engellileri çok önemsediğini, engelsiz kent yaratmaya çalıştığını ifade ederek, turnuvaya her türlü katkıyı sağlayacağını kaydetti.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, 15 branşta faaliyette bulunduklarını, tekerlekli sandalye basketbolda en büyük organizasyon olan Dünya Şampiyonası'nın Adana'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti anlatarak, Vali Coş, sponsor kuruluşlar ve yerel yöneticilere teşekkür etti.

DÜNYA ŞAMPİYONASININ MİMARI

Dünya Şampiyonası'nın Adana'ya alınması için büyük çaba gösteren Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Duran Karakaya, kentte spor konusunda iyi deneyimli kadrolara sahip olduklarını, daha önceleri de Avrupa Gençler ve Büyükler Basketbol Şampiyonası düzenlendiğini anımsatarak, Adana'yı engellilerde spor başkenti yapacaklarını söyledi.

Genç Milli Takım'ın Adanalı oyuncularından Kaan Şafak, Mehmet Cem Cerit ile Ömer Işık'ın da hazır bulunduğu, etkinlikte konuşmalardan sonra kuralar çekildi.

2 Grupta yapılacak karşılaşmalarda gruplar şöyle oluştu:

A Grubu'nda: Kanada, Almanya, İngiltere, İran, Meksika ve Güney Afrika

B Grubu'nda: ABD, İsveç, İtalya, Avusturalya, Japonya ve Türkiye - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası Kuraları Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement