Rusya Durumu Sonradan Toparladı: 1-1 - Son Dakika
Spor

Rusya Durumu Sonradan Toparladı: 1-1

Rusya Durumu Sonradan Toparladı: 1-1

2014 Dünya Kupası, H Grubunda oynanan Rusya - Güney Kore maçı ile devam etti.

18.06.2014 02:57  Güncelleme: 08:30

2014 Dünya Kupası #39;na iyi hazırlanan ekiplerden biri olan Rusya, H Grubu #39;ndaki ilk maçını Asya temsilcisi Güney Kore ile oynadı. İlk 45 dakika içinde bir türlü birbirlerinin kilidini açamayan iki ekip, ikinci yarıda biraz olsun tempo yaptı. Güney Kore #39;yi galibiyete getiren gol ise Rusya #39;nın yıldız kalecisi Akinfeev #39;in büyük hatası sonrasında geldi.

GÜNEY KORE TEMPO YAPMAYA ÇALIŞTI AMA...

Güney Kore, Rusya karşısında ilk 20 dakika içinde tempou bir fubol terciji ile sahada yer aldı. Ancak Rusya #39;nın defansı sağlam tutan ve oyunu yavaşlatmaya yönelik oyunu sebebiyle Kore de maçın temposunda kayboldu. Böylece ilk 45 dakika sonunda kupanın en sıkıcı maçlarından bir tanesi ortaya çıktı. 11. dakikada hızlı gelişen Güney Kore hücumunda Heung-Min son topu sağına çekip ceza sahasına girerken şutunu gönderdi ama top üstten auta çıktı. 34. dakikada Heung-Min Son ceza sahasına girerken önünü çok iyi boşalttı, net bir şut açısı yakalamasına rağmen o kadar kötü vurdu ki topu tribünlere gönderdi. Maçın en net fırsatıydı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlik ile sonlandı.

KİLİT YAVAŞ YAVAŞ ÇÖZÜLÜYOR...

Güney Kore, Han, Ki ve Hong #39;un başrolünde ikinci yarının başlarından da tempo yapmaya başladı. Bunun yanında Rusya da kaliteli ayakları sayesinde şutları ile Kore kalesini dövmeye ve gol aramaya başladı. Saha kenarından çok fazla müdahale etmeyen Fabio Capello, ancak Güney Kore #39;nin golünden sonra oyunun içinde yer almaya başladı.

GELEN HATA VE ARTAN HEYECAN

Temponun yeniden düşmeye başladığı anlarda gelen Güney Kore golü karşılaşmayı yeniden hareketlendirdi. 68. dakikada oyuna sonradan dahil olan Keun-Ho Lee ceza sahası dışından şansını denedi, Akinfeev üzerine gelen topu tutmak isterken elinden kaçırdı ve top ağlarla buluştu. Akinfeev bu hatadan sonra yıkıldı.

CAPELLO #39;DAN #39;MAÇ DÖNDÜREN #39; HAMLE

Rusya teknik direktörü Fabio Capello, 71. dakikada Zhirkov #39;u oyundan alıp yerine Kerzhakov #39;u oyuna dahil etti. Bu hamle, ileri uçta Rusya #39;nın daha fazla hareketlenmesini sağladı. Galibiyetin tadını çok fazla çıkaramayan Güney Kore, geen eşitlik sayısı ile çöktü. 74. dakikada Kore ceza sahası içinde oluşan karambolde kaleciden seken topu tamamlayan Kerzhakov skoru 1-1 #39;e getirdi. Yıldız oyuncu, oyuna girdikten sadece 2 dakika sonra golünü atmayı başardı. 84. dakikada gelişen atakta Dzagoev ceza sahası dışından çok sert bir şut gönderdi top az farkla dışarı gitti. Bu an, Rusya #39;nın yakaladığı net fırsatlardan birine şahitlik etti.

KENARDAN ETKİNLİK ARTTI AMA...

Fabio Capello #39;nun kenardan hamleleri son 10 dakikada fazlasıyla arttı. Ruslar, son dakikaya kadar Güney Kore #39;yi bunaltmayı başarsa da, 90 dakika sonundan 1-1 #39;şik eşitlik çıktı ve taraflar sahadan birer puanla ayrılmak zorunda kaldılar.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Rusya Durumu Sonradan Toparladı: 1-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement