Spor Genel Müdürü Baykan Açıklaması - Son Dakika
Spor

Spor Genel Müdürü Baykan Açıklaması

Spor Genel Müdürü Baykan Açıklaması

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Palandöken'de bulunan suni kar göletiyle ilgili sıkıntılar inceleniyor."

04.03.2013 16:03

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, " Palandöken'de bulunan suni kar göletiyle ilgili sıkıntılar inceleniyor. Yakın zamanda inşallah bir sonuca ulaşacağız" dedi.

Erzurum'da düzenlenen Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası yarışlarını izlemek ve 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Kayak Şampiyonası'nın açılış seremonisine katılmak üzere kente gelen Baykan, Palandöken Kayak Merkezi'ni gezdi.

Kayak merkezinde, Snowboard Türkiye Milli takımı sporcuları ve teknik heyetle bir süre sohbet eden Baykan, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar'dan Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası hakkında bilgi aldı.

Baykan, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her türlü güzelliği bünyesinde barındırdığını, batıda denize girenlerin iki saat sonra Erzurum'da kayak yapma imkanı bulduğunu söyledi.

Türkiye'nin bugüne kadar önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten Baykan, şöyle konuştu:

"Türkiye sırasıyla uluslararası önemli ve güzel organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Sırada 17. Akdeniz Oyunları var. Mersin'de düzenlenecek olan oyunlar için hummalı bir çalışma var. Yunanistan'ın 6 yıl önce alıp, oyunlara iki yıl kala ortada bıraktığı organizasyonu şimdi Türkiye yapacak. Üstelik kısa bir süre içerisinde, 500 milyon liralık bir yatırımla yapacak. Bu mucize Mersin'de yaşanıyor. Erzurum'da aynı mucizeyi 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda yapmıştı."

Baykan, ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığını ve son yıllarda sporun iyi bir konuma geldiğini anımsattı.

Erzurum'un ev sahipliği yaptığı Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'na katılımın fazla olmasına dikkati çeken Baykan, "Türkiye, Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'na kalabalık bir takımla katılıyor. 34 ülkenin yarıştığı şampiyonada Türk sporcularımızın sayısının fazla olması çok güzel. Ülkemizin her alanda olduğu gibi sporda da önü açık" diye konuştu.

Baykan, gazetecilerin, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda yapılan ve tam olarak kullanılamayan suni kar göletinin son durumuyla ilgili sorusuna, "Türkiye'nin imkanları var görüyorsunuz. Kamyonlarla takviye yapılıyor. Palandöken'de bulunan suni kar göletiyle ilgili sıkıntılar inceleniyor. Yakın zamanda inşallah bir sonuca ulaşacağız" cevabını verdi.

Baykan, daha sonra beraberindekilerle kayak merkezinden ayrıldı.

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor Genel Müdürü Baykan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement