Türkiye Softbol Şampiyonası Karaman'da Başladı - Son Dakika
Spor

Türkiye Softbol Şampiyonası Karaman'da Başladı

Türkiye Softbol Şampiyonası Karaman\'da Başladı

Karaman'da iki gün sürecek olan Türkiye Softbol Şampiyonası açılış seremonisi ile başladı.
Kemal Kaynaş Stadyumu'nda başlayan şampiyona için düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Türkiye Ragbi Federasyonu...

15.11.2013 17:45

Karaman'da iki gün sürecek olan Türkiye Softbol Şampiyonası açılış seremonisi ile başladı.

Kemal Kaynaş Stadyumu'nda başlayan şampiyona için düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, daire müdürleri, öğrenciler ve çeşitli illerden gelen softbol kulübü sporcuları temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende ilk olarak konuşan Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü, Softbol Şampiyonası'nı Karaman'da gerçekleştiriyor olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Karaman Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya'nın yönetim kurulu üyeleri olduğunu ve bu şampiyonanın burada yapılmasını kendilerine teklif ettiğini belirten Kömürcü, "Federasyonumuz 2001'den beri var. 2008 yılında seçimi kazanarak geldik, 2009'da ragbi federasyonunu softbol ile tanıştırdık. Çalışmalara başlarken taşra sayılacak illerimizi seçtik. Kırıkkale, Eskişehir, Antalya gibi. Şimdi bu yerler pilot bölgeler ve birçok milli sporcumuz oldu. Bu spor dallarının Karaman'da da gelişmesi için çalışmalarımız olacak" dedi.

Karaman Valisi Murat Koca da Karaman'da böyle bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Vali Koca, "Karaman Türkiye Ragbi Federasyonu'nun alt branşı olan softbol müsabakalarına ilk kez ev sahipliği yapıyor olmakla birlikte, Karaman halkı ve gençlerimiz de bu spor branşını ilk kez izleme ve tanıma fırsatı yakalamış olacaklardır. Ülkemizin farklı illerinden 21 takım ve yaklaşık 300 sporcunun katıldığı bu şampiyonanın, ilimizde softbola olan ilgi ve sevgiyi artıracağı, Karaman'dan Türk sporuna gençlerin yetişmesine vesile olacağı inancındayım. Türkçe'nin Başkenti Karaman'ın bu şampiyonaya ev sahipliği yapıyor olmasından duyduğum mutluluğu ifade ediyor, şampiyonanın dostça geçmesini, turnuvaya katılan sporcularımıza, değerli antrenörlerine ve hakem heyetine başarılar diler, bu organizasyonun ilimizde düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından müsabakalara geçildi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Softbol Şampiyonası Karaman'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement