Trabzonspor'da Ekonomik Krizi Aşma Çabası - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'da Ekonomik Krizi Aşma Çabası

Trabzonspor\'da Ekonomik Krizi Aşma Çabası

Trabzonspor Yönetim Kurulu, kulübü ekonomik sıkıntıdan kurtarmak için kaynak arayışını sürdürüyor.

12.09.2013 13:09  Güncelleme: 15:23

Trabzonspor Yönetim Kurulu, kulübü ekonomik sıkıntıdan kurtarmak için kaynak arayışını sürdürürken, bordo mavili ekibin gelirlerine koyulan temlikler, 2015 yılı Mayıs ayından itibaren kalkmaya başlayacak.

İddia gelirleri için 31 Mayıs 2015, reklam ve sponsorluk gelirleri için 31 Mayıs 2016, bilet satış gelirleri için 31 Mayıs 2016, kira gelirleri için 3 Mayıs 2017 ve naklen yayın gelirleri için 31 Mayıs 2017 yılına kadar temlik kararı bulunan bordo- mavili kulübün, iki ay içerisinde yaklaşık 40 milyon TL ödeme yapması gerekiyor. Ekonomik olarak en yakın girdinin Ekim ayında UEFA'dan gelecek katılım payı olduğunu belirten Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Abdi Serdar Üstünsalih, "Bu zorlu süreci yönetim olarak en iyi şekilde atlatacağız. Tüm kaynakları en iyi şekilde kullanıp bu borç yükünün altından kalkacağız. Sadece sürenin kısa olması bizi biraz sıkıntıya sokuyor" dedi.

Öte yandan bordo mavili yönetimin, futbolcu ödemelerini aksatmamak için yoğun çaba sarf ettiği de belirtildi.

BAMBA'DAN "GÖREVE HAZIRIM" MESAJI

Trabzonspor'da Giray Kaçar'ın sakatlığında Sol Bamba'nın takımda kendisine yer bulması bekleniyor. Teknik direktör Mustafa Akçay'ın antrenman ve hazırlık maçlarında sergilediği performanstan memnun olduğu Bamba'yı Kardemir Karabükspor ile oynanacak olan maçın 18 kişilik kadrosuna alabileceği belirtildi. Sezon başında takımdan gönderilmesi düşünülen ancak yüksek maliyeti nedeniyle son anda takımda kalmasına karar verilen Bamba, "Görev verilmesi durumunda takımın başarısı için elimden geleni yapmaya hazırım. Geçtiğimiz sezon anlamadığım bir şekilde takımdan gönderilmek istendim ama şu an tüm benliğimde burada mücadele etmek için hazırım" dedi.

TRABZONSPOR'DAN GENEL KURUL ÇAĞRISI

Trabzonspor kulübünden yapılan duyuruda, 20 Kasım;20 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Olağan Genel Kurul'a katılacak üyelerin 30 Eylül günü mesai bitimine kadar yıllık aidatlarını ödemeleri gerektiğine vurgu yapıldı. Bordo- mavili kulüpte bazı genel kurul üyeleri mahkemeye başvurarak, son genel kurulda yapılan hatalar nedeniyle Aralık ayındaki genel kurula seçim maddesi eklenmesini istemişti. Davanın ilk duruşması kısa süre önce yapıldı, mahkeme duruşmayı erteledi.

TRABZONSPOR'DA BAŞBAKANA YAKINLIK İSTİFASI

Trabzonspor'un yedek yönetim kurulu üyelerinden Çetin Kansız'ın, "Kulübe kimsenin siyaset sokmaya hakkı yok" diyerek, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazlıçeşme ve Trabzon'da yaptığı mitinglerde yer almasına tepki göstererek istifa ettiği öğrenildi. Trabzonspor'da daha önce de İrfan Coşkun ve Osman İlyas yönetim içerisinde görülen bazı sıkıntılardan dolayı istifa etmişti.

KULÜP TESİSLERİNDE MESCİD VE ŞAPEL YAPILACAK

Öte yandan Trabzonspor yönetimi radikal bir karar alarak tesisler içerisinde Müslüman ve Hıristiyan oyuncuların ibadetlerini daha rahat yerine getirebilmesi için mescit ve şapel yapma kararı aldı. Yönetim kurulu üyesi Köksal Sadıklar'ın önerisiyle yapımına karar verilen mescit ve şapelin 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolcuların da herkes gibi dini vecibelerini yerine getirmesi için bu tür bir uygulamaya gittiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'da Ekonomik Krizi Aşma Çabası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement